La Universitat Jaume I de Castelló

29/08/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) és la universitat pública del nord de la Comunitat Valenciana, un territori de la costa mediterrània europea situat entre les ciutats de València i Barcelona, i ben comunicat amb Madrid. Creada l’any 1991, l’UJI s’ha posicionat com una universitat de proximitat, caracteritzada pel tracte personalitzat, l’agilitat dels procediments administratius i un significatiu nivell de participació dels seus membres en la vida universitària, gràcies entre altres factors a una població de còmodes dimensions –al voltant dels 15.000 estudiants– i un campus integrat, d’instal·lacions modernes, funcionals i sostenibles.

La relació de proximitat que existeix a la Universitat Jaume I entre el professorat i l’estudiantat permet assolir un nivell docent d’excel·lència, que garanteix també un model educatiu clarament definit, basat en la formació al llarg de tota la vida, la formació integral de la persona i la participació activa en el progrés social sobre els valors de la convivència pacífica, justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient. Així mateix, l’UJI es distingeix per la vocació d’internacionalització de la seua activitat, fruit de la necessitat d’apertura al món que caracteritza les joves universitats europees i de les necessitats socioeconòmiques del territori valencià.

Nascuda en ple procés de consolidació de la societat de la informació, el desenvolupament de la Universitat Jaume I durant les seues primeres dècades ha estat marcat pels avanços en les tecnologies de la informació i la comunicació. Per això l’aplicació de les TIC als processos d’aprenentatge, d’investigació i de gestió universitària ha esdevingut des dels seus orígens un dels seus trets distintius, fins al punt d’haver sigut pionera en aquest àmbit amb iniciatives com ara la creació del que va ser el primer servidor web espanyol o del primer Centre d’Educació i Noves Tecnologies.

La gestió de la qualitat que es fa a la Universitat Jaume I, tan en l’àmbit docent com en el de l’administració i la prestació de serveis, es fonamenta en procediments d'acord amb els estandards internacionals més exigents. També són molt destacats els vincles que manté amb el teixit empresarial i institucional i amb la societat castellonenca, i que han consolidat una relació de privilegi amb l’entorn que possibilita la realització de pràctiques en empreses i institucions, una integració laboral i una transferència de coneixements òptimes. Aquests i altres trets diferencien un projecte universitari consolidat i jove alhora, i àmpliament compartit pels membres d'una comunitat universitària compromesa a fer de la Universitat Jaume I un centre públic modèlic de formació, d’investigació i de dinamització de la cultura i del territori.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions