Estudiantat del Grau en Dret coneix de primera mà el projecte de Mediació Policial de Vila-real

07/04/2017 | Càtedra de Mediació Policial
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiantat de primer curs del Grau en Dret de la Universitat Jaume I ha pogut conèixer el projecte de mediació policial que s'està desenvolupant a Vila-real de la mà de la inspectora de la Policia Local de Vila-real i sotsdirectora de la Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de l’UJI, Rosana Gallardo. La inspectora ha donat a conèixer els detalls del projecte a través d'un taller pràctic emmarcat en l'assignatura «Conflicte, Negociació i Mediació», impartida per Javier Julve, professor del departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia. 

Rosana Gallardo ha explicat a l’estudiantat les premisses i fonaments d'aquest projecte pioner a l'estat espanyol i que compta amb reconeixement en l’àmbit internacional, sobretot en països com Colòmbia i Panamà. Segons ha explicat, la mediació policial és una realitat a Vila-real des de l'any 2004 i ha creat les bases d'un projecte de caràcter comunitari basat en la filosofia de la mediació com a eina de resolució de conflictes. A més, la inspectora Gallardo ha destacat la importància de la creació de la Càtedra per a atorgar una major consistència a la mediació policial i fomentar la formació en mediació dels policies en un marc universitari. 

La mediació, com a mètode complementari de solució de conflictes, és cada vegada més reconegut i empleat tant per juristes com per altres perfils professionals (psicòlegs, treballadors socials, pedagogs) i s'ha convertit en un nou nínxol laboral per als futurs professionals de l'àrea. En aquest sentit, un nou suport a la mediació ha arribat des del Govern Valencià, que ha presentat l'esborrany de la Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana que es va debatre en la Universitat Jaume I el passat dia 31 de març. 

Per a l’estudiantat del Grau en Dret, aquesta experiència ha servit perquè coneguen de primera mà un projecte en el qual s'apliquen les directrius i premisses que s'han plantejat al llarg del semestre en l'assignatura de «Conflicte, Negociació i Mediació».

Informació proporcionada per: Càtedra de Mediació Policial