27/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MÀSTER UNIVERSITARI EN HISTÒRIA  DE L'ART I CULTURA VISUAL

«M'ha estat molt útil per guiar-me en l'àmbit laboral perquè m’ha donat eines de gestió i motors de cerca per a la recerca».
 
Per què vas decidir estudiar aquest màster?

En l'últim any del grau d'Història de l'Art em vaig interessar per seguir una carrera vinculada a la investigació. Des del departament, van organitzar una xerrada per parlar-nos sobre el màster d'Història de l'Art i Cultura Visual. Allà ens van explicar la relació estreta entre les assignatures i la formació professional que cobria el màster. Sens dubte, complia les meues expectatives per encapçalar un futur cap a la investigació.

Què ha aportat a la teua formació?
Una gran varietat de coneixements i eines mitjançant assignatures enfocades a l'escriptura acadèmica; la cerca de fonts i documents; xerrades professionals; i el desenvolupament d'un esperit crític envers l'art i la cultura.

Quins aspectes destacaries?
Destacaria les àrees d'especialització en diferents èpoques. De la mateixa manera, al llarg del curs es proposen diferents activitats que aproximen directament els alumnes a viure l'art en primera persona. A més, l'enfocament d'algunes assignatures inclou la perspectiva de gènere i la interdisciplinarietat des de la cultura visual, abastant anàlisis que van des dels objectes artístics més tradicionals fins a la realitat audiovisual contemporània

Per què el recomanaries?
El màster no només es basa a formar els futurs investigadors, sinó que suggereix diferents vies de professionalització en història de l'art. Al llarg del curs acadèmic, diferents professionals fan xerrades de les seues experiències personals en el món de la gestió cultural o la museografia. Personalment, m'ha estat molt útil per guiar-me en l'àmbit laboral perquè m’ha donat eines de gestió i motors de cerca per a la recerca. D'altra banda, els professors són especialment atents, metòdics durant les classes teòriques, aporten una visió acadèmica alhora que personal i utilitzen un ensenyament dinàmic i constructiu.

Quines aplicacions pràctiques has trobat en l'àmbit professional o acadèmic?
El màster m'ha permès fer les primeres publicacions, gràcies al desenvolupament de l'escriptura acadèmica. Alhora, m'ha obert portes al món de la gestió cultural i m’ha possibilitat desenvolupar la meua feina durant un temps en el camp de les exposicions. Com a investigador, m'ha atorgat eines de cerca i de gestió bibliogràfica, a més de coneixements sobre l'aplicació metodològica a la disciplina historicoartística.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.