Taller del grau en Enginyeria Informàtica i Robòtica Taller relacionat amb el Grau en Enginyeria Informàtica

19/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Descripció:

Xerrada de presentació de la professió i el grau en Enginyeria Informàtica. Posteriorment en grups de 15 estudiants es mostren successivament tres tipus de robots, dos d’aquests humanoides.

L’humanoide més menut es diu ROBONOVA, està format per servos digitals que fan de músculs, units a un esquelet lleuger i robust d’alumini i plàstic. Es pot programar amb una gran varietat de moviments, incloent piruetes o tombarelles. A més, és un gran especialista en pujar i baixar escales o competir a una lluita de sumo.

L’humanoide més gran és el NAO, un robot de 58 centímetres d’alçada, programable i autònom. A més de menejar-se, caminar o ballar, també parla, veu i escolta. Fins i tot juga a futbol a la competició internacional Robocup!

A l’activitat també es mostren els robots mascota AIBO. AIBO és un robot amb forma i mida similar a un gos, que compta amb diversos sensors (per al tacte, la visió, l’acceleració, la velocitat angular, etc.), micròfons, altaveu i activadors a les quatre potes, el coll, la boca i la cua per tal d’interactuar amb l’entorn. Els AIBO de la mostra realitzen dos tipus diferents d’activitats, en funció de dues programacions diferents. D’una banda són capaços de ballar sincronitzats al ritme de diferents cançons, i d’altre són robots-gos amb personalitat, capacitat de caminar, reconèixer el seu entorn mitjançant la càmera i entendre comandaments de veu. Aquests robots són molt divertits perquè es comporten de manera similar a un gos real.

 

Objectiu:

 

Durada:

50 minuts

 

Nombre d’alumnes:

50 alumnes

 

Recursos necessaris:

Robots NAO, Robots IABO i Robots ROBONOVA.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions