26/01/2024 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MÀSTER UNIVERSITARI EN INVESTIGACIÓ EN TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ

Promoció: 2022

«Més enllà d'un títol acadèmic, he desenvolupat la meua manera d'entendre la mediació interlingüística i intercultural».
 
Per què vas decidir estudiar aquest màster?

El meu interès va ser tant personal com professional. Tot i que ja tenia un doctorat, en Interpretació de la Llengua de Signes Espanyola (LSE), volia aprofundir en els enfocaments teòrics i els mètodes de recerca d’altres àmbits de la Traducció i la Interpretació. Com a formador d’intèrprets de LSE en l’àmbit universitari, també vaig pensar que el MITI em donaria una visió més àmplia de la traducció i la interpretació, fet que redundaria en una docència i orientació millor al meu estudiantat. I així ha estat.

Què ha aportat a la teua formació?

M’ha permès descobrir enfocaments, mètodes i línies de recerca de la Traducció i Interpretació, especialment de llengües orals, que no eren la meua especialitat, i que han ampliat la meua perspectiva per analitzar la traducció i interpretació de llengües de signes. Més enllà d’un títol acadèmic, he desenvolupat la meua manera d’entendre la mediació interlingüística i intercultural.

Quins aspectes destacaries?

Un aspecte essencial és el disseny completament virtual. Per a persones com jo, que estem treballant, el MITI és una gran oportunitat. Disposa d’una bona organització i planificació de les matèries, gran varietat d’assignatures optatives, amb un equip de docents reconeguts internacionalment en aquest àmbit, però, sobretot, molt propers a l’alumnat.

Per què el recomanaries?

El recomanaria per a qui vulga iniciar-se o aprofundir en la investigació de la Traducció/Interpretació de llengües, qui tinga pensat fer un doctorat o vulga investigar les pràctiques de manera que la comunitat científica i professional puga aprofitar allò que descobrisquen. És cert que hi ha molt per llegir i aprendre, però val la pena.

Quines aplicacions pràctiques has trobat?

Doncs he trobat moltes aplicacions. En l’àmbit acadèmic, el professorat m’ha facilitat adaptar tots els exercicis i els debats plantejats a la meua pròpia especialitat. En l’àmbit professional, com a docent i investigador, ha millorat la meua redacció acadèmica, amb la qual cosa he pogut publicar diversos articles a revistes científiques de prestigi. A més, ha portat a un altre nivell les meues capacitats de comunicació, perquè ara la meua perspectiva és més àmplia, conec més contextos i soc capaç de qüestionar allò que s’assumeix i esbrinar allò que realment s’espera.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.