UJI
  • UJI
  • Empreses i institucions
  • L'experta Graciela Curuchelar aborda la resiliència en la mediació policial en una jornada formativa de la Càtedra de Mediació Policial

L'experta Graciela Curuchelar aborda la resiliència en la mediació policial en una jornada formativa de la Càtedra de Mediació Policial

18/05/2016 | Càtedra de Mediació Policial

La sala de formació de la prefectura de la Policia Local de Vila-real va acollir dijous 17 la jornada «Resiliència en la mediació policial», a càrrec de l'experta internacional en mediació i conciliació Graciela Curuchelar. La xarrada va estar organitzada per la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I i l'Escola de Formació Policial de Vila-real.

La ponent és advocada, notària, mediadora i conciliadora en relacions de consum, a més de professora de la Càtedra Universitària a la Universitat de Salamanca i professora de postgrau a la Universitat de San Isidro (Buenos Aires) i la Universitat de Barcelona (UB). Curuchelar, que és també formadora de mediadors i conferenciant en l’àmbit internacional, arriba expressament des d'Argentina per a explicar la resiliència com a enfocament o estratègia aplicada en la mediació policial.

El curs, en la inauguració del qual van participar el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, i la directora de la Càtedra vila-realenca, Carmen Lázaro, aborda, entre altres qüestions, el concepte de resiliència i la seua aplicació en la mediació; les bases biològiques, psicològiques i socials de la resiliència en la família i la seua utilitat en les parts d'una mediació familiar, així com el paper dels microsistemes en la producció de resiliència. La jornada es dirigeix a membres de les forces i cossos de seguretat, estudiants, professionals de la mediació i de la psicologia. 

Informació proporcionada per: Càtedra de Mediació Policial