11/04/2023 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Actes per la celebració del Dia Internacional de la Llum 2023

Divendres dia 5 de maig a la Sala d’Actes de l’ESTCE de l’UJI

 

Aquest any 2023, l'Acte Central del DIL a Espanya se celebrarà a Andalusia, organitzat per l'Institut d'Acadèmies d'Andalusia. L'Acte Central consistirà en diverses activitats que tindran lloc principalment a Sevilla i a Granada, on es realitzaran sends cicles de conferències. El cicle de conferències que s'impartirà a Sevilla porta per títol: «La llum i l'origen de la vida» i el cicle de conferències que s'impartirà a Granada porta per títol: «Llum i salut: teràpies lluminoses avançades». A més, també es realitzarà una exposició titulada «Llum i Vida», que estarà exposada a Sevilla a partir de les celebracions del dia 16 de maig, i posteriorment s'exposarà a Granada i altres ciutats d'Andalusia. En data posterior se celebrarà al Parc de les Ciències de Granada un cicle de conferències recolzades en demostracions.

Pel que fa a la Universitat Jaume I, des de fa uns anys, el Grup de Recerca d’Òptica de Castelló del Departament de Física, al mes de maig commemora el Dia Internacional de la Llum. Enguany aquesta celebració ve impulsada també pel Departament de Sistemes Industrials i Disseny, per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, per l'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) i pels Vicerectorats d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica i d’Estudiants i Vida Saludable. Per a la celebració s’ha programat un conjunt d'activitats que tindran lloc el divendres dia 5 de maig, a la Sala d’Actes de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

 

Les activitats programades són les següents:

Acte Inaugural

  • 10:00 h.  Inauguració de la Jornada per la Directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals

Conferències

  • 10:05 h. «Contaminació lumínica: per què l’anomenem contaminació?». Conferència impartida per l’investigador Salvador X. Bará (Universidade de Santiago de Compostela).
  • 10:45 h. «Cartografia nocturna (la contaminació lumínica vista des del cel)». Conferència impartida per l’investigador Alejandro Sánchez de Miguel (Universidad Complutense de Madrid).

Demostracions òptiques & Coffee break

  • 12:00 h. Demostracions òptiques experimentals per als assistents, que posen de manifest la naturalesa i les propietats de la llum.

Concurs de Fotografia Digital DIL 2023

  • 12:30 h. Entrega dels premis i distincions del Concurs de Fotografia Digital «Dia Internacional de la Llum 2023», concurs fotogràfic sobre fenòmens òptics. (Enviament de fotografies per Instagram (#DiaLlumUJI) i correu electrònic (dil@uji.es)

Totes les activitats estan orientades al públic en general i el Concurs de Fotografia Digital DIL 2023, específicament a l’estudiantat de l’UJI, als alumnes dels Centres d’Ensenyament de Secundària i de Batxillerat (CES) de Castelló, als socis de SAUJI, i als investigadors en formació dels Students Chapter d’OPTICA i SPIE d’Espanya.

 

Bases del concurs de fotografia digital «Dia Internacional de la Llum 2023»

Cartell de la jornada del «Dia Internacional de la Llum 2023»

 

 

Dia Internacional de la Llum