UJI

Revolució digital a la justícia

Última modificació: 13/01/2021 | Font: AlumniSAUJI

L’era digital també ha arribat als jutjats.

La pandèmia sanitària ha activat una sèrie de mesures i procediments per accelerar i actualitzar processos del sistema judicial per tal de millorar l’atenció als usuaris i adaptar-se a les noves tecnologies. S’han instaurat les videoconfèrencies als tribunals,  que permeten prestar declaració als detinguts, als testimonis o les víctimes, així com comunicar-se amb fiscals, forenses i unitats policials sense necessitat de desplaçament. 

A més a més, la consolidació de la intel·ligència artificial és un fet palpable amb la introducció  i desenvolupament d’algoritmes i bases de dades que ajuden a jutges i policies en sistemes d’avaluació de risc en violència de gènere, i preveuen estendre’s a d’altres causes judicials. 

Però, poden els algoritmes millorar el sistema judicial? Tots aquests procediments ens donen garanties d’eficiència als ciutadans i ciutadanes?

Contarem amb Amparo Salom, jutgessa d’Adscripció territorial de la Comunitat Valenciana, per saber-ne més sobre d’aquesta revolució tecnològica als jutjats i com afecta directament a la població la seua ficada en marxa.

Quan? Dijous, 28 de gener de 2021 a les 18h a Google Meet

Amb Amparo Salom, jutgessa d'Adscripció territorial de la Comunitat Valenciana i alumni de la Universitat Jaume I (llicenciatura en Dret).

Amparo ens explica a 'Passaport Alumni' els canvis i reptes tecnològics a la justícia

Taller virtual gratuït dirigit a membres AlumniSAUJI Premium, en cas de quedar places vacants s'obrirà a l'estudiantat de grau UJI (a partir del 21 de gener). L'activitat és gratuïta però és necessària INSCRIPCIÓ prèvia.

Encara no eres Premium? 
Fes-te AlumniSAUJI Premium

 

Segueix a AlumniSAUJI i assabenta't de tot! 
Facebook TwitterLinkedInInstagramYouTubeiVooxWhatsapp

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI