23/03/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: HISTÒRIA I PATRIMONI

Promoció: 2012-2016

Càrrec: opositora
 
«Van ser quatre anys especials. Els recorde no només per estudiar el que m’agradava, el que em satisfeia, el que m’omplia, sinó perquè també em vaig formar com a persona entre amics, companys i professors. Una experiència, sense cap dubte, que no canviaria per res».

Fa 3 anys ja que vaig acabar el grau d’Història i Patrimoni a l’UJI. Recordaré sempre aquell setembre de 2012 quan una jove de 17 anys va entrar a la seua primera classe de la carrera i... quina classe! Com oblidar una de les assignatures més difícils, aquella “Geografia Universal” del professor Enrique Montón. Segur que molts saben a què em referisc.

Deixant de banda les anècdotes, el grau d’Història i Patrimoni és una de les meues millors inconsciències, ja que vaig començar a l’UJI simplement per qüestions de proximitat geogràfica. Amb el temps vaig saber valorar la meua experiència i va ser tot un encert.

Entrant en matèria, sempre que esmente el meu grau em pregunten: I això què és? Doncs el meu grau és una amalgama de coneixements que poden interessar a qualsevol persona que es formule inquietuds sobre la nostra societat i el nostre passat, present i futur. Gaudireu d’estudis de Geografia, com ja he esmentat; però també d’Història amb Carmen María Fernández o Juanjo Ferrer, erudits de primera línia alhora que persones entranyables. Tampoc oblidareu les llengües, on tornareu a familiaritzar-vos amb el llatí o el grec. Tractareu el Patrimoni amb assignatures del tot interessants impartides per grans investigadors com Inmaculada Rodríguez o Víctor Mínguez. I finalment, per complementar tot açò, aprendreu a pensar amb filòsofs, éssers especials que disposen de la màgia necessària per indagar en la matèria de l’esperit humà.

Van ser quatre anys especials. Els recorde no només per estudiar el que m’agradava, el que em satisfeia, el que m’omplia, sinó perquè també em vaig formar com a persona entre amics, companys i professors. Una experiència, sense cap dubte, que no canviaria per res.

Pel que fa a la meua trajectòria personal, vaig finalitzar el grau i vaig realitzar el Màster Universitari en Professorat d'ESO, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes. Entre vosaltres i jo, crec que la vocació de docent em persegueix des que tinc memòria. Aquesta eixida és una de les més populars entre els estudiants del grau d’Història i Patrimoni, encara que també hi ha moltes altres possibilitats, entre les quals destaque la investigació o la museïtzació.

En acabar el màster, vaig començar a treballar al Col·legi Santa Maria de Vila-Real. Allí vaig impartir diverses assignatures a tots els cursos d’ESO i Batxillerat, entre les que destaquen les de Geografia i Història, Història del Món Contemporani, Història de l’Art i Història d’Espanya. Aquest període em va ratificar el que ja intuïa, que el meu camí professional era, en efecte, la docència. Actualment, i per tal de dedicar-me a ella, estic preparant les oposicions per la docència pública.

Amb tot açò, simplement intente dir que només tinc paraules de gratitud cap a la meua universitat, l’UJI. I qui sap... tot i que aquesta etapa s’ha acabat, potser els nostres camins es creuen novament en un futur. 

Grau en Història i Patrimoni

 

 
 
 
¡Volem saber de tu! Envia'ns la teua experiència juntament amb una fotografia a alumnisauji@uji.es. Si prefereixes el format vídeo (màx. 3 minuts), comparteix-ho mitjançant WeTransfer i envia'ns un correu amb les teues dades.
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI