Vida universitària

06/07/2017 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Programa AlumniSAUJI

El Programa AlumniSAUJI compta actualment amb 12.025 membres: 4.534 com AlumniBàsic (gratuït i sols per antic alumnat UJI) i 7.491 com AlumniSAUJI Premium (antic alumnat i/o amics de l'UJI i amb una quota de 30 € a l’any). Un 22.5% del total d’antic alumnat de l’UJI (estimats en 44.600) formen part del programa AlumniSAUJI. Un 83.4% dels membres del programa són antics alumes UJI i la resta, és a dir el 16.6% són amics de l’UJI. Destacar també que, dels amics, un 55% té estudis universitaris però d’una altra universitat diferent a UJI. Durant el curs 2016-2017 el Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI, junt amb la Societat d'Amics i Antics Alumnes de l'UJI (SAUJI), han dut a terme diverses accions per tal de donar compliment als seus objectius, incrementant el coneixement del Programa i realitzant captació i fidelització dels seus membres. Entre d’altres, destacar accions com els actes oficial de graduació amb una participació de més de 900 graduats i prop de 3.000 familiars; les visites a les aules de 4rt grau i de postgrau que ha permès informar directament a més 800 alumnes; les accions a les xarxes socials per a detectar als alumnis excel·lents i la creació dels clubs territorials, tant nacionals com internacionals, per a establir unes xarxes de col·laboració actives. A més, amb motiu de la celebració del XXV aniversari de l’UJI, el Programa Alumni va realitzar un vídeo corporatiu on van deixar el seu testimoni 48 alumnis considerats amb èxit professional i es va celebrar la Festa Alumni a la que van assistit més de 3.500 persones. La recaptació íntegra de l’entrada de la Festa Alumni, ha permès atorgar les primeres beques Alumni per a alumnat de postgrau de l’UJI. Al llarg del curs els membres del programa, tant AlumniBàsic com AlumniSAUJI Premium han rebut butlletins digitals d'informació i comunicacions perfilades per la seua titulació o àmbit laboral. Els AlumniSAUJI Premium han gaudit a més de formació específica, ja que s'han realitzat 470 hores de formació pròpia destinada a la millora professional i personal de tots els seus membres i de l’estudiantat de l’UJI. També els membres de la categoria Premium han fet ús de dos serveis de l'UJI amb més de 7.000 préstecs de llibres de la Biblioteca i 1.174 inscrits a activitats del Servei d'Esports. Destacar també la tipologia de membre "Senior" a la que pertany el personal jubilat (PAS i PDI) de l'UJI, que gaudeixen d'uns avantatges especials de forma gratuïta, així com els supervisors de pràctiques. Una altra modalitat són els alumi que formen part dels clubs territorials. Amb el Programa AlumniSAUJI la Universitat Jaume I assumeix un paper actiu en la seua relació amb els antics alumnes, entenent que aquest vincle amb els seus egressats li permet col·laborar en l’assoliment de metes institucionals i estratègiques, com ara la captació d’estudiants, captació de fons o millora dels plans d’estudi, entre d'altres.

Cursos d'estiu 2017

Cursos destinats a adquirir coneixement en l’època estival, d'una forma més relaxada, menys rígida acadèmicament parlant, però no per això amb menor rigor. En aquest marc, l’UJI presenta una vegada més una sèrie de cursos segons una oferta apta per a satisfer, d'una banda, la demanda de la seua comunitat universitària i, d'una altra, la de la societat pròxima a ella. En l'edició d'enguany hem arribat als dos-cents quaranta inscrits dels quals han formalitzat la matrícula cent vuitanta-sis, es a dir que han efectuat el pagament. I hem comptat amb cent seixanta ponents. A destacar de nou la diversitat temàtica i el caràcter itinerant de territori que han tingut enguany els cursos d'estiu amb cursos a Vila-real, Sant Mateu, Morella, Vilafamés, Fanzara i visita tècnica a València.

Biblioteca

La Biblioteca durant el curs 2016/17 ha estat facilitant diversos serveis de suport a la docència i a la investigació als membres de la comunitat universitària. Com a novetat hem incorporat, aquest curs, una nova secció sobre bibliografia recomanada dels professors adreçada als estudiants, a través del catàleg automatitzat de la biblioteca. També respecte a anys anteriors hem augmentat la visibilitat del repositori institucional, amb més d’un milió de visites. Així també hem aconseguit una major disponibilitat de llibres i revistes electròniques. També durant aquest curs es va crear en el repositori UJI una col·lecció documental en Sedas (Arxiu Digital Espanya-Unió Europea) amb motiu del 30 aniversari de l’adhesió d’Espanya a la UE. Un altre fet a destacar d’aquest curs ha estat la capacitat de la biblioteca UJI d’organitzar el XV Workshop REBIUN (Red de Bibliotecas Universitarias Españolas) on participaren professionals de la documentació a nivell nacional i internacional en taules rodones i conferencies. Aquest Jornades es varen fer coincidir amb el 25e. Aniversari de la nostra Universitat.

Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge

La Càtedra INCREA promou la creativitat, la innovació i l’esperit emprenedor de manera transversal en tota la comunitat universitària a través del aprenentatge, per això les seues accions se centren principalment en l'estudiantat universitari. En aquest sentit, les principals activitats han estat el programa YUZZ-UJI, el curs semipresencial d' Emprenedoria Internacional del programa “University Junior International Entrepreneurs” i el curs en línia de Creativitat, tant per a l’estudiantat en general, com per als tutors que participen en el programa PATU Emprenedoria. A més, hem realitzat la primera edició del programa 5UCV Mentoring i hem iniciat el programa e2: estudiant x emprenedor i s'ha realitzat el curs "Capacitació per a la docència en l'actitud i l'esperit emprenedor" per al professorat. També realitzem el manteniment i actualitzem la plataforma UJIEmpren. Per acabar, s’ha publicat del llibre Los males de la Europa social: buscando soluciones.

Informació proporcionada per: Secretaria General