03/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ENGINYERIA AGROALIMENTÀRIA I DEL MEDI RURAL

Promoció: 2003-2008

Càrrec: Tècnic de cultiu i responsable de la producció d’espècies de plantes ornamentals i hortícoles en Viveros Pereira +info

«M’agrada el que faig i estic molt contenta d’haver trobat un treball pel qual vaig dedicar diversos anys de la meua vida a estudiar».
 
El meu pas per la universitat el recorde molt present a pesar d’haver passat ja 3 o 4 anys des que vaig finalitzar els meus estudis allí. Vaig entrar a l’UJI en el curs 2003/04 i vaig acabar la carrera en 5 anys. Recorde el primer any, sobretot, molt intens: gent nova, lloc desconegut, moltes classes, pràctiques, apunts, fotocòpies, exàmens, treballs... Al segon any em vaig relaxar, massa des del meu punt de vista actual, perquè llavors no ho vaig tenir en compte i al final de l’any el meu expedient acadèmic ho deia tot... El tercer any vaig voler recuperar-me del bac però em va costar molt per deixar de portar les coses al dia, que és el que feia en primer. El quart any que vaig estar a l’UJI es va notar el meu esforç i el següent any ja vaig poder lliurar projecte i exposar-lo. Els últims anys d’universitat vaig poder compatibilitzar els meus estudis amb un treball a mitja jornada, perquè més hores era impossible per la dedicació que prestaven les assignatures i les pràctiques de les mateixes. Vaig fer pràctiques de carrera en una empresa, la qual cosa recomane a tot el món, ja que t’ajuda a conèixer empreses del sector i agafar experiència. En acabar la carrera i les pràctiques em vaig dedicar a buscar treball relacionat amb els meus estudis. No va ser fàcil trobar res directament relacionat. Vaig haver de moure’m molt i enviar molts currículums. Vaig estar uns mesos treballant en una empresa de medi ambient. Després, uns quants mesos llargs sense trobar res, per la qual cosa mentre buscava, anava fent cursos per millorar el meu currículum i finalment em vaig decidir també per estudiar un màster. El mateix estiu que vaig acabar el màster, em van cridar d’una empresa de Castelló que vaig conèixer gràcies a una de les eixides que fèiem en algunes assignatures de la carrera. Vam anar a visitar uns hivernacles de germinació de planta ornamental. Vaig fer l’entrevista i a les dues o tres setmanes vaig començar a treballar allí. Actualment porte un poc més d’any i mig a Viveros Pereira com a tècnic de cultiu i sóc responsable de la producció de moltes espècies de plantes ornamentals i unes quantes d’hortícoles en 13.000 metres quadrats d’hivernacles. Estic molt contenta tant amb el treball realitzat com amb els meus companys i caps. Faig tasques com ara el mesurament de pH i conductivitat de les plantes i aigua de reg, control i assessorament de tractaments per al control de plagues, adobs, fertilitzants, control de qualitat de tota la planta per a la seua posterior venda. Treballem un estat de planta jove i la venem en safates de 240 o 144 plàntules cada una a nivell nacional, Portugal i França. 
La veritat és que m’agrada el que faig i per fi, des que vaig entrar en aquesta empresa, estic molt contenta d’haver trobat un treball pel qual vaig dedicar diversos anys de la meua vida a estudiar (i a pagar anys de matrícules cada vegada més cares).
 
 
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.