Diversitat sexual a les aules

17/01/2019 | UJI saludable
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

UJI Hàbitat Saludable col·labora amb el Programa d'Accions per a la Diversitat Sexual de la UJI en la iniciativa "Diversitat Sexual en les aules" destinada a Centres Educatius de Primària. 

En col·laboració amb Chrysallis, es realitzaran una sèrie de tallers i cursos destinats tant a l'alumnat com al professorat, que cerquen millorar coneixements, així com conscienciar sobre la importància de normalitzar la diversitat sexual i prevenir l'assetjament escolar en etapes primerenques.  

Els centres educatius són un dels grans llocs en els quals es produeix la construcció i descobriment de la identitat personal i, per tant, és un escenari imprescindible on treballar la diversitat sexual, el respecte i l'autoconeixement. Si bé és cert que, en els últims anys, s'ha produït un notable avanç legislatiu quant a la protecció dels drets del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuales, Transexuales i Intersexuales (LGTBI), encara persisteix un context social de discriminació. En concret, segons un estudi del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuales i Bisexuales de Madrid (COGAM), l'any 2013, al voltant del 14% d'alumnat homosexual i bisexual va reportar patir agressions físiques en el seu centre. Uns percentatges que, sent greus, podrien invisibilizar una major violència patida per altres persones com les transexuales, a més d'altres tipus de violència més subtil que, àdhuc sent menys visible, afectaria igualment al benestar i desenvolupament de les persones LGTBI. 

 

 

Informació proporcionada per: Vicerectorat de Campus i Vida Saludable