Per què? El present curs busca sensibilitzar, fomentar i promoure canvis d'actituds i hàbits sostenibles i saludables en relació amb l’alimentació. Generar una consciència crítica sobre la importància del foment d'una nova cultura alimentària basada en la sobirania alimentària i en la consecució dels ODS, especialment en l'entorn universitari, i sobre els efectes que el sistema agroalimentari global té sobre milions de persones.
Què farem? El curs busca que l’alumnat coneix els projectes i iniciatives agroalimentàries i agroecològiques de proximitat que hi ha en la província de Castelló, les quals duen associades en moltes ocasions el cultiu de varietats tradicionals i locals d’hortalisses. Al mateix temps, es reconeixerà el valor humà, social i cultural d’aquestes pràctiques, així com el valor nutricional que afavoreix el consum d’aquests aliments agroecològics.
Com ho farem? A partir de sessions teòrico-pràctiques, es coneix com funciona el sistema alimentari globalitzat i quines són les alternatives des de la sobirania alimentària, es cuinen aliments de proximitat i agroecològics, s’aprén a conservar-los i a reconèixer en el menjar una relació de proximitat i de cura entre la persona i els aliments.
Professorat: personal tècnic en Educació per a la ciutadania global de CERAI i Pankara Ecoglobal, el cuiner agroecològic Eulogi Peiró i productors/es d'aliments de Castelló i entitats convidades.
Quan serà? 10, 17 i 24 d’abril de 10h a 14h
On serà? FF0105AA (Escola de Doctorat i Consell Social)
Si tens interès inscriu-te ací.
Convalidable per 1 crèdit.