15/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: DRET 

Promoció: 2009 -2015

Càrrec: Sènior Associate Legal Counsel en Wärtsilä Finland Oy (Consultora en l'àmbit de les tecnologies intel·ligents i solucions integrals per als mercats marítims i energètics) +info 

«No coneixia la Universitat ni tampoc la ciutat de Castelló, però avui sé que vaig prendre la decisió adequada. En l'UJI vaig gaudir d'un ensenyament pràctic i de qualitat, basat en la proximitat professorat-alumne. Els nostres professors sempre estaven disponibles per a resoldre amb amabilitat qualsevol dubte durant les classes, en les tutories o per correu electrònic».

Recorde, com si d'ahir es tractara, aquella primavera de l'any 2009. Jo encara era un xaval de 17 anys que havia de prendre aquella decisió que tot estudiant de segon de batxillerat ha d'afrontar: Què estudiar? Què vols ser en la vida?  

Vénen a la meua ment aquell nerviosisme, aquella sensació de voler fer-lo tot i saber que has de triar (Que difícil!). Som molts els que, a l'hora de triar la carrera universitària, no tenim una particular preferència o vocació. D'altra banda, és fàcil sentir entre els futurs universitaris que la carrera de Dret pot ser monòtona si no sents una clara vocació per ella. Res més lluny de la realitat!  

Jo vaig triar estudiar Dret perquè sóc un aventurer, perquè sent desitjos d'aprendre coneixements en diverses disciplines i perquè m'il·lusiona descobrir diferents cultures.  

Després d'acabar la meua etapa d'estudiant, vaig passar a formar part de l'equip d'assessors legals de Wärtsilä Finland Oy, una empresa multinacional finlandesa que fabrica i proveeix a nivell global tecnologies clau i serveis als sectors energètic i marítim. Actualment visc a Finlàndia (país en el qual vaig estudiar el programa Erasmus gràcies a l'UJI), encara que sempre estic disponible per a descobrir un nou lloc.  

El meu treball consisteix a assessorar els meus companys, així com a terceres parts, proveïdors i clients, des d'un punt de vista legal, tot el que comporta la construcció de plantes d'energia, motors i serveis. El meu lloc requereix mobilitat geogràfica, tolerància cultural, capacitat d'adaptació a tasques molt diferents  i habilitats de negociació en una indústria que, si bé és apassionant, es basa en una feroç competència.   
Igualment, assessorem i donem cursos a tots els nostres empleats en matèria d'ètica corporativa i bon govern. 

Des de la meua experiència actual, puc afirmar amb satisfacció que un professional del Dret sempre serà un estudiant, perquè el Dret avança com la societat mateixa. La carrera de Dret significa entendre la nostra història i alhora seguir la més vibrant actualitat. D'altra banda, un professional del Dret sempre tindrà enfront de si mateix un amplíssim ventall de disciplines completament diferents (Dret Mercantil, Dret Penal, Dret Civil, Dret del Transport, etcètera) per a especialitzar-se al llarg de la seua carrera. I podrà projectar aquesta especialitat a l'àmbit nacional o, com és el meu cas, a l'àmbit internacional.  
I el millor és que, si una branca no et convenç… doncs, canvia de branca! 

Jo vaig decidir estudiar en l'UJI per ser la Universitat més pròxima al lloc en el qual vivia. No coneixia la Universitat ni tampoc la ciutat de Castelló, però avui sé que vaig prendre la decisió adequada. En l'UJI vaig gaudir d'un ensenyament pràctic i de qualitat, basat en la proximitat professorat-alumne. Els nostres professors sempre estaven disponibles per a resoldre amb amabilitat qualsevol dubte durant les classes, en les tutories o per correu electrònic.
En el meu cas, jo desitjava enfocar la meua carrera a l'àmbit internacional. Els meus professors es van posar a la feina i em van recolzar per a aconseguir aquest objectiu, donant-me suport de manera activa perquè poguera estudiar a Finlàndia i a Bèlgica. 

D'altra banda, tot estudiant universitari necessita divertir-se després de llargues hores d'estudi. Al campus de l'UJI tens moltes i molt variades activitats esportives a la teua aconseguisca preus assequibles. Jo era un assidu del gimnàs, piscina coberta, capoeira, ball i bàdminton. A més vaig crear un equip de futbol 7 (Guanyarem la copa de l'UJI!).  

Si no eres de Castelló, i si la vacuna contra el Covid ho permet, prompte descobriràs l'ambient universitari de les seues tavernes, pubs, zones d'oci i platges.  

Per tant, ací va el meu consell a futurs estudiants indecisos:

  • Si vols estudiar una carrera heterogènia que et permeta la possibilitat d'aportar el teu granet d'arena en quasi qualsevol àmbit de la societat tant a nivell nacional com internacional... ¡Dret és el teu!;
  • Si busques viure l'experiència universitària en una ciutat jove, assequible i amb platja... Castelló és la teua ciutat i l'UJI la teua nova pàtria!;
  • I el més important, si busques no sols un centre d'ensenyament, sinó també un autèntic far per a il·luminar el camí que desitges seguir en la vida i un equip de professors que et done el suport per a seguir-lo i marcar la diferència... dirigeix-te a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques (FCJE)!
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.