13/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ENGINYERIA MECÀNICA 

Promoció: 2014-2018

Càrrec:  Enginyer mecànic i investigador. +info 
 

«Per què l'UJI? Molt senzill, perquè busquem ensenyament de qualitat amb uns professors altament preparats, amb una gran quantitat de graus, amb unes instal·lacions modernes, a una universitat pública i a la nostra ciutat. I tot això ho tenim a la Universitat Jaume I».

Tindre clar que vols estudiar una enginyeria és una decisió important en la teua vida. Enginyeria Mecànica és un grau demandant, en el qual cal portar al dia totes les assignatures i no despistar-se. No obstant això, amb una bona organització es pot traure a curs per any i compatibilitzar-ho amb una vida social activa. Al final cada assignatura es convertirà en un xicotet repte a superar mentre adquireixes nous coneixements.

El grau en Enginyeria Mecànica aprendràs molt sobre disseny i control d'instal·lacions industrials de fluids i refrigeració, estructures, processos de fabricació, disseny de màquines, gestió de recursos, seguretat industrial, etc. Si t'agraden qualsevol d'aquestes disciplines, pots estar segur que el grau d'enginyeria mecànica és el teu. A més, cal tenir en compte la quantitat d'eixides professionals que té amb una inserció laboral molt alta. En el cas de la meua promoció, tots els companys amb els quals he mantingut el contacte i jo mateix, hem trobat treball poc després de graduar-nos. 

Del pla d'estudis destacaria les pràctiques de final de grau. En el meu cas les vaig fer en un grup d'investigació dins de l'UJI, on vaig poder treballar i continuar aprenent amb els meus antics professors. El fet d'haver estudiat el grau d'enginyeria mecànica a l'UJI em va facilitar aquesta oportunitat, ja que es dóna la possibilitat a diferents alumnes de poder continuar formant-se i explorar l'enginyeria mecànica des del punt de vista de la investigació. 
En acabar, vaig seguir lligat professionalment a la universitat, fins al moment actual, en el qual estic estudiant el doctorat en el mateix grup d'investigació que em va donar l'oportunitat de fer les pràctiques.

Una de les millors decisions que he pres és estudiar a la Universitat Jaume I. Des del meu punt de vista, un dels principals punts forts de l'UJI és que conjuga els avantatges que ofereixen les universitats més grans com les més xicotetes i a més, sent una universitat jove.

D'una banda, les instal·lacions amb les quals compta l'UJI són molt completes en tot els sentits. Compta amb multitud d'instal·lacions esportives en perfecte estat, a preus adequats per a l'estudiantat i al costat de les facultats, sent freqüent veure a alumnes que faran esports en les seues hores lliures. I no sols quant a instal·lacions esportives, els laboratoris en els quals es duen a terme les pràctiques estan equipats al complet i amb material renovat constantment. 
D'altra banda, en ser classes amb una quantitat moderada d'alumnes, la relació professor-alumne és en general molt pròxima, facilitant una docència més personalitzada. A més, compta amb un professorat jove i altament qualificat.

El millor de tot, és que per a la gent que vivim a Castelló, no fa falta anar-se a una altra ciutat per a poder gaudir d'una experiència universitària de la millor qualitat.

A més, continuar mantenint la relació amb l'UJI mitjançant el programa AlumniSAUJI és, sota el meu punt de vista, fonamental. Et permet estar en permanent contacte amb el món universitari amb tots els avantatges que això comporta: formació contínua, ús de les instal·lacions, etc.

La meua recomanació per a futurs professionals, és que han de formar-se tan bé com siga possible perquè una vegada acabada l'etapa acadèmica accedisquen al mercat de treball amb una preparació multidisciplinària d'acord amb les exigències dels llocs de laboral que exerciran.  La relació dels antics alumnes amb els actuals i els futurs és molt important, d'ací el valor d'AlumniSAUJI i les tasques que exerceix. Mantenir el contacte ens permet no sols poder resoldre dubtes sobre les diverses titulacions i accés al mercat laboral sinó també serveix de reciclatge per als antics alumnes que veuen noves formes de treball, formació actualitzada...

És per això, que recomane a tots els que estiguen pensant a estudiar el grau d'enginyeria mecànica que trien l'UJI com a universitat. En el meu cas, fent una ullada al passat, puc dir que va ser una decisió encertada. ¿Per què l'UJI? Molt senzill, perquè busquem ensenyament de qualitat amb uns professors altament preparats, amb una gran quantitat de graus, amb unes instal·lacions modernes, a una universitat pública i a la nostra ciutat. I tot això ho tenim en l'UJI.

 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.