30/10/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: FILOLOGIA ANGLESA 

Promoció: 2006-2010

Càrrec: professora en el Dept. d'Estudis Anglesos i membre del grup de recerca LAELA (Applied Linguistics to the Teaching of the English Language) de l'UJI + info
 
«Vaig estudiar un semestre en Shawnee State University i va ser una experiència increïble a nivell acadèmic i personal, tant que encara (11 anys després!) seguisc mantenint una gran amistat amb els amics que vaig fer allí. Aquesta estada va marcar el meu futur professional, ja que vaig tornar a treballar com a professora d'espanyol i amb una beca per a realitzar un màster».
 
La meua època universitària en l'UJI va ser sens dubte inoblidable, no solament perquè sent que no podia haver triat una carrera millor, sinó també pel que ens vam divertir aqueixos anys. De Filologia Anglesa recorde molt bé la qualitat docent, els projectes en grup, la implicació dels professors perquè aprenguérem tots els aspectes de la llengua anglesa, i sobretot, la meua estada en l'estranger. Vaig estudiar un semestre en Shawnee State University (Estats Units), i va ser una experiència increïble a nivell acadèmic i personal, tant que encara (11 anys després!) seguisc mantenint una gran amistat amb els amics que vaig fer allí. Aquesta estada va marcar el meu futur professional, ja que en acabar la carrera vaig tornar a Shawnee State University a treballar com a professora d'espanyol, i amb una beca per a realitzar un Màster d'Educació.

En acabar els meus estudis de Filologia Anglesa tenia clar que volia ser professora d'anglès, però no estava preparada per a estudiar oposicions. Desitjava viatjar, viure experiències noves, conèixer altres cultures i fer nous amics. Per això vaig decidir tornar a EUA com a professora d'espanyol, primer en Shawnee State University i després a Ohio University. Després de 4 anys allí, vaig tornar a l'UJI per a començar un doctorat en Lingüística Aplicada, ja que tenia clar que el que m'agradava era la docència universitària i la recerca. L'experiència a EUA va despertar la meua curiositat per l'aprenentatge de la llengua anglesa durant estades en l'estranger, per això vaig decidir investigar l'adaptació (psicològica i sociocultural) d'estudiants internacionals a EUA i com aquesta influeix en l'ús de l'anglès en situacions diàries. Vaig tenir el privilegi de realitzar el meu doctorat amb companyes investigadores de reconegut prestigi internacional: el grup de recerca LAELA (Lingüística Aplicada a l'Ensenyament de la Llengua Anglesa); i de tenir a la millor directora de tesi, Eva Alcón, catedràtica i actual rectora. El doctorat en Lingüística Aplicada de l'UJI em va permetre treballar un any com a professora de Lingüística en Leuphana University (Alemanya), i tornar a l'UJI com a investigadora postdoctoral. Actualment em sent molt afortunada de treballar en el Departament d'Estudis Anglesos, i contribuir al fet que els nostres estudiants es convertisquen en excel·lents professionals.

El grau en Estudis Anglesos de l'UJI és doncs una opció ideal tant per a aquells que aspiren a ser docents de llengua anglesa, com per als que pretenen ampliar la seua carrera acadèmica o professional en l'estranger i viure noves experiències.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.