La clau per a gaudir d’una societat de gènere més igualitària es troba en l’educació, principalment en la nostra infància. Aquest taller parteix de l’àlbum Guapa, de Canizales, com a recurs pedagògic per apropar la igualtat efectiva de gènere a l’aula d’educació infantil i primària. Es tracta d’una obra amb una gran qualitat literària i estètica, que permet reflexionar sobre els rols de gènere, els estereotips sexistes i la pressió estètica que ens imposa la societat en què vivim des de la infantesa.
A través d’una anàlisi crítica de l’àlbum, es mostra com la literatura infantil i juvenil (LIJ) pot ser una eina transformadora per a fomentar el pensament crític, la reflexió i actituds igualitàries des de les primeres etapes educatives. Gràcies a aquest treball podem prendre consciència de la influència que han tingut els contes clàssics adaptats per Disney, on les protagonistes acostumen a ser princeses estereotipades i les figures masculines són les salvadores.
La finalitat d’aquest taller és reivindicar la necessitat de refer nous imaginaris més diversos i reals, que fomenten el respecte a la diferència. En aquest sentit, Guapa esdevé una eina clau per a treballar la igualtat de gènere i contribuir a una educació de qualitat, compromesa amb la transformació social.
Dimecres, 14 de maig de 2025 a les 16 h a l'aula MD2111AA i en línia per Google Meet.
Graduada en Mestre o Mestra en Educació Primària, actualment es troba cursant el màster universitari en Psicopedagogia, ambdós a la Universitat Jaume I
A partir del 9 d'abril. L'activitat és gratuïta, però és necessària INSCRIPCIÓ prèvia.
No es realitzen certificats d'aprofitament o d'assistència a l'activitat.
Converteix el teu TFG, TFM o tesi en un taller o webinari
AlumniSAUJI t'ajudar a donar difusió i visibilitat a la teua investigació amb els TF tallers
Respostes davant del sensellarisme: reptes i oportunitats
4 de juny de 2025 a les 16 hores