Relacions internacionals

11/09/2017 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El curs 2015-16 ha sigut el segon en que la universitat Jaume I ha participat en programa Erasmus +, garantit per al periode 2014-2020 gràcies a l'obtenció de la Carta universitària Erasmus per a educació superior (ECHE) en desembre de 2013. Aquesta Carta ens compromet a garantir la qualitat de la nostra participació en la selecció, formació lingüística i reconeixement de les persones participants. Dins del programa Erasmus +, l'UJI ha participat quasi totes les modalitats proposades per a l'ensenyament superior, mobilitat d’estudiantat per motius d’estudis o de pràctiques en Grau i Màster, de mobilitat de PDI amb fins docents i formatius, i de PAS amb fins formatius. Aquest programa també ofereix la possibilitat de crear associacions estratègiques entre universitats i empreses o màsters Erasmus Mundus conjunts, enguany s'ha concedit a l'UJI un nou Màster Erasmus-Mundus en Robótica que es posarà en marxa al setembre de 2015 i en el que participen l'École Centrale de Nantes (França), la Politechnika Warszawska–Warsaw University of Technology (Polònia) i Università degli Studi di Genova (Itàlia)

Cal destacar enguany la participació per segona vegada de l'UJI en el programa Ciencia sin Fronteras de Brasil, amb l'enviament a l'UJI de 2 estudiants per a fer estudis en el Grau de Medicina durant un curs acadèmic. Aquest programa està promogut pel Govern Brasiler a través del CNPq (Conselho Nacional de Desenvolvimiento Científico e Tecnológico) qui sel.lecciona i beca els estudiants i gestionat pel SEPIE del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport espanyol. Aquests estudiants tenen consideració d'estudiantat entrant-visitant i paguen les taxes acadèmiques a l'UJI. També cal destacar la signatura de un nou conveni de intercanvi acadèmic amb la Universidade  Federal Fluminense de Brasil, membre del  Grupo Tordesillas, que ja fa  els seus fruits amb l’intercanvi d’alumnes per al proper curs 2016-17.

De la mateixa manera que en el curs anterior, en 2014-2015 s'ha produït de nou una davallada generalitzada en el nombre de participants en els diferents programes de mobilitat tant d'estudiantat com de personal. Sense dubte aquesta davallada troba la seua explicació en les exigències lingüístiques del nou programa Eramus + i la limitació a 5 de mesos finançats. D'altra banda, també les Universitats d'Amèrica del Nord demanen nivells de llengua cada vegada més exigents. No obstant això s'ha arribat a la xifra de 370 estudiants ixents i 248 estudiants entrants en els programes d'intercanvi, xifra que supera el 20% de l'estudiantat que es titula.

Finalment, durant el curs 2014-2015 hem hagut de lamentar la greu malaltia i posterior mort de la nostra companya Teresa Blasco, qui des de la seua arribada a la Universitat Jaume I al 1998 ha impulsat, gestionat i desenvolupat un sòlid projecte d'internacionalització en la nostra universitat.

 

Informació proporcionada per: Secretaria General