Campanyes en xarxes socials

31/03/2022 | UJI saludable
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Recurs d'imatge proteccion_solar index

Cuida la teua pell i la teua salut

Amb l'arribada de la calor i de l'estiu, augmentem la nostra exposició als raigs solars i per a poder cuidar de la nostra pell i la nostra salut, us compartim alguns consells.

Recurs d'imatge consells-estiu index

Claus per a un estiu saludable

Amb l'arribada de la calor i de l'estiu és normal que els nostres hàbits i rutines es vegen alterats. Augmenten les temperatures, ens deshidratem més fàcilment i la nostra alimentació i somni es veuen afectats. A continuació us deixem algunes recomanacions per a poder optimitzar la nostra cura en aquesta època de l'any.

Recurs d'imatge diamundialmediambient index

Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient és la major plataforma de divulgació ambiental i se celebra al voltant de tothom, aquest dia se celebra cada 5 de juny des de 1973 i està dirigit pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). 

Recurs d'imatge fibromialgia index

Fibromiàlgia i dolor crònic

La fibromiàlgia té un impacte important en la qualitat de vida de les persones que la pateixen i les alteracions que presenten suposen una interferència per a la vida diària i una font de malestar. Es calcula que afecta aproximadament un 2% de la població general, amb una major prevalença en dones. En l'actualitat es desconeixen les causes concretes, encara que s'han estudiat factors genètics, ambientals i psicològics.

Recurs d'imatge DMS index

Dia Mundial de la Salut

«El nostre planeta, la nostra salut»

Recurs d'imatge higienesueno index

Millora la teua higiene del somni

La Societat Espanyola de Neurologia estima que entre un 20 i un 48% de la població adulta pateix en algun moment dificulteu per a iniciar o mantenir el somni. La privació del somni provoca alteracions en les funcions cognitives, deteriora la memòria de treball, empitjora el nostre estat d'ànim, així com incrementa el risc de patir malalties cardiovasculars i metabòliques.

Recurs d'imatge 8M index

Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, volem fer reflexionar sobre l'impacte que tenen els biaixos de gènere en la investigació i l’atenció sanitària. Podem trobar aquests biaixos en àrees tan rellevants com la salut reproductiva, un dels principals objectes d'estudi de la salut de les dones i on s'han evidenciat fenòmens com la violència obstètrica.

Recurs d'imatge alcohol index

Conseqüències del consum d'alcohol

Des d'UJI Hàbitat Saludable volem recordar que no existeix dosi d'alcohol recomanada i que el seu consum té repercussions negatives en la nostra salut. Entre les més conegudes trobem la relació existent amb malalties cardiovasculars i diferents tipus de càncer.

Recurs d'imatge sexualitatsaludable index

Sexualitat Saludable

La salut sexual és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat que no significa l'absència de malaltia, disfunció o incapacitat. La salut sexual requerix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tindre experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència.

Recurs d'imatge propositos index

Propòsits saludables

Sabem que gener és un mes ple de propòsits i noves metes i que enguany és especialment complicat a causa de la situació de la pandèmia. Entre els nostres propòsits és probable que es trobe el començar el gimnàs, portar una dieta més saludable o aprendre a organitzar millor l'estudi.

Recurs d'imatge consum-responsable index

Consum responsable

Des d'UJI Saludable us donem una sèrie de consells per dur a terme una forma de consum responsable amb l'entorn més directe i amb el planeta

Recurs d'imatge salut-sexual index

Disfuncions sexuals

Les disfuncions sexuals poden donar-se en qualsevol edat, suposant una interferència en la resposta sexual de la persona i produint malestar o interferència. Des d'UJI Saludable, s'ofereix informació per a la detecció d'aquestes disfuncions.

Recurs d'imatge salutvisual index

Cuida els teus ulls i la teua vista!

Des d'UJI Saludable, us deixem una sèrie de recursos adaptats a les necessitats de la població universitària, per tal de protegir els ulls i la visió durant les hores de treball i així prevenir possibles discapacitats oculars. 

Recurs d'imatge salut-postural index

Claus per cuidar la teua salut postural

La població universitària dedica moltes hores a estar assegut a una taula o escriptori, motiu pel qual, des d'UJI Hàbitat Saludable, us donem una sèrie de consells sobre com seure per optimitzar la nostra postura i evitar aquestes lesions o altres dolències.

Recurs d'imatge consumo-adicciones index

Consum de les noves tecnologies

En els últims anys s'ha donar un desenvolupament de la societat a nivell tecnològic, fet que ha propiciat l'auge de les noves tecnologies i mitjans de comunicació.

Recurs d'imatge higiene-son index

Higiene de la son

Especialment en època d’exàmens pren especial importància mantenir una correcta higiene de la son, ja que una bona qualitat de la son es relaciona amb un major rendiment acadèmic, i per tant, amb millors qualificacions!

Recurs d'imatge salut-cerebral index

Com cuidar la teua salut cerebral

Se sol creure que el cervell es cuida a través de la ment o la psique, ara bé, igual que es cuida la resta del cos i òrgans, el cervell és una part del cos a la qual no hi ha que desatendre

Recurs d'imatge salut-estiu index

Com cuidar la nostra salut en estiu

Els mesos d'estiu comporten una sèrie d'autocures especials, a causa de les altes temperatures, la calor i el canvi dels hàbits del dia a dia. Així mateix, des d'UJI Saludable, i en línia amb organismes i associacions professionals, us animem a dur a terme les següents pautes

Recurs d'imatge examenes index

Estrès en examens

L'estrès és una resposta adaptativa que tenim davant diferents situacions que ens ocorren durant la vida, sens dubte, els exàmens són una d'elles. Ací van algunes idees, que poden ajudar-te.

Recurs d'imatge salut-covid index

Salut en temps de COVID-19

«Salut en temps de COVID-19» és un projecte #UJISaludable que busca motivar a la comunitat universitària a cuidar els seus estils de vida. Més enllà de l'impacte directe de la COVID-19, la ciència ha evidenciat com la pandèmia ha afectat diversos àmbits de la nostra vida. Aquest projecte busca oferir algunes pautes de cura que, malgrat la complexitat del moment, poden ajudar-nos a millorar el nostre benestar.

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Estudiantat i Vida Saludable