08/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ING. EN DISSENY INDUSTRIAL I DESENVOLUPAMENT DE PRODUCTES 

Promoció: 2014-2019

Càrrec: Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC). +info

«Durant la meua etapa universitària em vaig involucrar en Intercrea, un projecte que propicia la interacció entre alumnes de l'UJI  i professionals en el sector del disseny. Això em va permetre col·laborar amb dues empreses durant dos anys i exposar els meus dissenys en la Fira del Moble Hàbitat, a València».

Com a antiga alumna anime a aquelles persones que estan a punt de començar i tenen aptituds creatives a que donen el pas, el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de l'UJI et mostra la part creativa i estètica del disseny com una part més tècnica cosa que no trobem en un grau d'arts. 

Del pla d'estudis resulta molt interessant el fet que gran part dels treballs que es plantegen siguen per a concursos o empreses externes ja que et permet fer treballs una mica més professionals i no tan acadèmics. 
Les pràctiques és altre punt fort, i tens l'opció de triar empreses que es posen en contacte amb la universitat o cercar tu mateix una empresa que t'agrade i realitzar el conveni, jo el vaig fer així.
També està la possibilitat d'estudiar fora d'Espanya (Erasmus) durant un any o fins i tot de fer les pràctiques a l'estranger, una cosa que en el meu cas va quedar en el tinter però si començara ara un grau, ho estaria mirant i informant-me des del primer curs per a fer-ho. 

Una cosa que em sembla bastant positiu de la Universitat Jaume I és la recollida de totes les facultats en un campus únic, això fa que visques de manera diferent l'època universitària, ja que et relaciones amb gent d'altres facultats i hi ha zones exteriors comunes que acompanyen a la vida universitària com a jardins, cafeteries, sales, etc.  
Quant a les instal·lacions esportives, es troben en el mateix campus amb una gran varietat de pistes i espais per a les diferents modalitats esportives; a més per a esportistes d'elit existeixen diferents beques i facilitats que et permeten compaginar els estudis amb l'esport.

Durant la meua etapa universitària em vaig involucrar en Intercrea, un projecte que propicia la interacció entre alumnes de l'UJI  i professionals en el sector del disseny.
Això em va permetre col·laborar amb dues empreses durant dos anys i exposar els meus dissenys en la Fira del Moble Hàbitat, a València.
Em vaig apuntar sense saber bé el que era i el que anava a fer, però una vegada em van seleccionar em va encantar, vaig poder treballar amb el feedback d'una empresa real i dur a terme diferents aspectes i tasques que durant el grau no havíem pogut experimentar.
Durant la Fira a València, vaig poder viure l'experiència de ser allí no sols com a visitant, cosa que t'ajuda a desembolicar-te i a mostrar el producte a gent desconeguda, que podien ser alumnes d'altres universitats, proveïdors, dissenyadors, empreses, etc.

És molt important mantenir la relació de l'antic estudiant la seua universitat, per això crec és beneficiós tant per a la universitat com per als futurs, presents i antics alumnes formar part dels programes d'antics alumnes, en el cas de l'UJI tenim a AlumniSAUJI per a crear i alimentar aquestes xarxes professionals i personals.

 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.