Com arribar al campus de la Universitat Jaume I

09/01/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Situa'l

[Situa’ns al mapa!]

La Universitat Jaume I s’ubica en un únic campus a tan sols tres quilòmetres del centre de la ciutat de Castelló. Gaudiràs d’un clima suau gràcies a la proximitat a la mar Mediterrània, la qual cosa  permet fer activitats a l’aire lliure la major part de l’any.

 

Com pots arribar a Castelló?

Vista Aèria

En aquest apartat trobaràs les indicacions per a arribar a Castelló de la Plana des de les províncies limítrofes en el teu cotxe, en tren o en autobús.

 

Si et desplaces des de:

 

Aragó

 • Carretera
  Duració aproximada: 1 h 30 min
  Distància: 166 km
  Et proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Regional: Terol-Sagunt + rodalia: Sagunt-Castelló de la Plana (C6)
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia AVSA ofereix un servei de trajecte directe entre Terol i Castelló.
  Per a més informació: www.avsa.es

Tarragona

 • Carretera
  Duració aproximada: 2 h
  Distància: 188 km
  Et proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Euromed, Arco, Regional Express, Alaris, Talgo
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia ALSA ofereix un servei de trajecte directe entre Tarragona i Castelló.
  Per a més informació: www.alsa.es

València

 • Carretera
  Duració aproximada: 1 h
  Distància: 76 km
  Et proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Rodalia: València-Castelló de la Plana (C6)
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia HIFE ofereix un servei de trajecte directe entre València i Castelló.
  Per a més informació: www.hife.es

 

Ja has arribat a Castelló. I ara, com véns a l'UJI?

La proximitat de l’UJI a la ciutat de Castelló de la Plana i a l’estació de trens i d’autobusos i el traçat urbà d’aquesta zona de la ciutat, juntament amb l’àmplia oferta de transport, permet que per arribar al campus es puga elegir entre el transport públic, la bicicleta o un trajecte agradable caminant.

TRAM

Tram

El nou transport de via reservada de Castelló comunica cada cinc minuts l’estació de trens i d’autobusos amb el campus de l’UJI. El TRAM és un mitjà de transport elèctric, còmode, eficient i sostenible, que ha modificat els hàbits de desplaçament de la comunitat universitària.

Els bitllets i els abonaments poden adquirir-se directament al TRAM.

Per a més informació:

Autobús

La Universitat Jaume I està unida a les diferents zones de la ciutat mitjançant quatre línies d’autobusos (L10, L11, L12, i L15). Totes tenen parada a l’estació de trens i d’autobusos.

Els bitllets i els abonaments poden adquirir-se a l’autobús.

Per a més informació:

Cotxe

Si vols desplaçar-te a la Universitat amb el teu cotxe, al campus disposes d’àmplies zones de pàrquing enjardinades. Et recomanem que t’apuntes a la campanya 4x4, 4 rodes, 4 persones, el programa de l’UJI per a compartir cotxe. Et permetrà estalviar i fer amistats. Comparteix el cotxe per a venir al campus i contribueix a un medi ambient més net.

Bicicleta

Servei Bicicas

La xarxa de carril bici de la ciutat connecta l’estació de trens i d’autobusos amb l’UJI. Hi ha dos serveis de préstec de bicicletes a la teua disposició:

 • El servei de préstec BICICAS gestionat per l’Ajuntament de Castelló consisteix en una xarxa automatitzada de punts d’abastiment de bicicletes per a usar-les a la ciutat. Es pot consultar per Internet la disponibilitat de bicicletes en cada punt.
   
 • El Servei d’Esports de l’UJI ofereix un servei de lloguer gratuït de bicicletes per a la comunitat universitària.

Caminant

L’escassa distància que separa el campus de l’estació de trens i d’autobusos permet que pugues arribar a l’UJI fent un passeig molt agradable de 15 minuts, i d’uns 25 minuts si véns des del centre de la ciutat. L’avinguda que uneix la Universitat amb la ciutat disposa de voreres amples i carril bici independent.


Castelló. Ciutat i província

Vista de Morella

Castelló de la Plana és una acollidora ciutat d’aproximadament 180.000 habitants que se situa entre les muntanyes del paratge natural del Desert de les Palmes i el mar Mediterrani. Al llarg de la zona costanera, el paisatge combina immenses extensions d’horts de tarongers amb 120 km d’excel·lents platges, banyades per les tranquil·les i càlides aigües del Mediterrani. Terra endins, el paisatge canvia ràpidament. La província de Castelló és la segona més muntanyosa d’Espanya, i posseeix un ric patrimoni cultural, històric i paisatgístic a les seues comarques de l’interior.

El clima mediterrani que envolta la ciutat fa que les temperatures siguen suaus i agradables, amb una mitjana de 27º C a l’estiu i 18º C a l’hivern; és una de les poques ciutats on pots gaudir de més de 300 dies de sol a l’any amb bona temperatura. Això et permetrà la pràctica d’activitats a l’aire lliure en qualsevol època de l’any.

Castelló ha crescut molt en els últims anys. És una ciutat que, sense oblidar la seua tradició, dóna passos gegants cap al futur, i bona mostra del creixement cultural i desenvolupament econòmic de la ciutat són: la Universitat Jaume I, l’Auditori i Palau de Congressos, el Museu de Belles Arts, el port esportiu, etc., sense oblidar els prometedors projectes que s’estan començant a posar en marxa.

 

Si vols saber-ne més, fes clic ací.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions