‘Dones de Novembre’ de Sergi Tarín y Óskar Navarro guanya el premi de documental del Festival de Cinema Ciutadà Compromés

02/12/2016 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El documental  Dones de Novembre de Sergi Tarín i Óskar Navarro, tècnic del LABCOM (Laboratori de Ciències de la Comunicació) i professor de la UJI va ser triat com a millor documental en la segona edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per l'Associació Ciudadania i Comunicació (ACICOM). 


El documental relata la història de Josefa Celda a la recerca de la fossa on està el seu pare, un pagès d'Esquerra Republicana afusellat durant el franquisme a Paterna, i tota la trama burocràtica per a fer possible l'exhumació i el trasllat de les seues restes al costat dels de la seua mare. Però també és la història de les “dones de negre”; les mares, esposes i filles que cada 1 de novembre, dia de Tots els Santos, han acudit des de 1939 al cementeri de Paterna per a homenatjar als familiars, a voltes amb risc per a la seua vida. 


Dons de Novembre és la segona part del Terrer, un poble emmudit  sobre els afusellaments comesos pel franquisme durant la postguerra a Paterna. És una producció de l'Ateneu Republicà de Paterna en col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló, la participació d'INFO-TV i el suport del Ministeri de la Presidència.

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació