Els alumnes del Taller de Documental Sonor de Creació creen una peça sonora sobre la invisibilitat dels treballs de neteja

17/03/2017 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Durant la realització del Taller de Documental Sonor de Creació, els alumnes van participar en la producció de la "neteja oculta el treball que hi ha darrere", un documental sonor que tracta l'aparent invisibilitat dels treballs de neteja de la universitat. Els enregistraments es van realitzar en la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI i l'edició i postproducció ha sigut efectuada en les instal·lacions del LABCOM durant els tres dies de durada del curs.

El documental sonor de creació és un gènere radiofònic que es troba en un gran moment pel seu alt nivell d'experimentació creativa que està vivint a nivell mundial. Julie Shapiro, comissària del Third Coast International Àudio Festival, declara que l'àudio “storytelling” està en auge per l'expansió del podcasting, de les tecnologies digitals d'enregistrament i pel desenvolupament de les xarxes socials

La simbiosi entre la recerca, cerca periodística i art troba el seu lloc en aquest gènere particular. Les veus, les atmosferes, els sorolls i la música creen una obra en la qual podem tractar temàtiques polèmiques o dramàtiques, barrejant realitat i ficció d'una manera lliure i creativa.

El projecte ha sigut supervisat per la professora Laura Romero Valldecabres, productora sonora, locutora i docent. Romero és llicenciada en Comunicació Audiovisual i Diplomada en Estudis Avançats de Doctorat en Comunicació dins de l'especialitat de narrativa radiofònica. Actualment és la coordinadora i responsable editorial de la plataforma de recerca radiofònica Radioimaginamos i gerent de l'agència valenciana La Productora Sonora.

El Taller de Documental Sonor de Creació s'emmarca dins de l'oferta de cursos que realitza el Laboratori de Ciències de la Comunicació.  Aquests cursos estan especialment dirigits als alumnes de les branques de Comunicació de la UJI encara que també estan oberts a totes les persones interessades a ampliar els seus coneixements tècnics audiovisuals.

Autoria

Víctor Belinchón, Adrián Julen del Barri, José María García, Selene Martí, José Martínez, José Luis Navarro, Néstor Montilla.

Supervisió i mescla

Laura Romero

Músiques

"Emotional Nigun"- Stefano Corradi, Gianpietro Marazza, Lucca Garlaschell

"Slowly falling into dreams" - Richard James Garfoot

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació