Grup de Divulgació de l'IUPA

17/05/2022 | IUPA
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Des de l'IUPA pensem que la nostra activitat investigadora no pot quedar reduïda únicament al nostre àmbit científic. Com a científics, és fonamental transmetre les nostres activitats a la resta de la societat, de manera que siga possible fomentar la consciència científica i animar a les i els joves a endinsar-se en aquesta aventura que és la ciència. Per aquesta raó, els investigadors més joves del IUPA hem decidit formar un grup per a realitzar tasques de divulgació.

Aquesta iniciativa va sorgir durant la pandèmia al formar part del portal “Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana (PC4)” de la Universitat Jaume I. Aquest és un projecte del Vicerectorat d'Investigació i Transferència que treballa per a coordinar les accions de la Universitat en el camp de la divulgació científica i del coneixement 

Dins del projecte PC4 hem participat en diferents accions que han consistit en realitzar xarrades divulgatives i tallers científics, entre les quals destaquem: 

•    Nit Europea de la Investigació (MEDNIGHT)

•    Connecta amb la Ciència. 

•    Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.


Des del GRUP DE DIVULGACIÓ de l'IUPA també participem en altres activitats divulgatives com el Programa de Visites al Campus UJI, el qual té com a finalitat donar a conéixer la Unviersitat Jaume I, les titulacions i les instal·lacions pròpies, a estudiants de secundària i Batxillerat. En estes jornades es realitzen visites a les instal·lacions de l'IUPA així com tallers per a entendre els fonaments de la cromatografia. Actualment el nostre GRUP DE DIVULGACIÓ està format per: Leticia Lacalle Bergeron, Claudia Simarro Gimeno, Elisa Gracia Marín, María Mata Pesquera i David Izquierdo Sandoval (personal investigador en formació) i la Dra. Marina Celia Campos Mañas.
 

Informació proporcionada per: Institut Universitari de Plaguicides i Aigües