L'obra fotogràfica 'La Terreta & Hooked on their Mobiles' estarà exposada a la Llotja del Cànem des del 12 de desembre fins l'11 de gener L’estudiant de quart curs del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I Sergi Villanueva Miñana va guanyar la final en la categoria universitària del «Sony World Photography Awards»

11/12/2019 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’estudiant de quart curs del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I Sergi Villanueva Miñana va guanyar la final en la categoria universitària del «Sony World Photography Awards», celebrada a Londres i en la qual es reuniren els 10 millors fotògrafs d’universitats de tot el món. 

Per aquesta raó, l’obra «Sony World Photography Awards 2019: La Terreta & Hooked on their moviles» de Sergi Villanueva estarà exposada a la Llotja del Cànem des del divendres, 12 de desembre fins al dissabte 11 de gener. L’entrada és gratuita i es podrà visitar en el següent horari: de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30h, divendres i dissabtes d’11.30 a 13.30h i de 18.30 a 20.30h. Diumenge, dilluns i festius (24, 25, 31 de desembre i 1 de gener) romandrà tancada. A més a més, també hi haurà dues visites guiades obertes i gratuïtes els dies divendres, 13 de desembre a les 19h i el dissabte, 11 de gener a les 12h.

Sergi Villanueva va ser elegit pels jutges com a «Estudiant Fotògraf de l’Any» pel seu treball fotogràfic «La Terreta», una evocadora representació de la seua terra natal en la qual captura la quotidianitat de la vida al voltant dels tarongers i que associa al sentiment de pertinença, descrivint l’orgull que sent per la terra a la qual pertany. 

Villanueva, que va participar en representació de la Universitat Jaume I, va guanyar 30.000 euros en material fotogràfic Sony per a la institució i va ser el passat mes d'abril quan el Laboratori de Ciències de la Comunicació rebia tot l’equipament fotogràfic. Cal recordar que l'equipament rebut consta de cinc càmeres full frame, 16 objectius de màxima qualitat i altres complements com a monitors de camp i micròfons que estaran en el LabCom disponibles per a ser utilitzats per altres alumnes de les titulacions vinculades al departament de Ciències de la Comunicació.

L’alumne va realitzar una primera sèrie de 35 imatges responent al concepte «Revolució o evolució digital, social, ambiental, artística, física, política o cultural», en la qual, supervisat pels professors de fotografia Marta Martín, Hugo Doménech i José Aguilar, va representar l’UJI amb la sèrie titulada «Hooked on their mobiles». Després per a la final, va treballar durant un mes i mig en la «La Terreta» en la qual també ha col·laborat el coordinador tècnic del LabCom Juan Plasencia.

Juntament amb Sergi Villanueva van estar seleccionats per a la final estudiantat de Malàisia, Bangladesh, Sudàfrica, Nova Zelanda, els EUA, Canadà, Argentina, Dinamarca i el Regne Unit.

Cal recordar que l'edició de 2019 dels Sony Awards, produïda per l'Organització Mundial de la Fotografia, ha sigut una edició de rècord quant al nombre de participants. Aquests premis són un dels esdeveniments més importants en el calendari mundial de fotografia. Se celebren anualment i promouen la millor fotografia contemporània de l’any.

A més a més, també es podran dur a terme visites guiades per a grupos. Per a concertar les visites envieu un missatge a aula-fotografia@uji.es o telefoneu al 964 728 872, de dilluns a divendres de 10 a 14h.

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació