Premio ATRAE per a les traductores Desirée Henares i Teresa Pitarch

14/12/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Teresa Pitarch Desiree-premioATRAE TeresaPitarchATRAE600

    Teresa Pitarch (al centre) amb el seu guardó als Premios ATRAE.

  • Desirée Henares Desiree-premioATRAE Premios-Atrae-XI-edicion-2023600

    Desirée Henares, alumni de Traducció guardonada (segona per l'esquerra en la filera inferior) amb la resta de premiats i premiades. Fotografia: mundoplus.tv

  • Desirée Henares Desiree-premioATRAE dhenares

    Desirée Henares Sánchez, alumni de Traducció i Interpretació, en els XI Premis ATRAE.

El passat 11 de novembre de 2023 es va celebrar a la Universitat d'Alacant l'onzena edició dels Premis ATRAE que atorga l'associcació del mateix nom, l'Asociación de Traducción y Adaptación Audiovisual de España, i que reconeixen els millors treballs de traducció i adaptació audiovisual estrenats durant l'any anterior a Espanya amb la finalitat de donar visibilitat a les obres que destaquen per la seua qualitat i situar en el mapa als seus autors.

Una de les premiades en aquesta ocasió va ser l'alumni de Traducció i Interpretació Desirée Henares Sánchez en la categoria de millor traducció de videojoc per a consola, PC o dispositiu mòbil per Pentiment . Desirée, graduada en Traducció i Interpretació per la Universitat Jaume I i especialitzada en la localització de videojocs, forma part de l'equip que ha traduït Pentiment com a revisora al costat de Xurxo Ferreirós i les i els traductors Aida María Dotor de Lamo, Alejandra de Leiva Martínez, Lucía Aranda Núñez, Alex Rodríguez García, Alicia del Fresno Orellana, María Gay Moreno, Leyre González Pérez, María da Saleta González Rodríguez i Myriam Moreno.

Al març de 2023, Desirée va tornar a l'UJI com a antiga alumna per a participar en la XIV Setmana de la Traducció Audiovisual organitzada pel grup TRAMA-UJI on també van participar uns altres antics i antigues alumnes del sector.

També va ser premiada una altra alumni, Teresa Pitarch Porcar, com a «Millor subtitulació de llargometratge per a cinema, TV, DVD o plataforma en línia per la traducció al català de Matilda, de Roald Dahl: El musical

Teresa Pitarch es va graduar a l'UJI en Traducció i Interpretació en 2014 i també va realitzar a la Universitat Jaume I el Màster Universitari en Investigació en Traducció i Interpretació. Des que va acabar els seus estudis, Teresa ha treballat com a traductora i s'ha especiliatzat en l'accessibilitat, concretament en l'audiodescripció i subtitulación per a persones sordes. També és professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Llegiu la notícia completa en mundoplus.tv. 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI