Dos estudiants de Comunicació Audiovisual de l’UJI guanyen el premi al millor curtmetratge documental musical d'estudiants 2018 en el Festival IN-EDIT

20/11/2018 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I Borja Nowak Muñoz i Pablo Bellón San Francisco han obtingut el premi al Millor Curtmetratge Documental Musical d'Estudiants 2018 en el Festival IN-EDIT, el Festival Internacional de Cinema Documental Musical de Barcelona, pel seu documental Un crit del cor

Un crit del cor és el resultat del treball de final de grau d'aquests estudiants tutoritzat per la professora Marta Martín. En el treball aborden el projecte educatiu «Com sona l’ESO» promogut pels professors de música de diferents centres educatius de secundària de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears. S'hi fomenten l'art i la cultura a partir de la llengua autòctona, la diversitat musical i una aproximació alternativa a la docència, sempre des de la defensa de l'escola pública. 

El curtmetratge documental elaborat pels estudiants de l'UJI pretén mostrar aquesta alternativa educativa; d'una banda, representant els valors que conflueixen en el si del projecte i, per un altre, representant el treball que suposa l'organització i l'execució d'un esdeveniment, sintetitzat en un curtmetratge documental. 

Després de mesos de treball i esforç en els assajos, els centres realitzen cada any una trobada en una localitat diferent, amb l'objectiu de dur a terme un espectacle i així unir el talent individual i col·lectiu de cada centre coordinant a un total de 1.500 alumnes. Al llarg dels tres dies de la trobada, es practica l'espectacle final i es realitzen diferents activitats sobre el foment de l'ús de la llengua i els diversos estils musicals, al mateix temps que es valoren altres aspectes socials com la convivència o l'aprenentatge. 

El documental s'emetrà aquesta setmana en Betevé i també es pot visionar per streaming

Enllaç al repositori: http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/176096

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació