23/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MATEMÀTICA COMPUTACIONAL

Promoció: 2011-2015

Càrrec: investigadora i estudiant de doctorat +info
 
«Escolliria de nou Matemàtica Computacional? Sí, sense dubte.  Escolliria de nou l’UJI? Tampoc dubte ací: el grau permet un ambient familiar, que es fa extensible a quasi tots els àmbits de la universitat on he participat; a més, el professorat aconseguix motivar l’alumnat i presentar els continguts de manera interessant».
 
Vaig completar els meus estudis del Grau en Matemàtica Computacional de l’UJI en juny de l’any 2015. Nosaltres, com a segona generació del grau, fórem encara “conillets d’índies” i, amb l’experiència, hauran canviat detalls a les assignatures, algunes planificacions o certs continguts, però, de segur, es manté el que fa del grau uns estudis alhora interessants, divertits i motivants.
 
Potser puga sorprendre l’ús del mot “divertit” referit a un combinat de matemàtiques i computació, però és exactament això el que sentim els qui, per mig del grau, descobrírem les matemàtiques “autèntiques”, on no compta saber contar i fer de cap l’arrel quadrada més complexa que es puga imaginar, sinó ser capaç d’aplicar el raonament lògic per deduir d’on provenen les eines matemàtiques que s’utilitzen a tothora, des dels models físics que mantenen enlairats els avions, fins la decisió d’un nen que escull la bossa més farcida de caramels front la més menuda. Entretinguts amb eixe nou món de les matemàtiques que començàvem a comprendre, fou també divertit esbrinar com l’ordinador, fins eixe punt utilitzat bàsicament per gaudir de contingut multimèdia, escriure textos pels treballs de l’institut i fer ús d’Internet i les xarxes socials, esdevenia una ferramenta on escriure codis que processen una determinada tasca per nosaltres com, per exemple, resoldre’ns eixa gegantesca arrel quadrada que abans hem imaginat!
 
Escolliria de nou Matemàtica Computacional? Sí, sense dubte. El grau em va aportar coneixements sobre les principals branques de les matemàtiques: àlgebra, anàlisi, geometria, estadística o probabilitat, així com de la informàtica: programació, xarxes, seguretat informàtica o arquitectura de computadors, entre d’altres. Amb eixa formació, hui estic fent el doctorat en Informàtica, centrat en la Computació d’Altres Prestacions i tractant de desenvolupar algoritmes algebraics òptims, aplicables al món real en diversos camps de l’enginyeria.
 
Escolliria de nou l’UJI? Tampoc dubte ací: amb un màxim de trenta places, el grau permet un ambient familiar, que es fa extensible a quasi tots els àmbits de la universitat on he participat; a més, el professorat aconseguix motivar l’alumnat i presentar els continguts de manera interessant. De fet, ací estic fent el doctorat i ací em faria feliç ser docent en un futur, si fóra possible!
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.