15/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: CRIMINOLOGIA I SEGURETAT

Promoció: 2013-2017

Càrrec: Criminòloga especialitzada en ciberseguretat +info
 
«Mantinc el vincle amb la UJI a través d'AlumniSAUJI Premium. Crec que és fonamental mantenir el contacte, intercanviar coneixements, inquietuds i necessitats que, com a criminòloga col·legiada, entenc que els criminòlegs tenim, així com traslladar tot açò a la universitat perquè els futurs egressats obtinguen els coneixements i disposen de les eines necessàries per a aconseguir les seues fites».
 
El meu nom és Clara Esteller Vidal, criminòloga graduada per la Universitat Jaume I de Castelló en la promoció del 2013-2017. En el meu últim any de carrera, em va ser concedit el premi extraordinari de finalització d'estudis del Grau de Criminologia i Seguretat per l'expedient acadèmic, corresponent al curs acadèmic 2016/2017.

La formació oficial de grau la vaig compaginar amb la realització de múltiples cursos oferits en la pròpia Universitat (Assetjament Escolar, Violència Infantil i Juvenil, etc.) així com assistència a jornades i xarrades tant formatives com a informatives d'àrees d'especial interès criminològic i personal. Així doncs, la universitat m'ha permès adquirir formació especialitzada en diversos àmbits, ja siga per cursos de formació contínua, oferits per la FUE-UJI (Fundació Universitat Jaume I-Empresa), com és el curs de formació per a professionals sobre benestar i protecció animal, o bé per la col·laboració amb altres entitats, com és el cas del SEIPC (Societat Espanyola de Recerca de Perfils Criminològics), amb la realització del Curs d'Elaboració i Recerca de Perfils Criminològics, entre uns altres.

També vaig poder formar part de la SIEC (Sectorial Interuniversitària d'Estudiants de Criminologia) com a representant de la UJI, participant en un de les seues trobades i formant part de la Junta.

Durant el curs 2016-2017, vaig participar en un projecte de voluntariat en PATIM (Associació per a la intervenció i integració en addiccions i altres conductes), una entitat social que col·labora amb la Universitat, gràcies a la qual vaig conèixer la seua existència.

Vaig poder realitzar les pràctiques de la carrera en l'Institut de Medicina Legal de Castelló, sent aquest un dels llocs més sol·licitats per a desenvolupar les pràctiques curriculars del grau. Quant al meu TFG, vaig tenir la sort de poder fer-ho de l'àrea que major interès m'ha suscitat sempre, la seguretat i criminalitat informàtica, gràcies a l'optativa oferida en quart curs.

D'aquesta manera, tota aquesta formació i experiència adquirida en la Universitat Jaume I em va despertar l'interès de seguir aprenent i forjar el meu futur, per la qual cosa vaig decidir cursar el Màster d'Anàlisi i Recerca Criminal de la Udima (Universitat a Distància de Madrid), realitzant el TFM sobre cibercriminologia. En l'actualitat, estic especialitzant-me en matèria de ciberseguretat, anàlisi de riscos, plans de seguretat i protecció, noves tecnologies, recerca en informàtica forense i ciberdret o o dret tecnològic. La meua especialització es focalitza en el camp de la cibercriminologia, a partir d'estudis relacionats amb el cibercrimn, l'anàlisi i recerca de la cibercriminalitat, així com la prevenció de la delinqüència comesa en el ciberespai o amb les noves tecnologies. A més, em trobe pendent d'algun que altre projecte de recerca relacionat amb les meues àrees d'estudi.

Des que em vaig graduar, estic col·legiada en l'ICOC (Il·lustre Col·legi de Criminòlegs de la Comunitat València) i, actualment, forme part de la Junta de Govern de l'ICOC com a diputada per Castelló.

Encara que la meua trajectòria no estiga plenament lligada a la Universitat Jaume I, sempre mantinc el vincle amb ella a través d'AlumniSAUJI Premium. Crec que és fonamental mantenir el contacte amb els teus orígens, intercanviar coneixements, inquietuds i necessitats que, com a criminòloga col·legiada, entenc que els criminòlegs tenim, així com traslladar tot açò a la universitat perquè els futurs egressats del Grau de Criminologia i Seguretat obtinguen els coneixements i disposen de les eines necessàries per a lluitar per a aconseguir les seues fites.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.