CRDM-Guy Brousseau

23/11/2022 | imac
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'objectiu d'aquest lloc és difondre l'existència del Centre de Recursos de Didàctica de les Matemàtiques Guy Brousseau (CRDM-Guy Brousseau) i els continguts de la documentació que alberga, així com les diferents possibilitats d'utilització per investigadors en Didàctica de la Matemàtiques.
 

Presentació del Centre de Recursos de Didàctica de les Matemàtiques CRDM-Guy Brousseau

El CRDM-Guy Brousseau, és un Centre que depèn de l'Institut de Matemàtiques i les seues Aplicacions (IMAC) de la Universitat Jaume-I de Castelló, la finalitat de la qual és desenvolupar la investigació en didàctica de la matemàtica en àmbits universitaris.
El CRDM-GB alberga principalment diversos recursos documentals i bibliogràfics produïts en un grup escolar públic del municipi de Talence (Bordeaux, França), el Jules Michelet, en els seus nivells d'escoles maternal i primària. En aqueix centre educatiu, en conveni amb l'Institut d'Investigació en Ensenyament de la Matemàtica (IREM) de la Universitat de Bordeus, es va organitzar el Centre d'Observation pour la Recherche sud l'Enseignement dónes Mathématiques (COREM). Aquest Centre, creat i dirigit pel Prof. Brousseau durant 28 anys (de 1972 a 1999) era un laboratori que permetia experimentar i confrontar a les aules, les nombroses investigacions produïdes en el marc de la Teoria de les Situacions Didàctiques.
La denominació Guy Brousseau per a aquest centre de Recursos de Didàctica de les Matemàtiques, ha sigut atorgada per l'IMAC en virtut de la rellevància científica del Prof. Brousseau i de la seua responsabilitat en la creació i desenvolupament del COREM, així com per la seua implicació en l'IMAC, formant part del seu Comitè científic, des del moment de la seua creació en 2007.
L'objectiu d'aquesta web és difondre l'existència del Centre de Recursos de Didàctica de les Matemàtiques Guy Brousseau (CRDM-Guy Brousseau) i els continguts de la documentació que alberga, així com les diferents possibilitats d'utilització per investigadors en Didàctica de les Matemàtiques i pels professors de Matemàtiques.


Comitè científic:

  • Dr. Guy Brousseau (Professor emèrit de´l Université de Bordeaux, França. Membre del comitè científic de l'IMAC)
  • Dra. Marie-Hélène Salin (Professora sènior i exdirectora del COREM, de l'Université de Bordeaux, França)
  • Responsable del CRDM-GB en l'IMAC: Pilar Orús (Professora sènior. Dpto. de Matemàtiques UJI)
  • Un membre del Seminari permanent del CRDM-GB: Pablo Gregori (EL TEU. Dpto. de Matemàtiques UJI)
  • Director/a de l'IMAC o persona en qui delegue: Jorge Galindo (Dpto. de Matemàtiques UJI)
  • Responsable de l'Arxiu de Biblioteca de l'UJI o persona en qui delegue: Lidón Paris
  • Director/a de l'Escola elemental J. Michelet de Talence (Fancia): Catherine Musset
  • Persona responsable de la Universitat Nacional de Córdoba, Argentina: Dilma Fregona (Dra. de la Facultat de Matemàtiques, Astronomia i Física de la UNC)
  • Persona responsable de la Université de Bordeaux, França, [Conveni en gestió]: Prof. Bernard Sarrazy (Dr. Dpto. Ciències de l'Educació)
  • Persona responsable del Projet VISA [Conveni en gestió]: Andrée Tyberghein (Prof. Emérite de l'Université de Lió, França)

 

Per a contactar: