06/06/2016 |
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Esteban Beltrán Agost nadaqueocultar index

Esteban Beltrán seleccionat com a guionista 'excel·lent'

El guió de l'alumni de Comunicació Audiovisual Esteban Beltrán ha rebut la qualificació de 'Excellent Script' en la plataforma Filmarket Hub, la llançadora de projectes audiovisuals més important d'Espanya i Llatinoamèrica.

Choriza May / Adrián Martín chorizamay index

Un alumni UJI triomfa en 'Drag Race UK' de la BBC

«El meu pas per l'UJI em va fer un gai orgullós de ser-ho». Choriza May es el nom artístic d'Adrián Martín, alumni de Publicitat i Relacions Públiques que resideix actualment al Regne Unit.

Jonathan Peñalver UJI premi tesi premi-CESCV index

Jonathan Peñalver premi CES CV a la millor tesi doctoral

El Comité Económico y Social de la Comunitat Valenciana (CES CV) ha premiat el treball «Grups feliços i productius: un compendi d'estudis multimètode sobre l'afecte positiu» del doctorat per l'UJI Jonathan Peñalver González

Premios EDUCA 2021 premisabanca-21 index

Quatre alumni seleccionats per als premis Educa Abanca 2021

Miriam Merlos, Marc Bayó, Asunción Cornelles i Noelia Burdeus han estat proposats pels seu propi alumnat i seleccionats entre professorat de tota Espanya per optar a Millor docent d'Espanya 2021

Recurs d'imatge premi-practica-orquestral index

I Premi Internacional de Pràctica Orquestral

Raquel Climent, graduada en Psicologia i màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament per la Universitat Jaume I, és un dels quatre músics espanyols guardonats amb el I Premi Internacional de Pràctica Orquestral, convocat per la Samnium Internacional University of Music.

Rocío Vidal: 50 descubrimientos científicos que cambiaron el mundo gata-llibredescobriments index

Rocío Vidal, ‘la gata de Schrödinger’ presenta el seu últim llibre a Benicàssim

L'alumni de Periodisme UJI, divulgadora científica i youtuber, parlarà el proper dimarts 6 sobre ‘Eureka! 50 descobriments científics que van canviar el món’ en Vila Ana, en un acte organitzat per adComunica.

Recurs d'imatge certificats-enginyers-industrials index

Certificats Màster Universitari en Enginyeria Industrial

L’ESTCE ha celebrat l’acte de lliurament de certificats i d’acollida pel Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de la sisena promoció del Màster Universitari en Enginyeria Industrial, així com el lliurament dels premis als millors TFM i TFG.

Recurs d'imatge premi-master-sif index

Guardó SIF a TFM Disseny i Fabricació

Han premiat el treball final de màster de David Beltrán Audi sobre una «Inyectora de plásticos de bajo coste».

Aina Garcia Carbó Premis Algemesí de Literatura Infantil ainagarcia-alegemesi index

Aina Garcia guanya el premi Algemesí de Literatura Infantil

Aina va ser la guanyadora en la categoria de poesia d'aquesta quarta edició de els Premis Literaris Ciutat d'Algemesí amb l'obra 'Malifetes Satisfetes'

Recurs d'imatge sauji-campanya-sayen index

Síndrome Pallister-Killian

Una part dels beneficis de la venda de l'aigua de colònia es destinaran a ajudar a millorar la vida de les persones amb malalties rares.

Recurs d'imatge guardo-lara-ferrando-esteve index

Menció honorífica

L'estudi presentat i publicat en la revista NeuroImage proposa una nova metodologia per a la classificació de les estructures cerebrals.

Marc Prades David Gil fotos-ports index

Marc Prades i David Gil, fotògrafs de Top Ten

Els alumni de Comunicació Audiovisual Marc Padres i David Gil es situen en el quart i octau lloc, respectivament, del directori internacional de fotografia de bodes Flecha en Blanco de 2020.

Recurs d'imatge espaitec-empren-onsocial index

UJI Emprèn OnSocial

La tercera edició del programa d'emprenedoria social «UJI Emprèn OnSocial» ja té projectes guanyadors: Compark i Conecta-T, dues iniciatives que tenen com a objectiu, respectivament, crear una plataforma de garatges compartits i reduir l'aïllament social en persones adultes amb alguna malaltia mental.

Recurs d'imatge premis-pau index

Premis Vicent Martínez Guzmán

Enguany ha sigut la segona edició dels premis, que han estat dirigits a l'estudiantat de la promoció 2018-2020.

Recurs d'imatge premis-reciplasa index

Premis Càtedra Reciplasa

La Càtedra Reciplasa ha entregat els premis al millor treball final de grau i de màster a dos estudiants de la Universitat Jaume I.

Recurs d'imatge espaitec-abervian index

Espaitec

L'empresa Abervian s’incorpora a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, per a formar part de l'ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló.

Recurs d'imatge premi-master-cooperacio index

II Premi UJI Compromís Social – Banco Santander

Diego Fernando Hidalgo Oñate, estudiant del Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Jaume I, ha sigut recentment guardonat amb el II Premi UJI Compromís Social – Banco Santander en la modalitat de Treballs de Fi de Màster.

Recurs d'imatge reunio-CEEI index

Reunió amb el nou president del CEEI

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mantingut una reunió amb el nou president del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), Alfredo R. Cebrián, per tal de conèixer els objectius que s’ha marcat la nova presidència i establir noves vies de col·laboració entre ambdues institucions.

Recurs d'imatge premis-marcadors-i-divulgacio-2020 index

Premis Marcadors i Divulgació ESTCE

En l'acte també s'ha lliurat el Premi de Divulgació Científica i Tecnològica en Valencià a l'assaig de l'estudiant Radu Andrei Matei.

Recurs d'imatge premi-marcadors-2020 index

Professorat motivador

L’alumnat de l’ESTCE tria el professorat de secundària més motivador en els Premis Marcadors entre els quals es troben quatre antics alumnes de l'UJI: Josefina Ansuategui, Héctor Caraballo, Ignacio Alguacil i Salvador Monddragón, aquests dos últims per segon any consecutiu.

Pablo Molinero, El verano que vivimos pmolinero-asunto index

Pablo Molinero, en la sèrie de Amazon Prime ‘Asunto privado’

L'actor i alumni de Filología Anglesa de l'UJI, Pablo Molinero, participa en una nova sèrie de renom nacional com 'Asunto privado' que compta amb un repartiment on figuren, entre d'altres, Jean Reno, Ángela Molina, Aura Garrido, Alex García, Gorka Otxoa o Tito Valverde.

Recurs d'imatge nominacio-premis-playstation index

VII Premis Playstation

Competeixen en les categories millor narrativa, millor joc i especial compromís PlayStation.

Recurs d'imatge premis-audiovisual-valencia index

III Premis de l’Audiovisual Valencià

L’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i l’Institut Valencià de Cultura van organitzar, el passat dissabte 21 de novembre, el lliurament dels III Premis de l’Audiovisual Valencià.

L'auca de les científiques del Mare Nostrum

Joc “L’auca de las científiques del Mare Nostrum”, amb motiu de la Nit Mediterrània de les Investigadores, projecte MEDNIGHT, creat per Lara Ferrando Esteve, i dissenyat per Margarida Sancho Escrig, sobre diferents investigadores mediterrànies, de diversos àmbits de coneixement i procedència geogràfica. Es tracta d’una forma lúdica de destacar la tasca desenvolupada per les dones mediterrànies en la ciència.

Recurs d'imatge premi-disseny index

Premi concurs GandiaBlasco

Eduardo Blanco, graduat en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i estudiant del Màster Oficial en Disseny i Fabricació a la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat amb el segon premi en el XIV Concurs Internacional de Disseny de Mobiliari d'Exterior GandiaBlasco pel projecte SUN.

David Forcadell amb Beatriz Balaguer davidforcadell-amazon index

David Forcadell, nou «client partner» d'Initiative per a Amazon

L'alumni de Publicitat i Relacions Públiques David Forcadell ha declarat a la revista Crtl Publicidad que veu una bona oportunitat tant en l'incorporació a l'agència Initiative, del grup IPG Mediabrands, com del client Amazon, en plena expansió a Espanya.

Marina Borrás Ferrà, traductora UJI marinaborras-elmundo index

Marina Borrás, entrevistada sobre la traducció i el doblatge de sèries i pel·lícules

Marina, alumni de Traducció i Interpretació, treballa com a traductora autònoma per a editorials o plataformes com Netflix, HBO, Amazon Prime o Disney+: «La gent no és conscient de les condicions de treball de traductors de títols importants com 'Joc de Trons'. Quan una traducció és bona passa inadvertida, però quan hi ha alguna errada, la paga el traductor o traductora».

Recurs d'imatge curt-aplauso index

Curtmetratge «El último aplauso»

El curtmetratge «El último aplauso» del titulat en Comunicació Audiovisual de l’UJI Marcos García Pérez ha sigut seleccionat com a finalista entre més de 200 curts de 20 països en el Festival Internacional de Curts d'Humor de Barcelona.

Recurs d'imatge presentacio-invisibles-borriana index

Presentació llibre

Laia Pitarch, feminista i professora especialitzada en coeducació, ha presentat a Borriana el seu llibre «Les invisibles. Educació afectivosexual des de les ciències socials», editat per Publicacions de la Universitat Jaume I.

Recurs d'imatge dti-arquitectura-uji-pavia index

DTI en Arquitectura

Nuccio havia cursat estudis a l'UJI durant el curs 2017-2018 en el marc del conveni de Doble Titulació Internacional signat en 2016 entre les dues titulacions.

Recurs d'imatge mascares-busseig index

Projecte màscares de busseig

L'emprenedor de la Universitat Jaume I Víctor Guillem Agustí, a través de la seua empresa Vidasoft, participa en un projecte que té com a objectiu desenvolupar un adaptador entre les màscares de busseig amb tub respirador i els filtres sanitaris HEPA-13.

Recurs d'imatge empren-onsocial index

UJI Emprèn OnSocial

La segona edició de les ajudes per a la creació d'empreses «UJI Emprèn OnSocial» ja té projectes guanyadors. Es tracta de Ügo i El Telar, dues iniciatives que tenen com a objectiu, respectivament, reduir les emissions de CO₂ que es produeixen als campus universitaris i potenciar el valor de les xarxes comunitàries existents.

Recurs d'imatge premi-TFM-alba-saura index

Premi TFM Alba Saura

La titulada del Grau en Periodisme i del Màster en Professorat de Secundària de la Universitat Jaume I Alba Saura ha rebut un dels premis de l'Institut Valencià de la Joventut pel seu Treball Final de Màster titulat «Habilitats comunicatives en l'ESO, una proposta didàctica innovadora a través dels informatius de TV».

Recurs d'imatge premi-TFG-turisme index

Premi Explorador Andrés d’investigació

L’egressada del Grau en Turisme de la Universitat Jaume I Marta Monferrer ha guanyat el premi Explorador Andrés d’Investigació, atorgat per l’Ajuntament de Vilafranca, pel seu Treball Final de Grau que du per títol «Agenda 21 Els Ports i l’activitat turística 10 anys després».

Recurs d'imatge premi-TFM-reciplasa index

Premi TFM Càtedra Reciplasa

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I, impulsada per l'empresa pública per al tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló, ha atorgat el premi al millor treball final de màster (TFM) a l’estudiant Ionut-Cristian Ilie, del Màster Universitari en Eficiència Energètica i Sostenibilitat.

Recurs d'imatge egressat-CTO-Emilio-Sanchez index

Tecnologies capdavanteres

Titulat en Enginyeria Informàtica, destaca la capacidad analítica i de resolució de problemes o la creació d'una xarxa de contactes de su experiència universitària.

Recurs d'imatge premis-collegi-graduats-socials index

Millors expedients Grau Relacions Laborals i RRHH

Les estudiants guardonades han sigut Nadia Franch, com l'estudiant amb la nota més alta; Sonia Valls i Fàtima Porcar.

Recurs d'imatge premi-tesis-CES index

Premis CES-CV tesis doctorals

Pels seus treballs d’investigació «Género y manegement en el marco neoliberal. Un anàlisis crítico para las emergències de liderazgos feministas» i «¡Es tiempo de actuar! Hallazgos empíricos sobre cómo incrementar el bienestar psicológico y el desempeño mediante intervenciones positivas».

Recurs d'imatge premi-marcadors-2019 index

Premis Marcadors 2019 a quatre alumni

Quatre dels professors premiats són també alumni: Raúl Portolés, Ignacio Alguacil, Salvador Mondragón i Carlos Sergio Gutiérrez. En l'acte, amés a més, també s'ha lliurat el Premi de Divulgació Científic-Tecnològica en valencià a l'assaig de l'estudiant José Vicente Soriano.

Recurs d'imatge mgil-expedicio index

Expedición Oceanía-Mar Azul

La graduada és becària d'investigació de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües.

Javier Ares conferencia javierares-associacions index

Portaveus i representants de consells estudiantils visibilitzen la importància de les associacions universitàries

El titulat Javier Ares ha comentat que aquesta experiència «us oferirà una sèrie d'eines que en el vostre futur us permetran tenir un valor afegit que no us donarà cap carrera».

Recurs d'imatge curtmetratge-sushi-goya index

Selecció curt «Sushi» als Goya

Mammut, productora valenciana establerta en el Port de Sagunt, és un projecte d'Alberto Tortes i Álvaro Díaz, que van realitzar els seus estudis de Comunicació Audiovisual a l'UJI.

Elena Medina La Megi lamegi-ultrasons index

L'alumni de Publicitat i 'artivista' La Megi presenta el seu fotollibre «Realismo imaginativo: pareidolia»

Es tracta d'un projecte col·laboratiu on es convida a qualsevol persona a imaginar cares i objectes en llocs inesperats per deixar endur-se per la imaginació i la creativitat.

Recurs d'imatge premis-EFI-publicitat index

Premis d'Eficacia Publicitària 2019

La campanya «Home delivery. Lopetegui» de l’agència La Despensa i Burger King, creada per Marcos García Pérez, titulat en Comunicació Audiovisual per la Universitat jaume I, i Álvaro Ferrero ha guanyat un or en la categoria de menys de 200.000 euros de pressupost en la XXI edició dels Premis d'Eficacia Publicitària 2019.

Marc Prades marcprades-planeta index

Una fotografia de l'alumni Marc Prades portada del Premi Planeta 2019

La fotografia escollida per il·lustrar la portada de 'Terra Alta' de Javier Cercas, guardonat amb el Premi Planeta 2019, pertany a l'alumni de Comunicació Audiovisual Marc Prades

Aina Garcia Carbó ainagarcia-premimagnanim index

L'alumni del grau en Mestra Aina Garcia Carbó guanya el premi de poesia en valencià Alfons el Magnànim

La Institució Alfons el Magnànim va fer entrega dels seus Premis València 2019 i entre els guardonats es trobava Aina Garcia Carbó amb el seu llibre 'El cor heretge'

Laura Portolés Falomir universidad-responde-angles index

L'alumni i professora Laura Portolés Falomir participa en el programa «La aventura del saber»

Laura Portolés Falomir, alumni i actualment professora del Departament d’Estudis Anglesos, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE), on ha contestat a la pregunta «¿Existe alguna diferencia entre aprender inglés como segunda o como tercera lengua?».

Trep Camp trep-camp-ku-mi index

Trep Camp

L'estudiant de la Universitat Jaume I Maria E. Zapata ha arribat a la final del programa Trep Camp amb la seua proposta de negoci Ku’mi, un projecte sostenible basat en tecnologia capdavantera de reciclatge i liderat per un equip internacional i interdisciplinari.

Recurs d'imatge premis-cadena-ser index

Els Premis Radio Castellón Cadena SER guardonen els investigadors de l’UJI Vicent Moliner i Pablo Serna

Dos guardons han recaigut en la Universitat Jaume I en gala dels XVI Premis Radio Castellón Cadena SER que s’ha celebrat l’11 d'octubre de 2019 a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Concretament, s’ha premiat en la categoria de «Ciència» al catedràtic de Química Física, Vicent Moliner, i en «Joves valors» a l’investigador del Departament de Química Inorgànica i Orgànica i alumni del grau en Química, Pablo Serna.

Recurs d'imatge laura-nebot-segon-premi index

Laura Nebot aconsegueix el segon premi en la competició europea REHVA Student Competition 2019

L'alumna del Màster en Enginyeria Industrial de la Universitat Jaume I de Castelló Laura Nebot Andrés ha representat Espanya en la competició europea REHVA Student Competition 2019 i ha aconseguit el segon premi amb el seu treball de final de màster.

Rocío Vidal, La gata de Schrödinger rvida-queledenalaciencia index

L'alumni de Periodisme Rocío Vidal presenta el seu llibre a Castelló

L'alumni de Periodisme de l'UJI i youtuber especialitzada en ciència Rocío Vidal (La gata de Schrödinger) va presentar el llibre '¡Que le den a la ciencia!, Los bulos más famosos y cómo sobrevivir a ellos' (Plan B) en el pub Revolution de Castelló. El llibre ja està a la venda en Argot i a través d'internet.

Recurs d'imatge premi-poster-raquel-gil index

Premi alumni Química Raquel Gil Edo

L'estudiant de doctorat i Màster en Química Aplicada i Farmacologia de la Universitat Jaume I de Castelló, Raquel Gil Edo, ha aconseguit un premi al millor pòster a l'escola d'estiu European School of Medicinal Chemistry pel treball titulat «Synthesis and biological evaluation of multitarget anticancer agents with immunomodulatory effect».

Recurs d'imatge idisostenibilitat-espaitec index

IDIsostenibilitat

Joan Esteban Altabella, doctor en Tecnologies Industrials i Materials per la Universitat Jaume I, és el responsable d'IDIsostenibilitat, l'última empresa que ha entrat a formar part del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l'UJI (Espaitec).

Recurs d'imatge curtmetratge-filmnow index

FilmNow 2019

FilmNow, l'únic catàleg de curtmetratges per a estudiants de cinema i audiovisual a Espanya per a la distribució nacional i internacional en festivals i mercats de cinema, ha seleccionat un documental de la Universitat Jaume I, «Nada que contar», en la seua convocatòria de 2019. 

Recurs d'imatge guardons-marcos-garcia-perez index

Guardons audiovisuals

Marcos García Pérez és llicenciat en Comunicació Audiovisual per l'UJI.

Recurs d'imatge suschem-pablo-serna index

Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019

El graduat ha estat guardonat pel seu expedient acadèmic de grau amb una nota mitjana de 9,71 sobre 10.

Recurs d'imatge premis-biennal-rseq index

Guardons Biennal Química

Dues investigadores i una estudiant de doctorat de l’UJI han sigut guardonades per la seua publicació i les seues presentacions. Dos d'elles, Ana Torres Martínez i Ana Gutiérrez Blanco, són a més a més alumni de Química.

Recurs d'imatge bitbridge-espaitec index

L'empresa Bitbridge s'instal·la en Espaitec acabada d'aterrar des de Londres

Bitbridge, creada per dos enginyers informàtics entre els quals es troba l'antic alumne de la Universitat Jaume I Jonathan Ruiz, és una jove empresa d'enginyeria de programari que en 2013 va iniciar la seua trajectòria a Londres, Regne Unit. 

Recurs d'imatge espaitec-wisclic index

Dos antics alumnes de l'UJI creen Wisclic, una eina per a facilitar al màxim el treball dels desenvolupadors informàtics

David Chiva i Carlos García van acabar en 2016 el Grau en Enginyeria Informàtica de la Universitat Jaume I. Després de diversos anys ampliant la seua formació i adquirint experiència laboral, en 2019 han apostat per emprendre el seu propi projecte empresarial que recentment s'ha instal·lat en l'edifici Espaitec 2. 

PREMIS FER premiats_fer19 index

La Fundació Trinidad Alfonso premia els esportistes universitaris amb millors expedients acadèmics

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat la setena edició del projecte FER, una iniciativa destinada a donar suport, impulsar i promocionar els esportistes de la Comunitat Valenciana.

Premis Policia Local TFG premis-policia-grau index

Premis Policia Local a TFG de Criminologia i Seguretat

La Universitat Jaume I ha acollit l’acte de lliurament dels premis als treballs de fi de grau en Criminologia i Seguretat atorgats per la Policia Local de Castelló.

Rocío Vidal, La gata de Schrödinger rvida-gataschrodinger index

La 'youtuber' i alumni de Periodisme Rocío Vidal, entrevistada sobre comunicació científica

Rocío Vidal (La gata de Schrödinger) va participar en decharlas.com amb «Mamá, quiero ser youtuber (de Ciencia)» i va ser entrevistada per parlar sobre la situació de la comunicació científica.

Laura Nebot premi-laura-nebot index

Premi HVACR a Laura Nebot

L'alumni d'Enginyeria en Tecnologies Industrials i del Màster en Enginyeria Industrial Laura Nebot ha obtingut el primer premi HVACR de l'Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració (Atecyr) al millor treball de fi de màster.

Pedro Cifuentes pcifuentes-comic index

Pedro Cifuentes crea una pionera 'Historia del Art'... en còmic!

L'alumni d’Humanitats i professor de secundària pretén apropar la història de l'art a tots els públics, però especialment a l'alumnat de Primària i ESO.

Ana del Fresno anadelfresno-educa index

L'alumni Ana del Fresno quarta d'Espanya en els premis Educa

Ana del Fresno, mestra d'Infantil del col·legi Ausiàs March de la Vall d'Uixó, ja va estar nominada en 2017 i en aquesta ocasió era la més jove d'entre totes les seleccionades. Finalment va quedar en quarta posició d'aquests premis que atorga la Fundació Educa a nivell nacional.

Recurs d'imatge premis-consell-social index

Tres alumni Premi Consell Social 2018

El Ple del Consell Social, a proposta del jurat, ha decidit concedir el XX Premi del Consell Social a la Investigació a Iván Mora Seró; l’XI Premi a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil a Javier Ares Armero i el Premi a l’Excel·lència Docent Universitària als professors Juan Antonio García Esparza, Óscar Chiva Bartoll i Desirée Mena Tudela.

Recurs d'imatge colegio-economistas index

Guardons Col·legi d'Economistes

Els nou millors expedients acadèmics del curs 2017-2018 de estudiantat dels Graus en Administració d'Empreses, Finances i Comptabilitat i Economia.

PabloSerna300x124 guardons-pablo-serna-gallen index

Guardons en Química

L'alumne també ha rebut el Premi Banc Sabadell al millor expedient acadèmic en estudis de Química 2018 que atorga el Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana.

PaulaZorrilla300x124 iate-paulazorrilla index

L'alumni de Traducció Paula Zorrilla coordina el projecte europeu IATE

IATE (Interactive Terminology for Europe) és la major base de dades terminològica del món i és a punt de llançar una nova versió. La nostra alumni de Traducció i Interpretació Paula Zorrilla, coordinadora del projecte, ha parlat sobre ell en el blog 2000lenguas.com

Live funcinegay index

Joan Montesinos, alumni de Comunicació Audiovisual, participa al FanCineGay 2018

El curtmetratge «LIVE» ha sigut rodat íntegrament usant un telèfon mòbil i de forma vertical.

Javier Pérez Alarcón jperezalarcon-ATRAE18 index

Javier Pérez Alarcón, Premi ATRAE a la Millor traducció i adaptació per doblatge per 'El cuento de la criada'

Javier Pérez Alarcón, alumni de Traducció i Interpretació, Premio ATRAE 2018 a la Millor traducció i adaptació per doblatge d'obra estrenada en TV, DVD o plataforma en línia per 'El cuento de la criada' (T1) junt a Roger Peña.

Recurs d'imatge premi-maria-medina index

Premi a Maria Medina-Vicent

La Reial Acadèmia de Doctors d’España ha concedit el premi de Doctorat en Humanitats a la professora de la Universitat Jaume I Maria Medina-Vicent per la seua tesis «Género y management en el marco neoliberal. Un anàlisis crítico para la emergència de liderazgos feministas».

David Fabregat Safont premi-iupa index

El doctorand de l’UJI, David Fabregat Safont, rep el premi a la millor comunicació oral presentada en la XVIII Reunió Científica de la SECyTA 2018

David Fabregat Safon, alumni del Grau en Química i del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades, és personal investigador en formació, beneficiari d’una beca predoctoral del Ministeri d’Educació (MEC-FPU) en el IUPA.

Recurs d'imatge premi-tfg-lara-ferrando-esteve index

La graduada de l’UJI Lara Ferrando Esteve guanya el premi SEA al millor treball final de grau del XVI Concurs Student d’Estadística Aplicada

La graduada de l'UJI, Lara Ferrando Esteve, guanya amb el treball «Mètodes de classificació aplicats a problemes verbals amb errors d’inversió en dades de neuroimatge», dirigit per les professores Irene Epifanio López del Departament de Matemàtiques i Noelia Ventura-Campos del Departament d'Educació i Didàctiques Específiques.

Fotografia de M. Carmen Pérez espaitec index

L'estudi de disseny Ethereal Design promogut per una antiga alumna de l’UJI s'instal·la a Espaitec en la modalitat de cotreball

Ethereal és un estudi que ofereix principalment serveis de disseny i de creació d'espais comercials: showrooms o sales d'exposició, estands per a fires i similars. Altres treballs que realitza són el disseny de producte, renders o visualització 3D i disseny gràfic.

VIII Premios COPE Castellón premis-cope index

VIII Premis COPE Castelló

Els Premis COPE Castelló han premiat en la seua vuitena edició diversos representants i iniciatives de la Universitat Jaume I.

Pablo Molinero pmolinero-cinemajove index

Premi «Un Futuro de Cine» para Pablo Molinero

Pablo Molinero, actor i alumni de Filologia Anglesa, reconegut amb el guardó «Un Futur de Cinema» en la 33 edició del Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove

Patricia Badenes Salazar pbadenes-serhistoria index

Patricia Badenes publica «Fronteras de papel. El Mayo francés en la España del 68»

En el 50è aniversari del Maig del 68 Patricia Badenes, alumni d'Humanitats, ha publicat «Fronteras de papel. El Mayo francés en la España del 68» i en parla al programa SER Historia.

Jordi Montañana jmontanana-tips index

Ser antic alumne és sentir-te part d’un col·lectiu en constant evolució i creixement

Jordi Montañana és productor i realitzador audiovisual i alumni de Comunicació Audiovisual (2011-2015). Entre els projectes recents en els quals ha participat trobem curtmetratges de realitzadors i realitzadores valencianes i, en especial, el curtmetratge Un lugar, escrit i dirigit per Iván Fernández de Córdoba. A més a més, compagina la producció audiovisual amb el treball com a tècnic audiovisual al Laboratori de Comunicació de l’UJI.

Julián Sebastiá CUNEF jsebastia-cunef index

Julián Sebastiá guanyador de l'edició 2018 de CUNEF Business Case Competition

Julián, alumni de Finances i Comptabilitat, junt a la resta de guanyadors (Santiago Raúl, Xabier Valcárcel i Antonio Javier Valderrama), va rebre un viatge a Àmsterdam per a assistir al World Summit i podrà participar en el Programa Liquid Junior del BBVA.

María Pradera i Lorena Sayavera de l'estudi Yinsen premis-yinsen index

Premis estudi de disseny Yinsen

L'estudi Yinsen, fundat per les antigues alumnes de Disseny Industrial de la Universitat Jaume I María Prada i Lorena Sayavera, ha guanyat l'or en els prestigiosos premis Graphis de Nova York i un bronze i un or en els European Design Awards.

Yinsen Studio Premi Graphics yinsen-premigraphics index

Yinsen Studio guanya el Premio Oro en els reconeguts premis de disseny Graphis

Les nostres alumni María Pradera i Lorena Sayavera, Yinsen Studio, aconsegueixen el Premio Oro en els reconeguts premis de disseny gràfic Graphis, que s'atorga als Estats Units, amb el cartell de la Mostra Trans/ Hitos: Interaccions.

Recurs d'imatge resultats-proves-MIR index

Resultats en les proves del MIR 

Dels 72 estudiants de Medicina de la universitat castellonenca que s'han presentat a l'examen MIR, 61 han aconseguit una plaça, el que suposa un 84,72%.

Graduació Medicina 2017 medicina-MIR index

El 60% dels MIR de l'UJI podrà elegir l'especialitat preferida

«La Universitat Jaume I de Castelló té al voltant del 60% en aquest grup fort pel que supera el doble de la mitjana de les universitats i es col·loca en els primers llocs del rànquing del MIR en aquest sentit» destaquen els responsables de la titulació de Medicina.

Entrevista a José Antonio Sorolla

José Antonio Sorolla Romero, graduat de la primera promoció de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut guardonat en els VI Premis MIR de la Fundació Uniteco Profesional, que s’atorguen als 25 graduats i graduades que millor resultat han obtingut en les proves d’accés a Metge Intern Resident (MIR).

Javier Pérez Alarcón jperezalarcon-tips index

Javier Pérez Alarcón: Tinc la sort de tornar de tant en tant

I així és, en una de les ocasions que ha tornat a la Universitat Jaume I hem gaudit dels consells del traductor audiovisual Javier Pérez, alumni del Grau en Traducció i Interpretació, i hem aprofitat per parlar amb ell sobre la seua professió i sobre el seu pas per l’UJI. Javier Pérez Alarcón ha traduït més de cent guions per a doblatge que inclouen documentals, pel·lícules i sèries com The Handmaid’s Tale, Britannia, El justiciero, Star Trek: the Animated Series, Wynonna Earp i moltes més.

Sandra Navarro Lalalimola lalalimola-llibre index

Lalalimola, creadora del cartell de la 53 Fira del Llibre de València

Sandra Navarro és alumni de Publicitat i Relacions Públiques i sota el pseudònim de Lalalimola treballa principalment en el sector literari, editorial i publicitari, tant a nivell nacional com internacional.

Pablo Molinero pmolinero-tips index

L'UJI és part del meu ADN, com la família

Pablo Molinero és ​alumni de​ Filologia Anglesa, encara que la seua trajectòria professional sempre ha estat lligada al teatre. Recentment l’hem pogut veure a l’espectacle de loscorderos.sc Afasians, the last conference, premi Ciutat de Barcelona, i a la sèrie d’Alberto Rodríguez La peste (Movistar Plus). Amb motiu dels seus darrers treballs, hem volgut parlar amb ell i sotmetre'l al qüestionari alumni. 

Maria Pradera y Lorena Sayavera yinsen-falles index

María Pradera i Lorena Sayavera dissenyen els cartells per a les Falles 2018

Les nostres alumni María Pradera i Lorena Sayavera, Yinsen Studi, parlen amb la revista Gráffica sobre el seu disseny per als cartells de les Falles 2018

Eugeni Cañas premi-becari-ITC index

Eugeni Cañas Recacha

Eugeni Cañas Recacha, estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I i becari de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino, ha rebut el primer premi del congrés “8èmes Rencontres Internationales sud la Projection Thermique”, organitzat pel Centre Europeu de la Ceràmica de la Universitat de Llemotges (França).

Gemma Cardera gemma-cardera index

Gemma Cardera publica la novel·la «Lawless: cacería en los distritos»

Gemma Cardera, graduada en Psicologia per la Universitat Jaume I, ha publicat la seua primera novel·la titulada «Lawless: cacería en los distritos».

Pablo Molinero - La Peste pablo-molinero index

Pablo Molinero, de l'Aula de Teatre Carles Pons a protagonista de «La Peste»

Pablo Molinero, actor i alumni de Filologia Anglesa, protagonitza la sèrie de Movistar Plus «La Peste». Pablo començà a l’Aula de Teatre Carles Pons de l'UJI on formà el col·lectiu La Casual junt a altres companys i, des de llavors, ha participat en nombrosos projectes teatrals i també de cinema i televisió.

María Lidón Lara premi-tesis-inap index

Premi INAP María Lidón Lara

María Lidón Lara Ortiz, alumni UJI de Dret i professora associada de l'Àrea Dret Administratiu del Departament de Dret Públic, ha resultat guanyadora del primer Premi INAP 2017 per a tesis doctorals de l'Institut Nacional d'Administració Pública.

Victoria Tormo Peris victoria-tormo index

Victoria Tormo, alumni de Traducció, repasa la seua trajectòria per a CulturPlaza

«En l'UJI estàvem subscrits a una llista de distribució. Va arribar una oferta d'allí. I em vaig anar, amb una maleta, sense saber d'on anava», era 2004. La subtituladora valenciana dissecciona pas a pas el seu treball, la seua contribució per a creacions com 'Breaking Bad', '300' o 'Narcos', i grans disjuntives com si subtitular o no paraules com "gonorrea" i "culicagado".

Antonio Peña premio-computacion index

Premi IEEE-CS TCHPC 2017 a l'Excel·lència per a Joves Investigadors en Computació d'Alt Rendiment

La IEEE-CS, organització professional dedicada a la informàtica i la tecnologia capdavantera en el món amb més de 60.000 membres, ha volgut premiar amb aquest guardó el treball de recerca de Peña en l'àrea de sistemes en temps d'execució i models de programació per a computació d'alt rendiment.

Raquel Martín-Pozuelo raquelmartin-criminologia index

Entrevista a Raquel Martín-Pozuelo, alumni de Criminologia

«La motivación y la pasión son las cosas más importantes a la hora de hablar de doctorados e investigación» Raquel Martín-Pozuelo parla sobre la situació de la professió i les vies d'especialització per al blog "Criminología y Sociedad".

Premiats Concurs 5UCV StartUp Junior  premis-5UCV-startup index

Tres empreses d'antics alumnes de l’UJI guanyen premis en el Concurs 5UCV StartUp Junior 

Tres dels cinc premis del concurs 5UCVStartup en la categoria «StartUp Junior» han recaigut en tres empreses d'antics alumnes o estudiants de la Universitat Jaume I que havien sigut preseleccionades per l’UJI per a aquesta convocatòria: Javier Moliner i Daniel Gómez (Howlanders.com), Martín Sánchez, Aarón Gómez de Segura i Abel García (MEITPRO) i David Berbel i Pablo Carceller (Momoven)

"Un lugar" documental-un-lugar index

Curtmetratge «Un lugar», dirigit per Ivan Fernández de Córdoba

Amb més de 30 premis i més de 100 seleccions, «Un lugar» ha estat present en cinc continents i en multitud de ciutats i països.

Recurs d'imatge premi-unlugar index

Premi en San Sebastià al curtmetratge «Un lugar» produït en col·laboració amb el Labcom

Dos ex alumnes de Comunicació Audiovisual han participat en la producció. Arturo Salom, encarregat del so directe, ha participat també en l'equip de so de la pel·lícula xilena Neruda, dirigida per Pablo Larraín i estrenada en el Festival de Cannes. D'altra banda, Jordi Montañana, responsable de producció, actualment treballa com a tècnic en el Labcom de l’UJI.

Recurs d'imatge oscar-martin index

Óscar Martín nomenat membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya

L'alumni de Comunicació Audiovisual i cineasta Óscar Martín García, que actualment treballa com a tècnic del Laboratori de Comunicació del Departament de Ciències de la Comunicació de l'UJI, ha estat admès com a membre numerari de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, en l'especialitat de Direcció.

Recurs d'imatge investigadora-casa-real index

Representació científica

Adriana Mira, alumni del Màster en Psicopatologia, Salut i Neuropsicologia i investigadora a l'UJI, va aconseguir, fa poc més d'un any, un dels tres projectes d'R+D per a joves investigadors que s'han concedit a l'Àrea de Psicologia per a tot Espanya.

ivan valenzuela ivan-valenzuela index

«És el moment que els antics alumnes treballen per la seua Universitat»

Iván Valenzuela, antic alumne d'ADE, que actualment resideix de nou al seu país d'origen, Xile, visità la que va ser per tant de temps la seua universitat aprofitant el seu pas per Europa per a participar en el Festival de la Cançó de Gibraltar i vam poder parlar amb ell de l'UJI, de Castelló i de la seua carrera professional.

Recurs d'imatge carlos-madrid index

Carlos Madrid parla del festival Cinema Jove

Carlos Madrid, antic alumne de Publicitat de l'UJI, va estar en el programa «La aventura del saber» de la 2 de TVE per a parlar de la Trobada Audiovisual de Joves (Cinema Jove).

Recurs d'imatge premi-maria-queralt index

Premi Societat de Biofísica d'Espanya

El guardó ressalta l'excepcional contribució de la doctora Queralt Martín a la comprensió del transport molecular en l'àmbit de la biofísica de proteïnes de membrana.

llunallunera_200 lluna-llunera index

Irene García (Lluna Llunera) exposa al Museu Nacional d'Art Modern de Londres

«Exposar en la Tate Modern és el premi a molts anys de treball, no obstant això sé que encara tinc molt per aprendre i millorar. Sóc una nouvinguda i voldria compartir aquest premi amb tots els artistes joves i veterans de la meua terra, amb aquesta exposició ja hi ha una miqueta de Castelló i Onda a Londres», assegurà a El Peridódico Mediterráneo.

Maite Longone maite-longone index

Premi Disseny

La graduada en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de l'UJI Maite L. Longone Caeiro ha guanyat un dels Premis CDICV convocats pel Col·legi de Dissenyadors d'Interior de la Comunitat Valenciana.

Recurs d'imatge kopita index

Copa de vi per a emportar

Alfonso del Río, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Jaume I, ha creat la marca Kopita®, una copa de vi precintada per a emportar i llesta per a beure. 

Laura Portolés Falomir premi-laela index

Laura Portolés rep el premi per a joves investigadors AESLA 2016

La investigadora del grup Lingüística Aplicada a l'Ensenyament de la Llengua Anglesa (LAELA) de la Universitat Jaume I Laura Portolés ha rebut el premi «Joven Investigador AESLA 2016» que concedeix l'Associació Espanyola de Lingüística Aplicada.

cebrian_e3_200 cebrian-economia3 index

Un alumni de Publicitat portada d'Economía3

L'alumni de Publicitat i Relacions Públiques Alfredo Cebrián, soci fundador de Cuatroochenta, va ser portada de la revista especialitzada Ecnomía 3 en l'edició d'estiu 2016. En l'entrevista parla sobre com va nàixer l'empresa de la qual forma part i també de la situació actual i futura del sector. Alfredo Cebrián: “En Cuatroochenta aplicamos la tecnología para que el ser humano sea más feliz, ya sea en un entorno profesional o personal.”

Recurs d'imatge inunyi index

Inunyi.com

Crear una tenda en línia sense necessitat de tenir coneixements tècnics, amb un procés de creació molt simplificat i de forma totalment gratuïta, és la solució oferida per Inunyi.com, una innovadora empresa emergent iniciada per dos joves castellonencs. 

Recurs d'imatge exposicio-disseny index

Exposició «UJI Design Trademark.

Dissenyadors i dissenyadores que han estudiat a la Universitat Jaume I han presentat avui els seus treballs creatius a la Galeria Octubre dins de l’exposició col·lectiva «UJI Design Trademark. Estudiants d’ahir, dissenyadors d’avui».

Recurs d'imatge tandem-magazine index

Revista «Tándem Magazine»

Les graduades en Periodisme per la Universitat Jaume I, Silvia Tirado i Laura Albiol, han creat Tándem Magazine, la primera revista digital especialitzada en ciclisme per a dones a Espanya. 

Recurs d'imatge internet-negro index

Un exalumne de l’UJI publica un manual actual i pràctic per fer front als riscos d'Internet

Els membres del Cos Nacional de policia de Castelló, Pere Cervantes i Oliver Tauste, vinculat a la Universitat Jaume I com exalumne i conferenciant, han publicat «Internet negro», un complet manual que ofereix informació i consells eficaços i pràctics sobre els nombrosos riscos que comporta la xarxa.

Recurs d'imatge premi-adrian-hierro index

Premi TFM Adrián Hierro

El treball titulat «Principi d'oportunitat-Principi de necessitat» d'Adrián Hierro Batalla, estudiant del Màster Interuniversitari en Sistema de Justícia Penal de la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat amb un accèssit en l'edició 2015 del Premi Melchor Almagro Díaz.

carlos_bernard_in carlos-bernad index

Carlos Bernad, seleccionat per la Universitat de Florida

Castellón llega a Florida (Mediterráneo, 18/11/2015) L'investigador de la Universitat Jaume I, Carlos Bernad, seleccionat per al programa "Movers" de formació i recerca a la Universitat de Florida.

Arantxa Barrachina Segarra arantxa-barrachina index

Ambaixadora Arantxa Barrachina

Arantxa Barrachina, llicenciada en Comunicació Audiovisual i graduada en Periodisme per la Universitat Jaume I, ha sigut nomenada Ambaixadora regional jove de la Comunitat Valenciana per la Federació d'Actors Regionals a Europa (FEDRA).

Recurs d'imatge beca-newton index

La doctora en Química per l’UJI Sara Sabater rep la beca internacional Newton amb la qual Regne Unit atrau els investigadors més prometedors

La doctorada en Química per la Universitat Jaume I Sara Sabater ha rebut una de les 37 beques Newton International Fellowship a investigadors postdoctorals de tot el món.

Jean­Marie Lehn i Jenifer Rubio Magnieto. encontre-nobels index

Trobada de joves científics amb premis Nobels

La doctora en Química de la UJI Jenifer Rubio Magnieto comparteix classe mestra amb el premi Nobel Jean­Marie Lehn en una trobada internacional de joves científics.

Recurs d'imatge ceei-cuatroochenta index

Premi CEEI Castelló a Cuatroochenta

L'empresa de desenvolupament d’apps Cuatroochenta, amb seu central en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, ha sigut guardonada amb el Premi CEEI Castelló-IVACE 2015 en la categoria de «Trajectòria Empresarial» en reconeixement a la seua labor en el «desenvolupament d'innovació i diversificació en el teixit empresarial de la zona».

Sergio Gonell. sergio-gonell index

Premi de recerca en química

L'estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I Sergio Gonell ha obtingut el primer premi en la categoria Predoc dels Premis SusChem-Espanya.

ChemMend joc-quimica index

Un joc de cartes per a aprendre la Taula Periòdica

Vicente Martí Centelles i Jenifer Rubio Magnieto, exalumnes de Química de la Universitat Jaume I, han desenvolupat un joc per tal que l'alumnat puga aprendre el grup i període a què pertany cada element químic dins de la Taula Periòdica.

slowartist slowartist index

Slow Artist: roba sostenible feta a Castelló

Esther Segura i Tania Tárrega, dues alumni d'ADEM i Empresarials, han posat en marxa el seu projecte a la zona de co-working de l'Espaitec.

UJI Design Trademark UjiDesignTrademark index

2016 | EXPOSICIÓ | UJI Design Trademark. Estudiants d'ahir, dissenyadors d'avui

Galeria Octubre. Període d'exposició: del 25 de febrer al 8 d'abril de 2016

María José Marín Altaba. medalla-westminster index

Premi del parlament britànic

María José Marín Altaba, llicenciada en Química per la Universitat Jaume I, ha rebut la Medalla Westminster amb la qual la Cambra dels Comuns britànica premia l'excel•lència de joves investigadors.