Addiccions

30/06/2023 | Pla UJI de salut integral
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'ús indegut d'algunes substàncies o la realització problemàtica d'algunes conductes poden predisposar a unes certes persones a desenvolupar una addicció. S'entén per addicció la conducta és continuada i reiterativa, amb conseqüències negatives per a la persona i que es prioritza, malgrat que genere interferència en àmbits tan importants com la família, amistats, treball o estudis.

Si bé les addiccions més conegudes solen associar-se a substàncies (el tabac o altres drogues), aquesta conducta *desadaptativa també pot relacionar-se amb diverses activitats com les compres, el joc en línia, les xarxes socials o el sexe, tractant-se en aquest cas d'addiccions comportamentals. 

En l'UJI, trobaràs activitats i recursos que et permetran conéixer millor aquesta realitat i desenvolupar estratègies per a previndre aquest problema i, si fora el cas, ajudar-te a detectar-lo i atendre'l de manera primerenca. 
 

Recursos Veure'n més
Recurs d'imatge addiccions-comportamentals index

Addiccions comportamentals

Conceptualització i importància d'addiccions comportamentals com a alimentàries o de joc

El cerebel i les addiccions

La catedràtica de Psicobiologia de l’UJI Marta Miguel Salgado-Araújo explica el projecte desenvolupat pel Grup d’Investigació A&N - Adicció i Neuroplasticitat en el camp de la neurologia de l’addicció.

Recurs d'imatge ujisinhumo index

Universitat sense fum

Cristina Giménez i Cristina de Maia expliquen el projecte “UJI sense fum” que duu a terme l'UJI amb L'Associació Espanyola contra en Càncer de Castelló.

Veure'n més
Informació proporcionada per: Pla UJI de salut integral