UJI

Eugeni Cañas Recacha

Última modificació: 20/02/2020 | Font: AlumniSAUJI

Estudis: ENGINYERIA QUÍMICA

Promoció: 2010-2014

Càrrec: investigador i estudiant de doctorat +info
 
 
«He enfocat la meua activitat investigadora a l'obtenció de recobriments ceràmics avançats d'altes prestacions mitjançant projecció tèrmica per a la seua utilització en diversos àmbits i aplicacions.»
 
Graduat en Enginyeria Química per la Universitat Jaume I l'any 2014 i Màster Universitari en Ciència, Tecnologia i Aplicacions dels Materials Ceràmics (Universitat Jaume I, any 2015).
 
Des del començament de l'últim curs dels seus estudis de grau, Eugeni ha enfocat la seua activitat investigadora a l'obtenció de recobriments ceràmics avançats d'altes prestacions mitjançant projecció tèrmica per a la seua utilització en diversos àmbits i aplicacions. Durant aquest últim curs, Eugeni va ser beneficiari d'una Beca d'Inici a la Recerca associada a un projecte de recerca de la Universitat Jaume I sobre aquest tipus de recobriments a càrrec del professor Enrique Sánchez, catedràtic d'aquesta mateixa universitat. Gràcies a aquesta ajuda, va passar a formar part de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica o IUTC (pertanyent a la mateixa universitat), durant els dos anys de possessió d'aquesta ajuda. Com a resultat del treball realitzat va ser possible elaborar sengles treballs finals de grau i màster.
 
Actualment, Eugeni es troba en l'últim curs dels seus estudis de doctorat. La tesi doctoral en curs versa sobre l'obtenció de recobriments bioactivos per a pròtesis i implants mitjançant projecció tèrmica, i es troba supervisada pels professors Enrique Sánchez i la professora María José Orts (professora titular de la Universitat Jaume I). Així mateix, Eugeni és beneficiari d'un contracte predoctoral de la Universitat Jaume I (FPI-UJI) adscrit al IUTC, en el qual forma part del consell rector com a representant de becaris.
 
De tota l'activitat investigadora realitzada fins avui, ha sigut possible l'elaboració de 5 articles publicats en revistes científiques internacionals amb alt índex d'impacte i una vintena de comunicacions científiques a congressos nacionals i internacionals de gran prestigi científic en el camp dels materials i els recobriments avançats. De fet, les dues últimes comunicacions orals presentades en congressos internacionals han sigut guardonades amb el primer premi a la millor comunicació. 
 
 
 
¡Volem saber de tu! Envia'ns la teua experiència juntament amb una fotografia a alumnisauji@uji.es. Si prefereixes el format vídeo (màx. 3 minuts), comparteix-ho mitjançant WeTransfer i envia'ns un correu amb les teues dades.
 
  • Eugeni Cañas Recacha, estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I i becari de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino, ha rebut el primer premi del congrés “8èmes Rencontres Internationales sud la Projection Thermique”, organitzat pel Centre Europeu de la Ceràmica de la Universitat de Llemotges (França).

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI