23/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MATEMÀTICA COMPUTACIONAL

Promoció: 2011-2017

Càrrec: científic de dades en entitat financera (Banc Santander) +info
 
«M’agradaria desmitificar la creença què l'única eixida professional és la docència. Jo vaig començar com a investigador en el camp de la ciència cognitiva i la intel·ligència artificial i actualment treballe com a científic de dades en una entitat financera, realitzant models matemàtics que ajuden en el procés de presa de decisions».
 

Recorde la meua etapa a l'UJI amb molta estima. Sempre havia tingut clar que volia estudiar una carrera tècnica, però en el moment de decidir no tenia clar quina escollir. Al final vaig optar per estudiar el Grau en Matemàtica Computacional a l'UJI, i hui, sabent tot el que sé, tornaria a prendre la mateixa decisió.

La carrera combina unes matemàtiques més aplicades de les que et trobaries en un grau de Matemàtica pura, amb coneixements d'informàtica i es feia especial èmfasi en la programació. Sobre la Universitat Jaume I destacar el contacte tan proper amb el professorat i el sentiment d'equip entre els companys i companyes de carrera. Ambdues coses tenen molt a veure amb el fet que s'ofereixen poques places.

Sobre les eixides laborals, m’agradaria desmitificar la creença què l'única eixida professional és la docència. Més enllà dels coneixements tècnics, la carrera t'ensenya a pensar d'una manera lògica i et dóna una capacitat d'abstracció que fan del matemàtic computacional un perfil que es pot adaptar a multitud de posicions diferents. Per exposar el meu exemple, jo vaig començar com a investigador en el camp de la ciència cognitiva i la intel·ligència artificial i actualment treballe com a científic de dades en una entitat financera, realitzant models matemàtics que ajuden en el procés de presa de decisions.

No puc acabar aquesta ressenya sense nomenar els programes d'intercanvi, ja que considere que l'experiència universitària estaria incompleta sense ells. L'UJI té multitud de convenis i les opcions per anar-se'n fora són variades i de qualitat. En el meu cas vaig poder aprofitar-ho per partida doble, ja que vaig anar a Alemanya com a estudiant d'intercanvi i m'hi vaig quedar a fer les pràctiques i el projecte. Un últim consell: no deixeu els idiomes de banda, que no suposen una barrera que us aparte de gaudir aquestes experiències.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.