Mirant la llum des d’una altra òptica Taller relacionat amb el Grau en Enginyeria Mecànica

19/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El GOC (Grup d'Òptica de Castelló), amb la finalitat d'apropar la ciència als mes joves, ha preparat diferents tallers pràctics per demostrar diferents propietats físiques, conceptes relacionats amb l'òptica i explicar el funcionament de l'ull humà. I amb esta finalitat ha participat a diferents events de divulgació als quals han participat milers d'estudiants de secundària

https://www.facebook.com/gocuji/

http://grupodeoptica.com/

 

Descripció:

El grup d'alumnat passa en torn rotatiu per diferents estacions on s'analitzen les propietats bàsiques de la llum: refracció, difracció, natura ondulatòria, etc. A més, s'explica el perquè de diversos fenòmens quotidians relacionats amb la llum, l'anatomia de l'ull i l'òptica en general, mitjançant instrumental de fabricació pròpia així com d'altres materials de laboratori adaptats.

 

Objectiu:

Realitzar diversos experiments dins el camp de l’òptica, amb la participació activa de l’estudiantat. Presentar fenomens quotidians i explicar el perquè del seu comportament amb uns exemples i un llenguatge proper a l'alumnat de secundària.

 

Durada:

50 minuts

 

Nombre d'alumnat:

20-30

 

Recursos necessaris:

Espai que es puga enfosquir o amb una baixa intensitat lumínica.

Instrumental de fabricació pròpia.

Instrumental adquirit en el mercat.

Jocs adquirits en el mercat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions