AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Any 2024

Videojoc per a la salut

L’UJI compta amb una sòlida i llarga trajectòria investigadora en aquest àmbit que ha propiciat que Águeda Gómez Cambronero siga la primera doctora entre l’alumnat titulat del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

Any 2023

Papila Studio en el top 100 dels més destacats en el disseny alimentari

L'estudi fundat per Alberto Arza, alumni d'Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial, ha sigut l'únic de tota la Comunitat Valenciana inclòs entre els treballs més interessants i inspiradors a nivell internacional en el camp del disseny d'aliments.

Treball sobre l'eutanàsia guardonat

La professora ajudant del De.partament de Dret Públic realitza el Programa en Dret en l’Escola de Doctorat.

Premi tesi

La tesi estudia si la presència i participació equilibrada de dones i homes en les taules negociadores dels convenis col·lectius de la Comunitat Valenciana en el període 2007-2015 està relacionada, directament o indirectament, amb la introducció de clàusules negocials per a la igualtat efectiva i antidiscriminatòries.

Premio ATRAE per a les traductores Desirée Henares i Teresa Pitarch

Les alumni UJI de Traducció i Interpretació han rebut el reconeixement de la Asociación de Traducción y Adaptación Audiovisual de España per la seua tasca de revisió en el videojoc 'Pentiment' i subtitulació de 'Matilda, de Roald Dahl: El musical', respectivament.

Premis WONNOW

El guardó consisteix en una beca remunerada per a treballar durant sis mesos en CaixaBank i l'accés a un programa de mentoria de Microsoft

X Concurs 5UCV Startup

Del total d'empreses candidates proposades per les cinc universitats públiques valencianes per a la categoria «startup», la presentada per l'UJI, AirBiometrics, ha sigut l'empresa que ha aconseguit el segon premi de 5.000 euros en el concurs autonòmic.

Óscar Miguel premi Springer a la millor tesis

El treball realitzat per Óscar Miguel Escrig en el programa de doctorat de Tecnologies Industrials de l'UJI ha estat reconegut com a millor tesi en Enginyeria de Control Automàtic durant el bienni 2021-2022 pel Comitè Espanyol d'Automàtica (CEA).

Aula Fundació Torrecid de Lideratge i Innovació

S’han lliurat els premis al Talent, als millors TFG i TFM de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i el premi en Enginyeria de la Branca Industrial.

Aina Garcia guanya el premi de poesia Festa d’Elx

L'obra que li ha valgut aquest reconeixement, atorgat per unanimitat d'entre les 70 obres presentades en aquesta categoria, és el poemari El vast domini, que publicarà l'editorial Bromera el proper març.

Elena Ríos guanya el Premi Aina Moll pel seu estudi dels sinònims

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha lliurat el III Premi Aina Moll a la recent titulada de la Universitat Jaume I Elena Ríos pel seu estudi sobre l'anàlisi dels sinònims.

Sandra Soria seleccionada per als premis Educa Abanca 2023

L'alumni de l'UJI Sandra Soria Contreras han estat proposada i seleccionada entre professorat de tota Espanya per a optar a Millor docent d'Espanya 2023 en la categoria d'Educació Infantil.

Roció Carratalà reconeguda per la SCIE

Com a professora de la Universitat de Valladolid, ha sigut reconeguda amb el Premi d'Investigació de la Societat Científica Informàtica d'Espanya en la modalitat Investigadors Joves Informàtics. Rocío va cursar en l'UJI tant el grau en Matemàtica Computacional com el doctorat, amb el qual va obtenir la qualificació cum laude amb menció internacional.

La Sociedad de Ingeniería de Fabricación premia el TFM del alumni Jordi Sales

Jordi Sales Roig ha resultat guanyador del 2n premi al millor Treball Fi de Màster (TFM) de l'àmbit de maquinària industrial pel seu treball «Disseny i dimensionament d'una columna de mecanitzat portàtil automatitzada»

Pablo Molinero millor actor de curt per «Solo»

L'actor i alumni UJI Pablo Molinero rep el premi al Millor Actor en el Festival Cluj Shorts Film pel curtmetratge «Solo», dirigit per Alberto Gross.

Rodri guanya la Champions League amb el Manchester City

Rodri és graduat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Jaume I. Va finalitzar els seus estudis en 2021 amb un TFG que proposava un Pla de Màrqueting del seu club ja en aquells moments, el Manchester City.

Concurs «Què fem amb el fem?»

Enguany, han sigut premiats quatre projectes, corresponents a cadascuna de les categories contemplades en el concurs: educació infantil, primària, secundària i educació especial. Els coordinadors dels quatre projectes, a més, van ser estudiants de la Universitat Jaume I, on han tornat però esta vegada de la mà del seu alumnat.

Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló han lliurat els guardons de la segona edició dels Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI, en els quals s’ha guardonat 14 dels 45 projectes presentats en les tres categories contemplades. Fernando Dolz, alumni de Tecnologies Industrials i cofundador i COO d'AirBiometrics, va recollir el primer premi.

Premis Càtedra bp de l'UJI

Els premis reconeixen la qualitat i l'esforç dels estudiants de l'UJI que fan treballs relacionats amb el medi ambient industrial i fomenten la investigació i la transferència de coneixement en aquest àmbit.

Indicadors d'Espaitec 2022

Les 27 firmes situades al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, ocupen 446 persones, de les quals 120 són titulats de l'UJI, la qual cosa suposa un 26,9% sobre el total del personal laboral.

Klara Branchadell guanya el Concurs de Fotografia Dona Emprén

L'alumni de Comunicació Audiovisual ha sigut amb la seua fotografía 'Dulces, flores y talento' la més votada del Concurs de Fotografia Dona Emprén organitzat per l'associació de dones emprenedores Reinventhadas.

Guia de ChatGPT

L'e-book «ChatGPT per a planners», publicat per Alex Rubio Navalón, professor del Departament de Ciències de la Comunicació i alumni de la Universitat Jaume I, il·lustra com pot utilitzar-se la principal ferramenta «text-to-text» d'Intel·ligència Artificial (IA) en l'actualitat, des de l'estratègia publicitària i de màrqueting. 

David Rodríguez guanya el Premi a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil

El Consell Social premia l'alumni David Rodríguez per la creació de l'empresa de desenvolupament de videojocs Catness Game Studios en la quinzena edició d'aquests premis.

Elena Sánchez, fundadora de Lele Lerele, rep un Premi Artesania 2022

El premi reconeix la seua gran tasca de comunicació a les xarxes i posa en valor la producció artesanal local arrelada al territori d'aquesta alumni d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.

Any 2022

El disseny del Citrus Spray d'Alberto Arza és reconegut en el World Design Spotlight

Alberto Arza, fundador de l'estudi de disseny Papila i alumni de Disseny Industrial, ha rebut un reconeixement en el World Design Spotlight amb el disseny del Citrus Spray, en col·laboració amb joanrojeski estudi.

Javier López Vallejo serà el nou psicòleg de la selecció absoluta de futbol

El nou seleccionador nacional, Luis de la Fuente, ha seleccionat l'alumni Javier López Vallejo com a psicòleg de la selecció espanyola de futbol.

Dos alumni de l'UJI cobreixen el Mundial de Qatar

Rafa Escrig i Mónica Benavent s'han desplaçat a Doha per cobrir l'actualitat i les jornades futbolístiques de la cita mundialista per als canals especialitzats DAZN i Golt tv, respectivament.

Premi ATRAE a Maria Prats Vidal

Maria Prats Vidal, graduada en Traducció i Interpretació per la Universitat Jaume I, ha guanyat el premi de l’Associació de Traducció i Adaptació Audiovisual d’Espanya (ATRAE) a la Pel·lícula Millor Traduïda en la Mostra de València per la seua traducció del francès al valencià del film «Les Pires».

Millor tesis SECyTA 2021

La investigació ha estat dirigida pels doctors Juan Vicente Sancho i Lubertus Bijlsma.

Premis Càtedra bp

Els premis reconeixen l'excel·lència de treballs relacionats amb el medi ambient, preferentment en l'àmbit industrial i compten, a més, amb una dotació econòmica.

V Congrés Investigació i Gènere

La Unitat d'Igualtat de l'UJI, en col·laboració amb la Fundació Isonomia, ha celebrat la cinquena edició del Congrés Investigació i Gènere, on s'ha premiat a les alumni Nerea Bella i Magdalena Sancho pels seus treballs fi de màster i tesi doctoral, respectivament.

El director d'art Román Tarrazona, Premi Inspirational 2022

Román va estudiar a la Universitat Jaume I entre 2012 i 2016. Actualment és Director d'Art Sènior en Havas i ha treballat per a marques com Ouigo, Banco Santander, Peugeot o Hyundai.

Lledó Morales, titulada de Comunicació Audiovisual, premiada al programa Atenea

El programa Atenea, Festival Internacional Dona i Cinema, selecciona els millors projectes audiovisuals que comptaran amb una mentora per impulsar-lo. El projecte de Lledó és «Les dutxes», un drama amb reivindicacions del col·lectiu LGTBI, que serà guiat per la cineasta Mireia Ros.

Pablo Molinero, un alumni en la sèrie de Prime 'Un asunto privado'

L'actor Pablo Molinero, ex alumne de Filolofía Anglesa de l'UJI, acaba d'estrenar nova sèrie de producció espanyola, aquesta vegada en Amazon Prime Vídeo.

Abervian i el projecte Pidgin, premiats en el Concurs 5UCV Startup

L'empresa Abervian, fundada per antics alumnes, i el projecte Pidgin, promogut per un estudiant de l'UJI, han estat premiats en la fase interuniversitària del Concurs 5UCV Startup.

Premis TFG i TFM Aula Zschimmer & Schwarz

En la convocatòria han participat 15 treballs que aborden temes d'actualitat i rellevància dins de la química sostenible.

Premis AEIPRO

L'Associació Espanyola de Direcció i Enginyeria de Projectes (AEIPRO) ha premiat les estudiants de doctorat de la Universitat Jaume I Laura Torca Adell i Sonia Sandez en el marc del 26th International Congress on Project Management and Engineering celebrat a Terrassa del 5 al 8 de juliol de 2022.

Premis Càtedra FACSA

En aquesta cinquena edició, els guardonats han sigut Lluís Godo Pla en la categoria de Tesi Doctoral, Emilio Ruiz Gómez en la categoria de Treball Final de Màster i Emma Company Masó en la de Treball Final de Grau.

Càtedra Reciplasa

En la present edició dels premis, emmarcada dins de la convocatòria conjunta duta a terme per l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l'UJI, s'han presentat un total de set treballs.

Una filòsofa per a elaborar la política de sostenibilitat de Velarte

La filósofa Teresa García, alumni del Màster Universitari en Ètica i Democràcia, com a responsable ética de l'empresa valenciana Velarte serà l'encarregada de guiar la seus transició cap a la sostenibilitat segons aspectes econòmics, socials i mediambientals

Premis AIRP a l'Excel·lència Universitària 2022

Joel Chaou Latorre, graduat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat amb el premi al millor treball final de grau (TFG) sobre relacions públiques en els Premis AIRP a l'Excel·lència Universitària 2022 convocats per l'Associació d'Investigadors en Relacions Públiques (AIRP).

Guardó RSEQ jove investigador

El guardó li serà lliurat durant la Biennal de Química Organometàl·lica a Barcelona en setembre.

Premi HVACR

Cosmin Mihai Udroiu, titulat del Grau en Enginyeria Mecànica de la Universitat Jaume I, ha obtingut la segona posició del Premi HVACR de l'Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració amb el seu treball de fi de grau.

Delegat COQCV a Castelló

Substitueix en el càrrec al catedràtic de Química Inorgànica Vicente Esteve.

Premi ACERINOX

El seu projecte ha permès donar resposta a la necessitat de nova maquinària d’una empresa de gel quan realitzava les seues pràctiques curriculars en la firma Mañas Inox, S.L.

Emilio Bellido, campió d'Espanya en triple salt

L'esportista del CA Playas de Castellón, que va estudiar Mestre en Educació Primària en l'UJI, ha estat present en 31 campionats d'Espanya i acumula 16 medalles en aquesta competició: un or, sis plates i nou bronzes.

Màster Universitari en Enginyeria Industrial

L’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha celebrat l’acte de lliurament de certificats i d’acollida pel Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de la setena promoció del Màster Universitari en Enginyeria Industrial, i el lliurament dels premis als millors Treballs de Fi de Màster i els Treballs de Fi de Grau.

Traductors valencians en Disney, HBO, Netflix... Per què són tants i tan bons?

«A l'UJI hi ha moltíssima pedrera i ens formen titans com Gloria Torralba, Beatriz Cerezo, Irene de Higés, José Luis Martí Ferriol... i Frederic Chaume, que va traduir Bola de Drac al valencià! Amb eixos professors és normal que alguna cosa s'acabe apegant»

Psique System

La firma Psique System, vinculada a Espaitec, ha desenvolupat l'aplicació social Conecta-T amb l'objectiu principal d'impulsar la interacció social de persones amb discapacitat psíquica, com ara l'esquizofrènia o el trastorn bipolar.

Reconeixements Vicent Martínez Guzmán

La Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I ha atorgat els Reconeixements Vicent Martínez Guzmán 2022 als estudiants del Màster Universitari en Estudis Internacionals en Pau, Conflictes i Desenvolupament Beatriz Castañeda Aller i Corentin Laremoire Roussel.

David Gil, segon millor fotògraf de l’any a Flecha en Blanco

L'alumni de Comunicació Audiovisual David Gil ja es va situar l'any anterior a l'octau lloc i aquest 2021 escala fins la segona posició en el directori internacional de fotografia de bodes Flecha en Blanco.

«Des de l’Amor»

La mostra proposa visibilitzar la problemàtica de la violència de gènere des d'una perspectiva diferent a la que se sol veure en els mitjans de comunicació.

Rànquing SEDEA

L'egressada del Grau en Psicologia de la Universitat Jaume I Sara Fernández Buendía ha sigut seleccionada com la millor graduada d'Espanya en aquesta titulació pel Rànquing Nacional 2021 que elabora la Societat Espanyola d'Excel·lència Acadèmica.

Premis Col·legi de Graduats Socials

Sis estudiants del Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans de la Universitat Jaume I han rebut el reconeixement del Col·legi de Graduats Socials de Castelló pels seus resultats acadèmics.

Curtmetratge «La promoción»

És un curtmetratge documental sobre quatre joves d'entre 24 i 30 anys que reflexionen sobre la seua situació actual, les seues pors, els seus objectius i les seues perspectives vitals, tot això en un context marcat per una situació laboral, econòmica i emocional complexa.

Any 2021

Premi a la Comunicació Eficaç

Carolina Beguer, directora de Comunicació Corporativa de Grup Gimeno des de fa 10 anys i exalumna del grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I, ha sigut guardonada amb el Premi a la Comunicació Eficaç.

Premi revista «Open Ceramics»

Víctor Carnicer, estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I i investigador de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino, ha rebut el «best paper award in Young Ceramist in the Spotlight» de la revista «Open Ceramics».

Premis del concurs d’acròstics

La Fundació Germà Colón ha lliurat els premis del concurs d’acròstics en un acte al qual han assistit la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, membres del patronat de la Fundació i l’estudiantat guardonat, que ha llegit les seues obres.

Marc Prades premi millor postboda de l’any a Inspirations Photographers

Marc Prades, alumni de Comunicació Audiovisual, ha estat guardonat novament per una de les seues fotografies. en esta ocasió amb el premi a Millor postboda de l'any pel directori especialitzat Inspirations Photographers

«Vivir de las redes», el llibre sobre 'influencers' de Sergio Barreda

L'alumni de Comunicació Audiovisual Sergio Barreda, CEO en Keeper Experience, publica el llibre «Vivir de las redes» amb consells per a triomfar en el món digital com a 'influencer'

Esteban Beltrán seleccionat com a guionista 'excel·lent'

El guió de l'alumni de Comunicació Audiovisual Esteban Beltrán ha rebut la qualificació de 'Excellent Script' en la plataforma Filmarket Hub, la llançadora de projectes audiovisuals més important d'Espanya i Llatinoamèrica.

Un alumni UJI triomfa en 'Drag Race UK' de la BBC

«El meu pas per l'UJI em va fer un gai orgullós de ser-ho». Choriza May es el nom artístic d'Adrián Martín, alumni de Publicitat i Relacions Públiques que resideix actualment al Regne Unit.

Jonathan Peñalver premi CES CV a la millor tesi doctoral

El Comité Económico y Social de la Comunitat Valenciana (CES CV) ha premiat el treball «Grups feliços i productius: un compendi d'estudis multimètode sobre l'afecte positiu» del doctorat per l'UJI Jonathan Peñalver González

Marc Prades i David Gil, fotògrafs de Top Ten

Els alumni de Comunicació Audiovisual Marc Padres i David Gil es situen en el quart i octau lloc, respectivament, del directori internacional de fotografia de bodes Flecha en Blanco de 2020.

Quatre alumni seleccionats per als premis Educa Abanca 2021

Miriam Merlos, Marc Bayó, Asunción Cornelles i Noelia Burdeus han estat proposats pels seu propi alumnat i seleccionats entre professorat de tota Espanya per optar a Millor docent d'Espanya 2021

I Premi Internacional de Pràctica Orquestral

Raquel Climent, graduada en Psicologia i màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament per la Universitat Jaume I, és un dels quatre músics espanyols guardonats amb el I Premi Internacional de Pràctica Orquestral, convocat per la Samnium Internacional University of Music.

Rocío Vidal, ‘la gata de Schrödinger’ presenta el seu últim llibre a Benicàssim

L'alumni de Periodisme UJI, divulgadora científica i youtuber, parlarà el proper dimarts 6 sobre ‘Eureka! 50 descobriments científics que van canviar el món’ en Vila Ana, en un acte organitzat per adComunica.

Certificats Màster Universitari en Enginyeria Industrial

L’ESTCE ha celebrat l’acte de lliurament de certificats i d’acollida pel Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de la sisena promoció del Màster Universitari en Enginyeria Industrial, així com el lliurament dels premis als millors TFM i TFG.

Guardó SIF a TFM Disseny i Fabricació

Han premiat el treball final de màster de David Beltrán Audi sobre una «Inyectora de plásticos de bajo coste».

Síndrome Pallister-Killian

Una part dels beneficis de la venda de l'aigua de colònia es destinaran a ajudar a millorar la vida de les persones amb malalties rares.

Aina Garcia guanya el premi Algemesí de Literatura Infantil

Aina va ser la guanyadora en la categoria de poesia d'aquesta quarta edició de els Premis Literaris Ciutat d'Algemesí amb l'obra 'Malifetes Satisfetes'

Menció honorífica

L'estudi presentat i publicat en la revista NeuroImage proposa una nova metodologia per a la classificació de les estructures cerebrals.

II Premi UJI Compromís Social – Banco Santander

Diego Fernando Hidalgo Oñate, estudiant del Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Jaume I, ha sigut recentment guardonat amb el II Premi UJI Compromís Social – Banco Santander en la modalitat de Treballs de Fi de Màster.

UJI Emprèn OnSocial

La tercera edició del programa d'emprenedoria social «UJI Emprèn OnSocial» ja té projectes guanyadors: Compark i Conecta-T, dues iniciatives que tenen com a objectiu, respectivament, crear una plataforma de garatges compartits i reduir l'aïllament social en persones adultes amb alguna malaltia mental.

Espaitec

L'empresa Abervian s’incorpora a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, per a formar part de l'ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló.

Premis Càtedra Reciplasa

La Càtedra Reciplasa ha entregat els premis al millor treball final de grau i de màster a dos estudiants de la Universitat Jaume I.

Premis Vicent Martínez Guzmán

Enguany ha sigut la segona edició dels premis, que han estat dirigits a l'estudiantat de la promoció 2018-2020.

Any 2020

Reunió amb el nou president del CEEI

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mantingut una reunió amb el nou president del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), Alfredo R. Cebrián, per tal de conèixer els objectius que s’ha marcat la nova presidència i establir noves vies de col·laboració entre ambdues institucions.

Millors expedients Grau Relacions Laborals i RRHH

Les estudiants guardonades han sigut Nadia Franch, com l'estudiant amb la nota més alta; Sonia Valls i Fàtima Porcar.

Premis CES-CV tesis doctorals

Pels seus treballs d’investigació «Género y manegement en el marco neoliberal. Un anàlisis crítico para las emergències de liderazgos feministas» i «¡Es tiempo de actuar! Hallazgos empíricos sobre cómo incrementar el bienestar psicológico y el desempeño mediante intervenciones positivas».

Tecnologies capdavanteres

Titulat en Enginyeria Informàtica, destaca la capacidad analítica i de resolució de problemes o la creació d'una xarxa de contactes de su experiència universitària.

Premi TFM Càtedra Reciplasa

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I, impulsada per l'empresa pública per al tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló, ha atorgat el premi al millor treball final de màster (TFM) a l’estudiant Ionut-Cristian Ilie, del Màster Universitari en Eficiència Energètica i Sostenibilitat.

Premi Explorador Andrés d’investigació

L’egressada del Grau en Turisme de la Universitat Jaume I Marta Monferrer ha guanyat el premi Explorador Andrés d’Investigació, atorgat per l’Ajuntament de Vilafranca, pel seu Treball Final de Grau que du per títol «Agenda 21 Els Ports i l’activitat turística 10 anys després».

Premi TFM Alba Saura

La titulada del Grau en Periodisme i del Màster en Professorat de Secundària de la Universitat Jaume I Alba Saura ha rebut un dels premis de l'Institut Valencià de la Joventut pel seu Treball Final de Màster titulat «Habilitats comunicatives en l'ESO, una proposta didàctica innovadora a través dels informatius de TV».

UJI Emprèn OnSocial

La segona edició de les ajudes per a la creació d'empreses «UJI Emprèn OnSocial» ja té projectes guanyadors. Es tracta de Ügo i El Telar, dues iniciatives que tenen com a objectiu, respectivament, reduir les emissions de CO₂ que es produeixen als campus universitaris i potenciar el valor de les xarxes comunitàries existents.

Projecte màscares de busseig

L'emprenedor de la Universitat Jaume I Víctor Guillem Agustí, a través de la seua empresa Vidasoft, participa en un projecte que té com a objectiu desenvolupar un adaptador entre les màscares de busseig amb tub respirador i els filtres sanitaris HEPA-13.

DTI en Arquitectura

Nuccio havia cursat estudis a l'UJI durant el curs 2017-2018 en el marc del conveni de Doble Titulació Internacional signat en 2016 entre les dues titulacions.

Presentació llibre

Laia Pitarch, feminista i professora especialitzada en coeducació, ha presentat a Borriana el seu llibre «Les invisibles. Educació afectivosexual des de les ciències socials», editat per Publicacions de la Universitat Jaume I.

Curtmetratge «El último aplauso»

El curtmetratge «El último aplauso» del titulat en Comunicació Audiovisual de l’UJI Marcos García Pérez ha sigut seleccionat com a finalista entre més de 200 curts de 20 països en el Festival Internacional de Curts d'Humor de Barcelona.

Marina Borrás, entrevistada sobre la traducció i el doblatge de sèries i pel·lícules

Marina, alumni de Traducció i Interpretació, treballa com a traductora autònoma per a editorials o plataformes com Netflix, HBO, Amazon Prime o Disney+: «La gent no és conscient de les condicions de treball de traductors de títols importants com 'Joc de Trons'. Quan una traducció és bona passa inadvertida, però quan hi ha alguna errada, la paga el traductor o traductora».

David Forcadell, nou «client partner» d'Initiative per a Amazon

L'alumni de Publicitat i Relacions Públiques David Forcadell ha declarat a la revista Crtl Publicidad que veu una bona oportunitat tant en l'incorporació a l'agència Initiative, del grup IPG Mediabrands, com del client Amazon, en plena expansió a Espanya.

Premi concurs GandiaBlasco

Eduardo Blanco, graduat en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i estudiant del Màster Oficial en Disseny i Fabricació a la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat amb el segon premi en el XIV Concurs Internacional de Disseny de Mobiliari d'Exterior GandiaBlasco pel projecte SUN.

L'auca de les científiques del Mare Nostrum

Joc “L’auca de las científiques del Mare Nostrum”, amb motiu de la Nit Mediterrània de les Investigadores, projecte MEDNIGHT, creat per Lara Ferrando Esteve, i dissenyat per Margarida Sancho Escrig, sobre diferents investigadores mediterrànies, de diversos àmbits de coneixement i procedència geogràfica. Es tracta d’una forma lúdica de destacar la tasca desenvolupada per les dones mediterrànies en la ciència.

III Premis de l’Audiovisual Valencià

L’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i l’Institut Valencià de Cultura van organitzar, el passat dissabte 21 de novembre, el lliurament dels III Premis de l’Audiovisual Valencià.

VII Premis Playstation

Competeixen en les categories millor narrativa, millor joc i especial compromís PlayStation.

Pablo Molinero, en la sèrie de Amazon Prime ‘Asunto privado’

L'actor i alumni de Filología Anglesa de l'UJI, Pablo Molinero, participa en una nova sèrie de renom nacional com 'Asunto privado' que compta amb un repartiment on figuren, entre d'altres, Jean Reno, Ángela Molina, Aura Garrido, Alex García, Gorka Otxoa o Tito Valverde.

Professorat motivador

L’alumnat de l’ESTCE tria el professorat de secundària més motivador en els Premis Marcadors entre els quals es troben quatre antics alumnes de l'UJI: Josefina Ansuategui, Héctor Caraballo, Ignacio Alguacil i Salvador Monddragón, aquests dos últims per segon any consecutiu.

Premis Marcadors i Divulgació ESTCE

En l'acte també s'ha lliurat el Premi de Divulgació Científica i Tecnològica en Valencià a l'assaig de l'estudiant Radu Andrei Matei.

Any 2019

L'alumni Ana del Fresno quarta d'Espanya en els premis Educa

Ana del Fresno, mestra d'Infantil del col·legi Ausiàs March de la Vall d'Uixó, ja va estar nominada en 2017 i en aquesta ocasió era la més jove d'entre totes les seleccionades. Finalment va quedar en quarta posició d'aquests premis que atorga la Fundació Educa a nivell nacional.

Pedro Cifuentes crea una pionera 'Historia del Art'... en còmic!

L'alumni d’Humanitats i professor de secundària pretén apropar la història de l'art a tots els públics, però especialment a l'alumnat de Primària i ESO.

Premi HVACR a Laura Nebot

L'alumni d'Enginyeria en Tecnologies Industrials i del Màster en Enginyeria Industrial Laura Nebot ha obtingut el primer premi HVACR de l'Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració (Atecyr) al millor treball de fi de màster.

La 'youtuber' i alumni de Periodisme Rocío Vidal, entrevistada sobre comunicació científica

Rocío Vidal (La gata de Schrödinger) va participar en decharlas.com amb «Mamá, quiero ser youtuber (de Ciencia)» i va ser entrevistada per parlar sobre la situació de la comunicació científica.

Premis Policia Local a TFG de Criminologia i Seguretat

La Universitat Jaume I ha acollit l’acte de lliurament dels premis als treballs de fi de grau en Criminologia i Seguretat atorgats per la Policia Local de Castelló.

La Fundació Trinidad Alfonso premia els esportistes universitaris amb millors expedients acadèmics

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat la setena edició del projecte FER, una iniciativa destinada a donar suport, impulsar i promocionar els esportistes de la Comunitat Valenciana.

Dos antics alumnes de l'UJI creen Wisclic, una eina per a facilitar al màxim el treball dels desenvolupadors informàtics

David Chiva i Carlos García van acabar en 2016 el Grau en Enginyeria Informàtica de la Universitat Jaume I. Després de diversos anys ampliant la seua formació i adquirint experiència laboral, en 2019 han apostat per emprendre el seu propi projecte empresarial que recentment s'ha instal·lat en l'edifici Espaitec 2. 

L'empresa Bitbridge s'instal·la en Espaitec acabada d'aterrar des de Londres

Bitbridge, creada per dos enginyers informàtics entre els quals es troba l'antic alumne de la Universitat Jaume I Jonathan Ruiz, és una jove empresa d'enginyeria de programari que en 2013 va iniciar la seua trajectòria a Londres, Regne Unit. 

Guardons Biennal Química

Dues investigadores i una estudiant de doctorat de l’UJI han sigut guardonades per la seua publicació i les seues presentacions. Dos d'elles, Ana Torres Martínez i Ana Gutiérrez Blanco, són a més a més alumni de Química.

Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019

El graduat ha estat guardonat pel seu expedient acadèmic de grau amb una nota mitjana de 9,71 sobre 10.

Guardons audiovisuals

Marcos García Pérez és llicenciat en Comunicació Audiovisual per l'UJI.

FilmNow 2019

FilmNow, l'únic catàleg de curtmetratges per a estudiants de cinema i audiovisual a Espanya per a la distribució nacional i internacional en festivals i mercats de cinema, ha seleccionat un documental de la Universitat Jaume I, «Nada que contar», en la seua convocatòria de 2019. 

IDIsostenibilitat

Joan Esteban Altabella, doctor en Tecnologies Industrials i Materials per la Universitat Jaume I, és el responsable d'IDIsostenibilitat, l'última empresa que ha entrat a formar part del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l'UJI (Espaitec).

Premi alumni Química Raquel Gil Edo

L'estudiant de doctorat i Màster en Química Aplicada i Farmacologia de la Universitat Jaume I de Castelló, Raquel Gil Edo, ha aconseguit un premi al millor pòster a l'escola d'estiu European School of Medicinal Chemistry pel treball titulat «Synthesis and biological evaluation of multitarget anticancer agents with immunomodulatory effect».

L'alumni de Periodisme Rocío Vidal presenta el seu llibre a Castelló

L'alumni de Periodisme de l'UJI i youtuber especialitzada en ciència Rocío Vidal (La gata de Schrödinger) va presentar el llibre '¡Que le den a la ciencia!, Los bulos más famosos y cómo sobrevivir a ellos' (Plan B) en el pub Revolution de Castelló. El llibre ja està a la venda en Argot i a través d'internet.

Laura Nebot aconsegueix el segon premi en la competició europea REHVA Student Competition 2019

L'alumna del Màster en Enginyeria Industrial de la Universitat Jaume I de Castelló Laura Nebot Andrés ha representat Espanya en la competició europea REHVA Student Competition 2019 i ha aconseguit el segon premi amb el seu treball de final de màster.

Els Premis Radio Castellón Cadena SER guardonen els investigadors de l’UJI Vicent Moliner i Pablo Serna

Dos guardons han recaigut en la Universitat Jaume I en gala dels XVI Premis Radio Castellón Cadena SER que s’ha celebrat l’11 d'octubre de 2019 a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Concretament, s’ha premiat en la categoria de «Ciència» al catedràtic de Química Física, Vicent Moliner, i en «Joves valors» a l’investigador del Departament de Química Inorgànica i Orgànica i alumni del grau en Química, Pablo Serna.

Trep Camp

L'estudiant de la Universitat Jaume I Maria E. Zapata ha arribat a la final del programa Trep Camp amb la seua proposta de negoci Ku’mi, un projecte sostenible basat en tecnologia capdavantera de reciclatge i liderat per un equip internacional i interdisciplinari.

L'alumni i professora Laura Portolés Falomir participa en el programa «La aventura del saber»

Laura Portolés Falomir, alumni i actualment professora del Departament d’Estudis Anglesos, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE), on ha contestat a la pregunta «¿Existe alguna diferencia entre aprender inglés como segunda o como tercera lengua?».

L'alumni del grau en Mestra Aina Garcia Carbó guanya el premi de poesia en valencià Alfons el Magnànim

La Institució Alfons el Magnànim va fer entrega dels seus Premis València 2019 i entre els guardonats es trobava Aina Garcia Carbó amb el seu llibre 'El cor heretge'

Una fotografia de l'alumni Marc Prades portada del Premi Planeta 2019

La fotografia escollida per il·lustrar la portada de 'Terra Alta' de Javier Cercas, guardonat amb el Premi Planeta 2019, pertany a l'alumni de Comunicació Audiovisual Marc Prades

Premis d'Eficacia Publicitària 2019

La campanya «Home delivery. Lopetegui» de l’agència La Despensa i Burger King, creada per Marcos García Pérez, titulat en Comunicació Audiovisual per la Universitat jaume I, i Álvaro Ferrero ha guanyat un or en la categoria de menys de 200.000 euros de pressupost en la XXI edició dels Premis d'Eficacia Publicitària 2019.

L'alumni de Publicitat i 'artivista' La Megi presenta el seu fotollibre «Realismo imaginativo: pareidolia»

Es tracta d'un projecte col·laboratiu on es convida a qualsevol persona a imaginar cares i objectes en llocs inesperats per deixar endur-se per la imaginació i la creativitat.

Selecció curt «Sushi» als Goya

Mammut, productora valenciana establerta en el Port de Sagunt, és un projecte d'Alberto Tortes i Álvaro Díaz, que van realitzar els seus estudis de Comunicació Audiovisual a l'UJI.

Portaveus i representants de consells estudiantils visibilitzen la importància de les associacions universitàries

El titulat Javier Ares ha comentat que aquesta experiència «us oferirà una sèrie d'eines que en el vostre futur us permetran tenir un valor afegit que no us donarà cap carrera».

Expedición Oceanía-Mar Azul

La graduada és becària d'investigació de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües.

Premis Marcadors 2019 a quatre alumni

Quatre dels professors premiats són també alumni: Raúl Portolés, Ignacio Alguacil, Salvador Mondragón i Carlos Sergio Gutiérrez. En l'acte, amés a més, també s'ha lliurat el Premi de Divulgació Científic-Tecnològica en valencià a l'assaig de l'estudiant José Vicente Soriano.

Any 2018

Tres empreses d'antics alumnes de l’UJI guanyen premis en el Concurs 5UCV StartUp Junior 

Tres dels cinc premis del concurs 5UCVStartup en la categoria «StartUp Junior» han recaigut en tres empreses d'antics alumnes o estudiants de la Universitat Jaume I que havien sigut preseleccionades per l’UJI per a aquesta convocatòria: Javier Moliner i Daniel Gómez (Howlanders.com), Martín Sánchez, Aarón Gómez de Segura i Abel García (MEITPRO) i David Berbel i Pablo Carceller (Momoven)

Entrevista a Raquel Martín-Pozuelo, alumni de Criminologia

«La motivación y la pasión son las cosas más importantes a la hora de hablar de doctorados e investigación» Raquel Martín-Pozuelo parla sobre la situació de la professió i les vies d'especialització per al blog "Criminología y Sociedad".

Premi IEEE-CS TCHPC 2017 a l'Excel·lència per a Joves Investigadors en Computació d'Alt Rendiment

La IEEE-CS, organització professional dedicada a la informàtica i la tecnologia capdavantera en el món amb més de 60.000 membres, ha volgut premiar amb aquest guardó el treball de recerca de Peña en l'àrea de sistemes en temps d'execució i models de programació per a computació d'alt rendiment.

Victoria Tormo, alumni de Traducció, repasa la seua trajectòria per a CulturPlaza

«En l'UJI estàvem subscrits a una llista de distribució. Va arribar una oferta d'allí. I em vaig anar, amb una maleta, sense saber d'on anava», era 2004. La subtituladora valenciana dissecciona pas a pas el seu treball, la seua contribució per a creacions com 'Breaking Bad', '300' o 'Narcos', i grans disjuntives com si subtitular o no paraules com "gonorrea" i "culicagado".

Premi INAP María Lidón Lara

María Lidón Lara Ortiz, alumni UJI de Dret i professora associada de l'Àrea Dret Administratiu del Departament de Dret Públic, ha resultat guanyadora del primer Premi INAP 2017 per a tesis doctorals de l'Institut Nacional d'Administració Pública.

Pablo Molinero, de l'Aula de Teatre Carles Pons a protagonista de «La Peste»

Pablo Molinero, actor i alumni de Filologia Anglesa, protagonitza la sèrie de Movistar Plus «La Peste». Pablo començà a l’Aula de Teatre Carles Pons de l'UJI on formà el col·lectiu La Casual junt a altres companys i, des de llavors, ha participat en nombrosos projectes teatrals i també de cinema i televisió.

Gemma Cardera publica la novel·la «Lawless: cacería en los distritos»

Gemma Cardera, graduada en Psicologia per la Universitat Jaume I, ha publicat la seua primera novel·la titulada «Lawless: cacería en los distritos».

Eugeni Cañas Recacha

Eugeni Cañas Recacha, estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I i becari de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino, ha rebut el primer premi del congrés “8èmes Rencontres Internationales sud la Projection Thermique”, organitzat pel Centre Europeu de la Ceràmica de la Universitat de Llemotges (França).

María Pradera i Lorena Sayavera dissenyen els cartells per a les Falles 2018

Les nostres alumni María Pradera i Lorena Sayavera, Yinsen Studi, parlen amb la revista Gráffica sobre el seu disseny per als cartells de les Falles 2018

L'UJI és part del meu ADN, com la família

Pablo Molinero és ​alumni de​ Filologia Anglesa, encara que la seua trajectòria professional sempre ha estat lligada al teatre. Recentment l’hem pogut veure a l’espectacle de loscorderos.sc Afasians, the last conference, premi Ciutat de Barcelona, i a la sèrie d’Alberto Rodríguez La peste (Movistar Plus). Amb motiu dels seus darrers treballs, hem volgut parlar amb ell i sotmetre'l al qüestionari alumni. 

Lalalimola, creadora del cartell de la 53 Fira del Llibre de València

Sandra Navarro és alumni de Publicitat i Relacions Públiques i sota el pseudònim de Lalalimola treballa principalment en el sector literari, editorial i publicitari, tant a nivell nacional com internacional.

Javier Pérez Alarcón: Tinc la sort de tornar de tant en tant

I així és, en una de les ocasions que ha tornat a la Universitat Jaume I hem gaudit dels consells del traductor audiovisual Javier Pérez, alumni del Grau en Traducció i Interpretació, i hem aprofitat per parlar amb ell sobre la seua professió i sobre el seu pas per l’UJI. Javier Pérez Alarcón ha traduït més de cent guions per a doblatge que inclouen documentals, pel·lícules i sèries com The Handmaid’s Tale, Britannia, El justiciero, Star Trek: the Animated Series, Wynonna Earp i moltes més.

Entrevista a José Antonio Sorolla

José Antonio Sorolla Romero, graduat de la primera promoció de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut guardonat en els VI Premis MIR de la Fundació Uniteco Profesional, que s’atorguen als 25 graduats i graduades que millor resultat han obtingut en les proves d’accés a Metge Intern Resident (MIR).

El 60% dels MIR de l'UJI podrà elegir l'especialitat preferida

«La Universitat Jaume I de Castelló té al voltant del 60% en aquest grup fort pel que supera el doble de la mitjana de les universitats i es col·loca en els primers llocs del rànquing del MIR en aquest sentit» destaquen els responsables de la titulació de Medicina.

Resultats en les proves del MIR 

Dels 72 estudiants de Medicina de la universitat castellonenca que s'han presentat a l'examen MIR, 61 han aconseguit una plaça, el que suposa un 84,72%.

Yinsen Studio guanya el Premio Oro en els reconeguts premis de disseny Graphis

Les nostres alumni María Pradera i Lorena Sayavera, Yinsen Studio, aconsegueixen el Premio Oro en els reconeguts premis de disseny gràfic Graphis, que s'atorga als Estats Units, amb el cartell de la Mostra Trans/ Hitos: Interaccions.

Premis estudi de disseny Yinsen

L'estudi Yinsen, fundat per les antigues alumnes de Disseny Industrial de la Universitat Jaume I María Prada i Lorena Sayavera, ha guanyat l'or en els prestigiosos premis Graphis de Nova York i un bronze i un or en els European Design Awards.

Julián Sebastiá guanyador de l'edició 2018 de CUNEF Business Case Competition

Julián, alumni de Finances i Comptabilitat, junt a la resta de guanyadors (Santiago Raúl, Xabier Valcárcel i Antonio Javier Valderrama), va rebre un viatge a Àmsterdam per a assistir al World Summit i podrà participar en el Programa Liquid Junior del BBVA.

Ser antic alumne és sentir-te part d’un col·lectiu en constant evolució i creixement

Jordi Montañana és productor i realitzador audiovisual i alumni de Comunicació Audiovisual (2011-2015). Entre els projectes recents en els quals ha participat trobem curtmetratges de realitzadors i realitzadores valencianes i, en especial, el curtmetratge Un lugar, escrit i dirigit per Iván Fernández de Córdoba. A més a més, compagina la producció audiovisual amb el treball com a tècnic audiovisual al Laboratori de Comunicació de l’UJI.

Premi «Un Futuro de Cine» para Pablo Molinero

Pablo Molinero, actor i alumni de Filologia Anglesa, reconegut amb el guardó «Un Futur de Cinema» en la 33 edició del Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove

Patricia Badenes publica «Fronteras de papel. El Mayo francés en la España del 68»

En el 50è aniversari del Maig del 68 Patricia Badenes, alumni d'Humanitats, ha publicat «Fronteras de papel. El Mayo francés en la España del 68» i en parla al programa SER Historia.

VIII Premis COPE Castelló

Els Premis COPE Castelló han premiat en la seua vuitena edició diversos representants i iniciatives de la Universitat Jaume I.

La graduada de l’UJI Lara Ferrando Esteve guanya el premi SEA al millor treball final de grau del XVI Concurs Student d’Estadística Aplicada

La graduada de l'UJI, Lara Ferrando Esteve, guanya amb el treball «Mètodes de classificació aplicats a problemes verbals amb errors d’inversió en dades de neuroimatge», dirigit per les professores Irene Epifanio López del Departament de Matemàtiques i Noelia Ventura-Campos del Departament d'Educació i Didàctiques Específiques.

L'estudi de disseny Ethereal Design promogut per una antiga alumna de l’UJI s'instal·la a Espaitec en la modalitat de cotreball

Ethereal és un estudi que ofereix principalment serveis de disseny i de creació d'espais comercials: showrooms o sales d'exposició, estands per a fires i similars. Altres treballs que realitza són el disseny de producte, renders o visualització 3D i disseny gràfic.

Premi a Maria Medina-Vicent

La Reial Acadèmia de Doctors d’España ha concedit el premi de Doctorat en Humanitats a la professora de la Universitat Jaume I Maria Medina-Vicent per la seua tesis «Género y management en el marco neoliberal. Un anàlisis crítico para la emergència de liderazgos feministas».

Javier Pérez Alarcón, Premi ATRAE a la Millor traducció i adaptació per doblatge per 'El cuento de la criada'

Javier Pérez Alarcón, alumni de Traducció i Interpretació, Premio ATRAE 2018 a la Millor traducció i adaptació per doblatge d'obra estrenada en TV, DVD o plataforma en línia per 'El cuento de la criada' (T1) junt a Roger Peña.

Joan Montesinos, alumni de Comunicació Audiovisual, participa al FanCineGay 2018

El curtmetratge «LIVE» ha sigut rodat íntegrament usant un telèfon mòbil i de forma vertical.

El doctorand de l’UJI, David Fabregat Safont, rep el premi a la millor comunicació oral presentada en la XVIII Reunió Científica de la SECyTA 2018

David Fabregat Safon, alumni del Grau en Química i del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades, és personal investigador en formació, beneficiari d’una beca predoctoral del Ministeri d’Educació (MEC-FPU) en el IUPA.

L'alumni de Traducció Paula Zorrilla coordina el projecte europeu IATE

IATE (Interactive Terminology for Europe) és la major base de dades terminològica del món i és a punt de llançar una nova versió. La nostra alumni de Traducció i Interpretació Paula Zorrilla, coordinadora del projecte, ha parlat sobre ell en el blog 2000lenguas.com

Guardons en Química

L'alumne també ha rebut el Premi Banc Sabadell al millor expedient acadèmic en estudis de Química 2018 que atorga el Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana.

Guardons Col·legi d'Economistes

Els nou millors expedients acadèmics del curs 2017-2018 de estudiantat dels Graus en Administració d'Empreses, Finances i Comptabilitat i Economia.

Tres alumni Premi Consell Social 2018

El Ple del Consell Social, a proposta del jurat, ha decidit concedir el XX Premi del Consell Social a la Investigació a Iván Mora Seró; l’XI Premi a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil a Javier Ares Armero i el Premi a l’Excel·lència Docent Universitària als professors Juan Antonio García Esparza, Óscar Chiva Bartoll i Desirée Mena Tudela.

Any 2017

Un alumni de Publicitat portada d'Economía3

L'alumni de Publicitat i Relacions Públiques Alfredo Cebrián, soci fundador de Cuatroochenta, va ser portada de la revista especialitzada Ecnomía 3 en l'edició d'estiu 2016. En l'entrevista parla sobre com va nàixer l'empresa de la qual forma part i també de la situació actual i futura del sector. Alfredo Cebrián: “En Cuatroochenta aplicamos la tecnología para que el ser humano sea más feliz, ya sea en un entorno profesional o personal.”

Copa de vi per a emportar

Alfonso del Río, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Jaume I, ha creat la marca Kopita®, una copa de vi precintada per a emportar i llesta per a beure. 

Irene García (Lluna Llunera) exposa al Museu Nacional d'Art Modern de Londres

«Exposar en la Tate Modern és el premi a molts anys de treball, no obstant això sé que encara tinc molt per aprendre i millorar. Sóc una nouvinguda i voldria compartir aquest premi amb tots els artistes joves i veterans de la meua terra, amb aquesta exposició ja hi ha una miqueta de Castelló i Onda a Londres», assegurà a El Peridódico Mediterráneo.

Premi Societat de Biofísica d'Espanya

El guardó ressalta l'excepcional contribució de la doctora Queralt Martín a la comprensió del transport molecular en l'àmbit de la biofísica de proteïnes de membrana.

Carlos Madrid parla del festival Cinema Jove

Carlos Madrid, antic alumne de Publicitat de l'UJI, va estar en el programa «La aventura del saber» de la 2 de TVE per a parlar de la Trobada Audiovisual de Joves (Cinema Jove).

«És el moment que els antics alumnes treballen per la seua Universitat»

Iván Valenzuela, antic alumne d'ADE, que actualment resideix de nou al seu país d'origen, Xile, visità la que va ser per tant de temps la seua universitat aprofitant el seu pas per Europa per a participar en el Festival de la Cançó de Gibraltar i vam poder parlar amb ell de l'UJI, de Castelló i de la seua carrera professional.

Representació científica

Adriana Mira, alumni del Màster en Psicopatologia, Salut i Neuropsicologia i investigadora a l'UJI, va aconseguir, fa poc més d'un any, un dels tres projectes d'R+D per a joves investigadors que s'han concedit a l'Àrea de Psicologia per a tot Espanya.

Óscar Martín nomenat membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya

L'alumni de Comunicació Audiovisual i cineasta Óscar Martín García, que actualment treballa com a tècnic del Laboratori de Comunicació del Departament de Ciències de la Comunicació de l'UJI, ha estat admès com a membre numerari de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, en l'especialitat de Direcció.

Premi en San Sebastià al curtmetratge «Un lugar» produït en col·laboració amb el Labcom

Dos ex alumnes de Comunicació Audiovisual han participat en la producció. Arturo Salom, encarregat del so directe, ha participat també en l'equip de so de la pel·lícula xilena Neruda, dirigida per Pablo Larraín i estrenada en el Festival de Cannes. D'altra banda, Jordi Montañana, responsable de producció, actualment treballa com a tècnic en el Labcom de l’UJI.

Curtmetratge «Un lugar», dirigit per Ivan Fernández de Córdoba

Amb més de 30 premis i més de 100 seleccions, «Un lugar» ha estat present en cinc continents i en multitud de ciutats i països.

Anys anteriors

Premi del parlament britànic

María José Marín Altaba, llicenciada en Química per la Universitat Jaume I, ha rebut la Medalla Westminster amb la qual la Cambra dels Comuns britànica premia l'excel•lència de joves investigadors.

2016 | EXPOSICIÓ | UJI Design Trademark. Estudiants d'ahir, dissenyadors d'avui

Galeria Octubre. Període d'exposició: del 25 de febrer al 8 d'abril de 2016

Slow Artist: roba sostenible feta a Castelló

Esther Segura i Tania Tárrega, dues alumni d'ADEM i Empresarials, han posat en marxa el seu projecte a la zona de co-working de l'Espaitec.

Un joc de cartes per a aprendre la Taula Periòdica

Vicente Martí Centelles i Jenifer Rubio Magnieto, exalumnes de Química de la Universitat Jaume I, han desenvolupat un joc per tal que l'alumnat puga aprendre el grup i període a què pertany cada element químic dins de la Taula Periòdica.

Premi de recerca en química

L'estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I Sergio Gonell ha obtingut el primer premi en la categoria Predoc dels Premis SusChem-Espanya.

Premi CEEI Castelló a Cuatroochenta

L'empresa de desenvolupament d’apps Cuatroochenta, amb seu central en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, ha sigut guardonada amb el Premi CEEI Castelló-IVACE 2015 en la categoria de «Trajectòria Empresarial» en reconeixement a la seua labor en el «desenvolupament d'innovació i diversificació en el teixit empresarial de la zona».

Trobada de joves científics amb premis Nobels

La doctora en Química de la UJI Jenifer Rubio Magnieto comparteix classe mestra amb el premi Nobel Jean­Marie Lehn en una trobada internacional de joves científics.

Vicente Franco, enginyer industrial i doctorat per l'UJI, ha participat en la recerca realitzada per l'ICCT, organització internacional sense ànim de lucre que va realitzar l'informe que va portar a descobrir que Volkswagen havia instal·lat un programari específic per a «trucar» les emissions en alguns dels seus cotxes diésel.

La doctora en Química per l’UJI Sara Sabater rep la beca internacional Newton amb la qual Regne Unit atrau els investigadors més prometedors

La doctorada en Química per la Universitat Jaume I Sara Sabater ha rebut una de les 37 beques Newton International Fellowship a investigadors postdoctorals de tot el món.

Ambaixadora Arantxa Barrachina

Arantxa Barrachina, llicenciada en Comunicació Audiovisual i graduada en Periodisme per la Universitat Jaume I, ha sigut nomenada Ambaixadora regional jove de la Comunitat Valenciana per la Federació d'Actors Regionals a Europa (FEDRA).

Carlos Bernad, seleccionat per la Universitat de Florida

Castellón llega a Florida (Mediterráneo, 18/11/2015) L'investigador de la Universitat Jaume I, Carlos Bernad, seleccionat per al programa "Movers" de formació i recerca a la Universitat de Florida.

Premi TFM Adrián Hierro

El treball titulat «Principi d'oportunitat-Principi de necessitat» d'Adrián Hierro Batalla, estudiant del Màster Interuniversitari en Sistema de Justícia Penal de la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat amb un accèssit en l'edició 2015 del Premi Melchor Almagro Díaz.

Un exalumne de l’UJI publica un manual actual i pràctic per fer front als riscos d'Internet

Els membres del Cos Nacional de policia de Castelló, Pere Cervantes i Oliver Tauste, vinculat a la Universitat Jaume I com exalumne i conferenciant, han publicat «Internet negro», un complet manual que ofereix informació i consells eficaços i pràctics sobre els nombrosos riscos que comporta la xarxa.

Revista «Tándem Magazine»

Les graduades en Periodisme per la Universitat Jaume I, Silvia Tirado i Laura Albiol, han creat Tándem Magazine, la primera revista digital especialitzada en ciclisme per a dones a Espanya. 

Exposició «UJI Design Trademark.

Dissenyadors i dissenyadores que han estudiat a la Universitat Jaume I han presentat avui els seus treballs creatius a la Galeria Octubre dins de l’exposició col·lectiva «UJI Design Trademark. Estudiants d’ahir, dissenyadors d’avui».

Inunyi.com

Crear una tenda en línia sense necessitat de tenir coneixements tècnics, amb un procés de creació molt simplificat i de forma totalment gratuïta, és la solució oferida per Inunyi.com, una innovadora empresa emergent iniciada per dos joves castellonencs. 

Laura Portolés rep el premi per a joves investigadors AESLA 2016

La investigadora del grup Lingüística Aplicada a l'Ensenyament de la Llengua Anglesa (LAELA) de la Universitat Jaume I Laura Portolés ha rebut el premi «Joven Investigador AESLA 2016» que concedeix l'Associació Espanyola de Lingüística Aplicada.

Premi Disseny

La graduada en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de l'UJI Maite L. Longone Caeiro ha guanyat un dels Premis CDICV convocats pel Col·legi de Dissenyadors d'Interior de la Comunitat Valenciana.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI