Passaport alumni El podcast de l'antic alumnat

31/01/2024 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Benvinguts i benvingudes a l'espai radiofònic de l'antic alumnat de la Universitat Jaume I.

Si voleu seguir en contacte amb la universitat, saber què us ofereix l'UJI o simplement estar a l'aguait de totes les notícies sobre alumni, esteu al lloc correcte. Us connectem amb el campus del Riu Sec i amb tots els indrets del món. Agafeu la maleta, perquè allà on hi haja un alumni, allà hi serem!

Podeu escoltar-nos els dimarts quinzenalment a les 13.15 h a través del web radio.uji.es, també podeu reescoltar i descarregar els pòdcast a la radioteca de Vox UJI Ràdio o subscriure-vos als canals d'iVoox o Spotify per a no perdre-vos res. 

I tu, ja tens el Passaport per viatjar al món alumni?
 

Subscriu-te al canal d'iVoox d'AlumniSAUJI

Subscriu-te a Passaport Alumni en Spotify

Roberto Cárceles 74 index

[N74] Acompanyament emocional en pacients oncològics

Parlem de les persones a les quals, tot i que la malaltia no afecta directament, conviuen, comparteixen la seua vida o el seu dia a dia amb els pacients. Ho fem amb l'alumni del Màster en Intel·ligència Emocional i Coaching Roberto Cárceles, que imparteix el TF taller «Impacte emocional del càncer: reflexions d'un acompanyant».

Gloria Saurí 73 index

[N73] Ecotraducció

L’eco-translation és aquella tasca que es basa en com traduir, és a dir, comunicar, entre els elements humans i aquells que no ho són. Coneixem un poc més en què consisteix gràcies a Gloria Saurí, alumni de Traducció i Interpretació.

Cartell F Isonomia 8M 2024 72 index

[N72] 8M amb Fundació Isonomia

Tenim a tocar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i volem conèixer millor la tasca de la Fundació Isonomia, tant entre els col·lectius universitaris com entre altres agents socials externs. Parlem també de qüestions d'actualitat, de la importància de la terminologia i dels reptes més urgents en matèria d’igualtat.

Alumni recent graduats 71 index

[N71] Aniversari UJI: especial graduacions

S’apropa l’aniversari de l’UJI, on celebrem 33 anys des que es va crear la Universitat Jaume I, i per fer-ho ens acompanyen uns convidats d’excepció: una representació dels nostres titulats i titulades més recents. Ens conten com van viure la graduació, un moment molt emotiu per a l'estudiantat, del que significa per a ells l'UJI i com enfronten aquesta nova etapa com a antic alumnat.

Carla Piqueres Centelles 70 index

[N70] Traducció i accessibilitat

En un món cada volta més virtual, l'accessibilitat audiovisual és una responsabilitat global i transversal. Malgrat l’èxit que algunes de les modalitats de traducció audiovisual estan experimentant, com ara la subtitulació o el doblatge, només el 3 % del catàleg de les plataformes digitals espanyoles compten amb audiodescripció. D’aquesta modalitat és de la que ens ve a parlar Carla Piqueres, amb qui comentarem també altres aspectes de la traducció. 

Antoni Valesa 69 index

[N69] Paranimf, espai de cultura

Primer programa de l’any i no hem trobat millor tema per començar-ho bé que parlar de cultura, d’oci i d’un lloc emblemàtic del campus com és el Paranimf. Quedeu-vós perquè anem a descobrir amb Antoni Valesa què es cou entre bambolines.

Fernando Dolz 68 index

[N68] Biomedicina i malalties inflamatòries cròniques

AirBiometrics, de la que n’és soci fundador el nostre convidat de hui, Fernando Dolz, és una startup de biomedicina amb seu a Castelló que desenvolupa un dispositiu que permet facilitar el diagnòstic i seguiment de les malalties inflamatòries instestinals, millorant la qualitat de vida dels pacients.

Mara Marcelli, Welcome Desk 67 index

[N67] Welcome to UJI

Coneixem més a fons com és la vida a la Universitat Jaume I i a Castelló de l’estudiantat estranger que ens visita per cursar ací estudis de postgrau o doctorat. Ho fem amb Mara Marcelli, responsable del ‘Welcome Desk’ de l’Oficina de Relacions Internacionals.

La Simulación 66 index

[N66] 'Genkoa', networking artístic a Castelló

En aquesta ocasió no compartirem maleta amb un o una, sinó amb tot un grup d’antigues alumnes. Totes elles són part de l’associació La Simulación, que recentment ha iniciat un crowdfunding per llançar 'Genkoa', un espai web que pretén crear i donar suport a projectes artístics i audiovisuals.

Sandra Soria 65 index

[N65] Infantil, etapa clau de l'educació

Sandra Soria, mestra d'educació infantil al CEIP Sarthou Carreres de Vila-real, ha estat nominada a la sexta edició del Premis Educa Abanca. Hui ens parla de la tasca docent en l'etapa d'infantil: les dificultats que travessa, el paper de les xarxes socials i la tecnologia o la implicació de les famílies són alguns dels temes que abordem. 

Natalia Bonillo 64 index

[N64] Dones en À Punt

Natalia Bonillo, infermera i agent d'igualtat, conversa amb Passaport Alumni sobre el sector sanitari, especialment la geriatria, on està especialitzada, i sobre les dones als mitjans de comunicació. Ens centrarem, al igual que al TF taller que impartirà en octubre, en la televisió pública À Punt Mèdia.

Mª Silvanna Catasús 63 index

[N63] Arquitectura bioclimàtica i dubtes en valencià

En unes setmanes comencen les proves d’acreditació de valencià de la Junta Qualificadora i vos portem un 'Preguntes i Respostes' sobre el valencià. A més, rebem la primera convidada de la temporada: Silvanna Catasús, qui va impartir el primer TF taller sobre arquitectura bioclimàtica.

Podcasts anteriors

Si t'has quedat amb ganes de més, ací tens els viatges que hem fet en temporades anteriors per a què tornes a reviure'ls amb els nostres convidats i convidades.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI