Tecnologia i Salut Enquestes d'investigació COVID-19

01/12/2020 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

PROJECTE D'INVESTIGACIÓ: Salut mental, benestar i rendiment acadèmic de l'estudiantat universitari, després de la pandèmia COVID-19.

Grup d'investigació: Grup d'Investigació en Prevenció Psicosocial i Organitzacions Saludables (WANT)

Objecte de l'enquesta: L'equip WANT de la Universitat Jaume I està realitzant una investigació sobre estrès i benestar de l'estudiantat universitari en el període de confinament i desescalada de la COVID19. Pot participar l’estudiant de l'UJI del curs 2019-2020 responent un qüestionari, sobre les percepcions i experiències d'estrès i benestar, durant el període de confinament i els mesos posteriors, fins al final de el curs 2019-2020. Les dades d'aquest qüestionari són confidencials i l'única finalitat d'aquest estudi és la investigació.

L’estudiantat participant pot optar a un sorteig de premis en efectiu responent correctament el qüestionari seguint les instruccions. Respondre el qüestionari costa uns 20 minuts de durada i només es pot respondre una vegada.

Accés a l'enquesta i al consentiment informathttps://jforms.gle/X5UwYaaokzA4Q4hBA 

Autoritzada per la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I.


PROJECTE D'INVESTIGACIÓ: Repercussions de l'expressió emocional de líders polítics durant la pandèmia sobre l'autoestima i la confiança de la ciutadania

Grup d'investigació: Grup d'investigació Emocions i Psicofisiologia del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia

Objecte de l'enquesta: El nostre equip d'investigació està interessat a realitzar una breu enquesta a partir de la qual puguem esbrinar quin ha sigut, i està sent, l'estat anímic de la ciutadania durant la pandèmia de la COVID-19. Estem especialment interessats a establir quina és la capacitat dels líders polítics per a transmetre confiança en la ciutadania a partir de les seues expressions emocionals, així com gestos, moviments i altres variables incloses en el llenguatge no verbal. És la nostra intenció arribar a tots els sectors poblacionals amb la nostra enquesta, i, en el pla universitari, a tots els col·lectius. L'enquesta que presentem s'emplena en 15 minuts, i considerem molt rellevant la participació. L'enquesta és completament anònima, garantint que les dades que aporten els participants són confidencials, i el seu ús queda restringit a l'àmbit d'investigació.

Accés a l'enquesta i al consentiment informathttps://jaumei.eu.qualtrics./jfe/form/SV_aXe7TY4d5oLRdzL 

Autoritzada per la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I.



PROJECTE D'INVESTIGACIÓ: COMET- COVID-19 Estudi de Salut Mental “Efecte del brot de COVID-19 en la salut mental – una comparació longitudinal entre països”

Grup d'investigació: Grup d'Investigació LABPSITEC - Psicopatologia, Avaluació i Tractament dels Trastorns Emocionals  

Objecte de l'enquesta:  L'objectiu principal d'aquest estudi és avaluar si el curs dels símptomes de salut mental durant el brot actual de COVID-19 es prediu per variables demogràfiques (edat, gènere, nivell educatiu, professió, grau de pèrdues econòmiques), aïllament social, violència domèstica, nivell d'exposició al brot de COVID-19, problemes de salut mental preexistents, por a la contaminació, valors culturals i estratègies d'afrontament.

Estem interessats en les teues experiències personals durant la pandèmia COVID-19. Es tracta d'un estudi longitudinal internacional liderat per la Universitat VU d'Amsterdam (Vrije Universiteit) juntament amb altres universitats i institucions internacionals, entre les quals es troba la Universitat Jaume I. Estem estudiant les reaccions psicològiques comunes a la pandèmia ara, i dins de tres, sis i nou mesos. 

Accés a l'enquesta i al consentiment informat https://vrijeuniversiteit.datacoll.nl/iultevzdjl?l=es 

L'enviament ha sigut autoritzat per la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I.


 

PROJECTE D'INVESTIGACIÓ: Evolució de l'estat d'ànim durant el confinament per COVID19 en Espanya

Grup d'investigació: Grup d'Investigació en Epidemiologia Perinatal, Salut Ambiental i Investigació Clínica  

Objecte de l'enquesta:  Aquest període de confinament i distanciament social ha sigut una ocasió única per a estudiar com varia l'estat d'ànim en aquestes circumstàncies adverses, i  pot ser útil per a elaborar plans a futur en el cas que es donen situacions similars. És per això que s'ha estat fent un seguiment diari d'aquest estat d'ànim en una xicoteta mostra amb la finalitat d'aproximar-se a aquesta variació diaria de l'estat d'ànim. En breu s'escomença un desconfinament escalat, i es un moment idoni per veure com les diferents mesures que s'estan prenent poden modular la nostra situació personal.
 

Per a això et demanem la teua participació voluntària i difusió entre els teus familiars i amics del qüestionari que a continuació et presentem. Aquest primer qüestionari consta d'una sèrie de preguntes sobre cada un de vosaltres (salut general, son i activitat física) . També vos demanarem un email per a la següent partix de l'estudi, que consistirà en l'ompliment d'un registre diari de l'estat d'ànim i de les activitats que s'hagen realitzat en eixe dia. Espere no robar-vos més de 10 minuts diaris durant aquest període de desescalada. 

Accés a l'enquesta i al consentiment informat https://jaumei.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0VeQYjuK4hrcxG5  

El projecte ha sigut autoritzat per la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I.


 

PROJECTE D'INVESTIGACIÓExercici físic i benestar psicològic en època de quarentena

Grup d'investigació: Grup d'Investigació en Prevenció Psicosocial i Organitzacions Saludables (WANT)

Objecte de l'enquesta:  Des de l'equip d'investigació WANT de la Universitat Jaume I de Castelló estem duent a terme un estudi per conèixer com està influint la realització d'exercici físic en el benestar psicològic de les persones a nivell general i a nivell laboral. Amb els resultats podrem contribuir a desenvolupar espais per a la millora del benestar psicològic de les persones, i com des de la pràctica de l'exercici físic es pot conrear el desenvolupament personal i professional. 

Quan finalitzi l'estudi publicarem els resultats i podràs conèixer-los, i sempre et quedarà la satisfacció personal d'haver contribuït amb un petit espai del teu temps (10 minuts) a generar coneixement científic que tant necessita el nostre país ara mateix. En el cas que decideixis ajudar-nos, i completes correctament tota l'enquesta, podràs a més seguir col·laborant amb nosaltres en un estudi de diari en el qual es gratificacarà als participants (més informació a l'acabar el qüestionari). 

Accés a l'enquesta i al consentiment informat https://jaumei.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_7a0EHFIV1TYilmJ/  

El projecte ha sigut autoritzat per la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I.


 

PROJECTE D'INVESTIGACIÓ: Evaluació de l'impacte de la pandémia COVID-19

Grup de recerca: Data Science for COVID (projecte liderat per Nuria Oliver, Comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l'Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial i, especialment, per a la coordinació de la intel·ligència de dades davant l'epidèmia COVID-19 en la Comunitat Valenciana, i del qual formen part experts de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d'Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio). Grups de la Universitat Jaume I: Grup d'Investigació en Tecnologies Geoespacial (GEOTEC). Grup d'Investigació en aprenentatge automàtic per a entorns intel·ligents (GIANT)  i Anàlisi de formes 2D i 3D, aprenentatge estadístic en intel·ligència artifical, estereologia.

Objecte de l'enquesta: Entendre l'experiència, situació i sensació general cap a la COVID 19 en la Comunitat Valenciana, Espanya, Europa i Amèrica.

Accés a l'enquestahttps://covid19impactsurvey.org  (Link extern). L'enquesta es pot completar semanalment per estudiar l'evolució de la situació.

Conclusions de l'estudi: La Comunitat Valenciana registra un major compliment del confinament que la resta d'Espanya


 

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació