05/02/2024 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer) pretén incentivar la participació de dones i xiquetes en ciència, millorar les seues perspectives en la carrera investigadora i reconèixer totes les seues aportacions a la recerca científica, per aconseguir una participació més igualitària de dones i xiquetes en l’educació, en l’ocupació i en els marcs de decisió de la ciència. Les Nacions Unides establiren aquesta data en 2015, amb un esperit transformador i dins de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Les activitats de la Universitat Jaume I es realitzen de manera coordinada amb la Unitat d'Igualtat del vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, l'Escola de Doctorat, l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, i les investigadores de la Universitat (també de l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènero "Purificación Escribano"). 

 

Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència 2023

Cartell de 2023   Notícia de 2023   Fotos de 2023   Vídeo de 2023

 

Saló d'actes de l'edifici de l'Escola de Doctorat, 10 de febrer de 2023

10 h. Presentació institucional de les activitats de l’11F a la Universitat Jaume I.

10.30 h. Conferència d’Eulalia Pérez Sedeño (Professora d’Investigació del Departament de Ciència, Tecnologia, Societat de l’Institut de Filosofia del CSIC): «Estereotipos, sesgos de género e injusticia epistémica».

11.10 h. Col·loqui d’Eulalia Pérez Sedeño amb les investigadores de la Universitat Jaume I Pilar Safont Jordà (Dept. d'Estudis Anglesos), Irene Epifanio López (Dept. de Matemàtiques) i Esther Castillo Gómez (Unitat Predepartamental de Medicina) i la tecnòloga Silvia Estupiñá Ariño (EFI), i amb el públic. El col·loqui serà moderat per Mercè Correa Sanz, directora de l’Escola de Doctorat.

L’activitat comptarà com a formació transversal acreditable per cinc hores formatives per a l’alumnat de l’Escola de Doctorat: http://inscripcio.uji.es.

 

12 h. Fotoreclam (Etiquetes: #SomUJI #CiènciaUJI #11F2023 #womeninscience #WomenInSTEM #Science). Recordeu citar els perfils de la Universitat Jaume I

12.30 h. Presentació del Curs de formació transversal sobre investigació i perspectiva de gènere per part del professor del Departament de Filosofia i Sociologia Joan Sanfélix Albelda.

 

Durant tota la setmana, xarrades i activitats pràctiques en centres educatius per part d’investigadores de la Universitat Jaume I. La Fundació Isonomia portarà l'exposició fotogràfica «Elles tenen la fórmula» a l’IES Torre del Rei d’Orpesa del 6 al 13 de febrer, i l'exposició «Enginyera..., per què no?», a l’IES Jaume I de Borriana del 6 al 26 de febrer, amb una conferència el 15 de febrer.

 

Organitzen:

Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana · VITDC

Unitat d’Igualtat · VRSPII

Escola de Doctorat

Fundació Isonomia

 

 

Any 2022: Programa d'activitatsNotícia

Any 2021: Programa d'activitats,  Notícia,  Vídeo

Any 2020: Programa d'activitats, Notícia

Any 2019: Programa d'activitats, Noticia

 

Enllaços relacionats:

Women in Copernicus (GEOTEC/INIT-UJI)

Programa Enginyera... per què no?, desenvolupat per la Fundació Isonomia en coordinació amb l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals

Enllaços a altres entitats per la igualtat i la diversitat en el món de la ciència

Technovation Girls Comunitat Valenciana

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació