15/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: FINANCES I COMPTABILITAT 

Promoció: 2013-2018

Càrrec: Assessor financer per EFPA (l'Associació d'Assessors Financers Espanyols). Títol EIP  + info
 
«Considere que l’UJI permet formar l’alumnat adequadament per a la posterior entrada en el món laboral; ofereix tota la formació tècnica, professional, laboral, orientació i necessitats que un futur professional ha de tenir. Per part de l’alumnat, un contacte directe amb la Universitat permet estar al dia tant d’ofertes de treball, com de cursos i programes d’especialització laboral, fets que permeten la millora professional».
 

La Universitat Jaume I és una de les universitats més modernes i millor adaptades a l’avanç tecnològic tan demandat per les empreses en qualsevol àmbit.

M’agradaria destacar, a banda dels coneixements que s’adquireix en cada grau, que l’UJI fomenta tant l’aprenentatge autodidacta, molt necessari en el món laboral, com l’aprenentatge i treball en equip, sempre amb la guia i el suport del professorat. Com a base, usa totes les eines tecnològiques que existeixen perquè el o la professional puga arribar a desenvolupar la seua feina de forma adequada. Això ho comproves en el moment de fer les pràctiques curriculars del grau i, posteriorment, quan entres en el món laboral.

En segon lloc, m’agradaria mencionar el professorat que té la Universitat. En el meu grau m’he trobat, des del primer any de carrera fins a l’últim, amb professorat excel·lent, tant associat com titular. Recorde la dedicació amb la qual el professorat del primer any ens guiava i ens ajudava més enllà de l’aspecte docent, per a poder adaptar-nos al canvi que estàvem experimentant en començar la universitat, tant dins de les classes com fora. Amb hores de tutories, converses en les classes i en els corredors, consells i diverses guies que ens van ajudar, tant a mi com als meus companys i companyes, a adaptar-nos millor. També recorde els cursos posteriors, en tercer i en quart, quan havíem de triar les optatives: com ens ajudaven i contestaven totes les preguntes que teníem per a poder triar el nostre futur acadèmic sense cap incertesa. A mi, que m’agrada preguntar per naturalesa, sempre agrairé aquesta dedicació.

En tercer lloc, vull comentar un aspecte important també per a l’alumnat: la part econòmica. En el meu cas particular, jo vaig començar a treballar tots els estius des que tenia 16 anys fins a l’últim any de carrera per a poder afrontar millor les despeses que comporten els estudis. Però no cal dir que l’UJI, en ser una universitat pública, té moltes facilitats pel que fa a beques i ajudes per a l’alumnat.

En el meu cas, vaig gaudir tots els anys de les beques estatals que cobrien la totalitat dels crèdits del grau i em permetien fins i tot cobrir una part important de les despeses diàries. Existeixen també ajudes de menjador per a dinar a la cantina i fins i tot, si no arriba per requisits, l’alumnat pot optar a ajudes de la Generalitat Valenciana.

Un altre aspecte que està directament relacionat amb el tema econòmic, és que l’UJI està a Castelló de la Plana, una ciutat moderna i molt fàcil de viure on la vida no resulta tan cara com podria ser-ho a València o Barcelona.

Per tot això, considere que l’UJI permet formar l’alumnat adequadament per a la posterior entrada en el món laboral; ofereix tota la formació tècnica, professional, laboral, orientació i necessitats que un futur professional ha de tenir.

En el meu cas, la UJI m’ha proporcionat una base molt gran per a després poder treballar com a analista financer i, després, com a assessor financer, ja que vaig rebre tot el coneixement financer necessari per a poder desenvolupar aquestes tasques.

A més, considere vital que tant l’alumnat com la Universitat mantinguen una relació després de l’etapa d’estudi, ja que es poden produir moltes sinergies en les quals ambdues parts es poden veure molt afavorides a través del seu programa d’antic alumnat.

Per part de l’alumnat, un contacte directe amb la Universitat permet estar al dia tant d’ofertes de treball, com de cursos i programes d’especialització laboral, fets que permeten la millora professional.

Un altre aspecte que vull destacar és que mantenir la relació amb la Universitat també et permet accedir a tota la informació que la Universitat té, com per exemple la biblioteca o continguts digitals actualitzats, aspectes importants que et permeten seguir formant-te de forma autodidacta.

És indispensable que la Universitat fomente la relació amb l’antic alumnat bàsicament perquè nosaltres entrem en el món laboral després de la formació rebuda i contrastem, de primera mà, si tot allò que hem après s’acobla a les exigències del mercat laboral. És una informació que l’UJI no ha de perdre ja que permet fer créixer a la Universitat i anar millorant sempre perquè entenc que el seu fi últim és que els i les professionals que ha format estiguen el millor adaptats possible al món laboral.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.