26/01/2024 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MÀSTER UNIVERSITARI EN QUÍMICA APLICADA I FARMACOLÒGICA

Promició: 2019

«L'experiència de poder fer aquest màster ha estat molt satisfactòria, ja que he pogut estudiar i aprendre allò que més m'interessava dins de la Química».

Per què vas decidir estudiar aquest màster?

En començar els estudis del grau en Química vaig participar en el Programa Estudia i investiga de l’UJI, en el qual vaig tenir l’oportunitat d’iniciar-me en tasques de recerca sent partícip d’un grup que participa en el màster de Química Aplicada i Farmacològica. En aquest grup vaig aprendre tècniques de recerca de la Química i la Biologia. Com sempre m’han interessat aquests dos àmbits, i en haver pogut participar en les activitats del grup, em vaig decantar per fer el màster que estava relacionat amb aquests camps.

Què ha aportat a la teua formació?

Al màster s’aprofundeix en temes de Química i Biologia que no es tracten en el grau en Química. Per això, vaig estudiar l’especialitat de Química Mèdica, en la qual he estudiat molts aspectes relacionats amb els fàrmacs: des del disseny racional en funció de l’objectiu desitjat, la síntesi química, la interacció amb la diana biològica i aspectes relacionats amb la comercialització.

Quins aspectes destacaries?

Destacaria més la possibilitat d’ampliar els coneixements. També és important destacar que a més de la branca de Química Mèdica, que va ser la que vaig estudiar, també s’ofereix una intensificació en Química Industrial i una altra de Materials Avançats. En el meu cas, i com ja he indicat a la resposta anterior, el màster m’ha permès adquirir coneixements i competències relacionades amb la Química Mèdica. D’altra banda, hi ha dos aspectes més que també vull destacar: el primer és el Treball de Final de Màster, que es duu a terme sota la direcció de professorat que lidera els grups de recerca participants en el màster, cosa que permet aplicar els coneixements i competències adquirits amb les assignatures teòriques; el segon aspecte és el relacionat amb l’assignatura d’Estada en Pràctiques, en la qual es realitza una estada a empreses o centres de recerca capdavanters.

Per què el recomanaries?

L’experiència de poder fer aquest màster ha estat molt satisfactòria, ja que he pogut estudiar i aprendre allò que més m’interessava dins de la Química i que no havia tingut l’oportunitat d’estudiar al grau. D’altra banda, he d’assenyalar que la interacció amb el professorat del màster és molt estreta, cosa que facilita en gran manera l’adquisició de coneixements i de competències.

Quines aplicacions pràctiques has trobat en l’àmbit professional o acadèmic?

Actualment em trobe contractat com a becari predoctoral per la Generalitat Valenciana i estic fent el Doctorat en Ciències a l’UJI. A més, també he fet una sol·licitud per poder fer una estada a l’estranger pròximament. La realització del màster em va ajudar a escollir la via de la investigació com a pas següent, i per això vaig decidir completar la meua formació amb els estudis de doctorat. A més, l’estada en pràctiques m’ha permès comprovar de primera mà el ritme de treball a la vida real a les empreses, cosa que em pot obrir portes i crear contactes per a un futur.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.