Lázaro destaca la importància de la funció de mediació de la policia en la gestió de conflictes

11/10/2016 | Càtedra de Mediació Policial
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Carmen Lázaro, doctora en Dret, professora i directora de la Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I, ha sigut l’encarregada d’obrir el cicle de conferències «Mediació policial: això què és?» que se celebra durant el mes d’octubre a la Llotja del Cànem.

Lázaro ha donat a conèixer en la seua ponència els arguments que des de l’ordenament jurídic ofereixen suport a la mediació policial. «Per a la ciutadania i, fins i tot, per a la mateixa institució, és comú descriure la policia com l’entitat legitimada i amb funcions exclusives de repressió, prohibició i control. No obstant això, les seues funcions no són tan sols aquestes, sinó que les responsabilitats atribuïdes en el Dret són moltes més i inclouen també accions de mediació i gestió de conflictes», ha explicat.

Així mateix, ha destacat que la Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de l’UJI ha permès oferir un suport formatiu des de la universitat per a contribuir al fet que la mediació policial s’integre com una forma complementaria de gestió de conflictes en el sistema d’administració de justícia. En aquest sentit, la directora de la Càtedra ha afirmat que «l’experiència desenvolupada per la Unitat de Mediació Policial de Vila-real, alma mater de la Càtedra, ha demostrat que l’acció de mediació de la policia és un èxit no sols per la possibilitat d’aconseguir acords i arribar a solucionar conflictes, sinó també perquè proporciona una nova policia propera, social i més professional i familiar que s’esforça a enfortir els lligams comunitaris i afavorir la interacció, la cohesió i la seguretat ciutadana».

La pròxima sessió del cicle tindrà lloc el dia 13 d’octubre i serà a càrrec d’Helena Pérez Beltrán, llicenciada en Dret i mediadora penitenciària. La investigadora de la Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I  parlarà sobre «La mediació policial com a sistema de prevenció de conflictes i construcció de ciutadania». 

Informació proporcionada per: Càtedra de Mediació Policial