03/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ING. TÈCNICA AGRÍCOLA, ESPECIALITAT D'HORTOFRUTICULTURA I JARDINERIA

Promoció: 2008-2011

Càrrec: recerca i màrqueting en empreses del sector agrícola. Director de Màrqueting zona Mèxic en Idai Nature. +info
 
«Vaig tenir una beca col·laboració per a realitzar un estudi i vaig entendre la necessitat d'investigar i millorar els cultius per a fer del món un lloc on tots puguem menjar i tenir aliments de la millor qualitat. Aquest va ser l'inici de la meua trajectòria professional en l'agricultura i on va nàixer la meua passió per trobar les solucions als problemes que té avui dia el sector».
 

Vaig nàixer a Borriana, lloc de citricultors, on vaig aprendre dels meus avis la importància de l'agricultura. Després de l'institut vaig començar a estudiar Enginyeria Agroalimentària en la Universitat Jaume I, on em vaig especialitzar en hortofruticultura i jardineria. Ací començà el meu interès per la genètica i millora genètica vegetal a través de l'estudi de noves varietats de tomates procedents de sudamèrica.

Record amb molt afecte el pas per la universitat. Va ser aquí on despertà la meua la curiositat per la fisiologia vegetal i la genètica gràcies a l'equip de professors especialistes en les matèries com Víctor Flors en l'estudi de les hormones o Salvador Roselló amb la millora genètica vegetal. Vaig tenir la magnífica sort de participar en l'àrea de Producció Vegetal del departament de Ciències Agràries i del Medi Natural amb el professor Salvador Roselló, qui em va ensenyar la importància de la genètica en les plantes. Vaig estar amb una beca col·laboració per a realitzar un estudi amb varietats de tomata procedents de totes les parts del món i vaig entendre la necessitat d'investigar i millorar els cultius per a fer del món un lloc on tots puguem menjar i tenir aliments de la millor qualitat. Va ser açò l'inici de la meua trajectòria professional en l'agricultura i on va nàixer la meua passió per trobar les solucions als problemes que té avui dia el sector.

Després de finalitzar l'enginyeria vaig seguir estudiant millora genètica vegetal en la Universitat Politècnica de València, on vaig desenvolupar diferents protocols de propagació in vitro de tomata i vaig estudiar la genètica de la qualitat organoléptica de la tomata. Durant aquest temps vaig continuar les meues recerques en genètica de plantes desenvolupant eines genètiques i moleculars per a la millora de l'arrelament de dianthus cariopyillus i que es va convertir en la meua tesi doctoral en la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Després de finalitzar la tesi amb diverses publicacions, em vaig centrar en l'estudi dels bioestimulantes i com augmenten els rendiments a través de l'estímul genètic de les plantes. És ací on vaig començar a estudiar Dirección d'Empreses i Màrqueting per a entendre el potencial i com gestionar aquests productes en el sector de l'agricultura.

Durant els últims anys m'he dedicat a generar noves matèries primeres per a formulació de productes, a desenvolupar diferents bioestimulantes i a aplicar diferents estratègies de màrqueting en diferents mercats dins de diferents empreses del sector com Ajinomoto en Agritecno Fertilitzants, Roullier Grup en Timac Agro, o Idai Nature en Sapec Agribusiness on sóc director de màrqueting de la zona Mèxic. En aquests moments la meua dedicació és, a través de l'estudi dels mercats, determinar quins són les necessitats que té l'agricultura. D'aquesta forma pose en pràctica els coneixements científics per a desenvolupar nous productes bioestimulantes, fertilitzants i fitosanitaris i els combine amb la creativitat i el màrqueting per a desenvolupar-los en un mercat determinat.

No solament estic interessat en genètica i agricultura, sinó que estudi diferents ciències, particularment biologia marina. Durant tota la meua vida he estat col·leccionant diferents restes marines que he anat trobant al llarg de les immersions que he realitzat per tot el món.
 

 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.