08/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: QUÍMICA 

Promoció: 2015-2020

«Gràcies a aquesta relació tan alta i intensa entre investigadors i alumnes existeixen moltes oportunitats per poder participar en tasques investigadores en el transcurs del grau als departaments».
 
A l'hora de triar una carrera universitària és molt important tenir en compte les expectatives professionals, on ens veiem en un futur, com és el nostre treball ideal, però és normal que amb divuit anys no es tinga clar. Per això crec que si et trobes en aquesta situació la millor opció és triar una carrera relacionada amb les assignatures que t'han semblat més interessants al llarg del batxillerat, en el meu cas química.
 
Del pla d'estudis del grau en Química a la Universitat Jaume I destacaria que és una carrera molt pràctica, a causa del gran nombre d'hores de laboratori durant els 4 anys.
Tant els laboratoris com les classes teòriques estan dividides segons les diferents àrees de la  química (Inorgànica, Orgànica, Analítica i Física).
A més, un dels punts forts d'aquest grau és la possibilitat de fer un Treball fí de grau (TFG) pràctic amb un dels 18 grups d'investigació existents, i que estan dirigits pels propis professors, els quals estan molt ben valorats en els rànquings universitaris en l'àrea de química.

Gràcies a aquesta relació tan alta i intensa entre investigadors i alumnes existeixen moltes oportunitats per poder participar en tasques investigadores en el transcurs del grau al costat dels departaments. A part, l'UJI també ofereix un programa anomenat Estudia Investiga a partir del qual alumnes seleccionats poden tenir una formació investigadora alhora que acadèmica. Tota una oportunitat!

La Universitat Jaume I és un campus únic, és a dir una vertadera ciutat universitària i consegüentment compta amb diverses infraestructures i serveis com a cafeteries a l'aire lliure, biblioteca o instal·lacions esportives (piscina, zona de raquetes, atletisme i gimnàs), la qual cosa és perfecte per a fer vida universitària. 
La localització de la universitat és ideal perquè els estudiants de Castelló compten amb tramvia i diferents autobusos per a arribar a l'UJI i els estudiants residents en altres localitats poden accedir fàcilment amb cotxe (compten amb amplis aparcaments gratuïts) o mitjançant tren ja que l'estació està a sols 20 minutos caminant. 

Tinc grans records del meu pas per la Universitat, com la celebració anual de Sant Albert, patró dels Químics. Aquest dia tots els estudiants del grau s'ajunten per a conèixer-se  i fer un menjar de germanor. Assistir a aquest esdeveniment em va servir per a fer amics de cursos superiors, que al llarg dels anys em van ajudar amb la seua experiència. 

Cal destacar que l'UJI compta amb AlumniSAUJI, el seu programa d'antics alumnes, ja que et permet continuar el teu vincle amb l'UJI una vegada has acabat els estudis. A més de permetre't l'accés a les instal·lacions et permet accedir als programes de formació per a l'ocupació i orientació professional o els cursos de formació lingüística entre altres. 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.