XX Seminari Internacional contra la Violència de Gènere. CRIDA A COMUNICACIONS Les dones com a subjectes de les violències masclistes: veus, estratègies i recursos | 20 i 21 de novembre de 2024 | Presencial | 1 ECTS

Isonomia
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

XX Seminari internacional contra la Violència de Gènere. «Les dones com a subjectes de les violències masclistes: veus, estratègies i recursos»

Data: 20 i 21 de novembre de 2024.
Lloc: sala d'actes de la Facultat de Ciències de la Salut. Universitat Jaume I.
Adreça: Mª José Senent Vidal. Professora titular de Dret Mercantil de la Universitat Jaume I.

Tal com reconeix la Convenció per a l'Eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW) i el Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica (Conveni d'Istanbul), entre altres instruments internacionals de drets humans, les dones i les xiquetes tenen dret a viure una vida sense violència, tenint les administracions públiques l'obligació de formular i desenvolupar plans o estratègies estatals d'acció multisectorials per a fer front a les violències que s'exerceixen contra les dones, xiquetes i fills i filles de les víctimes i/o supervivents, en virtut d'aquests instruments. A Espanya, aquestes obligacions s'assumeixen i despleguen a través d'estratègies estatals i també autonòmiques, com l'Estratègia estatal per a combatre les violències masclistes 2022 – 2025 i Pacte d'Estat contra la violència de gènere o el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista.

No obstant això, les dones, les xiquetes, les filles i fills de les víctimes i/o supervivents perceben com a suficients les mesures de prevenció, detecció, erradicació i reparació de les violències contra les dones? s'aconsegueix un abordatge integral i una resposta institucional adequada? són suficients les mesures implantades per a prevenir, reparar a les víctimes i erradicar aquesta violació sistèmica i estructural dels drets humans? on cal incidir per a continuar avançant en la reestructuració, reaprenentatge i aplicació de millores per a corregir les mancances en els models de prevenció, atenció i restauració i aconseguir un abordatge integral i una millor resposta institucional? Per a donar resposta a aquestes preguntes es necessiten espais de participació multiagent -administracions públiques, societat civil, moviment feminista, organitzacions sindicals i empresarials- que prenguen com a referència a les mateixes dones. 

Per això el «XX Seminari internacional contra la violència de gènere. Les dones com a subjectes de les violències masclistes: veus, estratègies i recursos», està pensat per a preguntar, escoltar i donar veu tant a les pròpies dones supervivents de la violència de gènere com a les organitzacions, públiques i privades, que treballen amb i per a elles.

Unes veus que han de servir a les institucions per a dissenyar i implementar estratègies i mesures dirigides a corregir les violències masclistes. A més, també han de marcar el rumb de les formes, estils i convencions d'informar, comunicar, atendre, ajudar i relacionar-se amb les víctimes i supervivents de les violències contra les dones.

 

Comitè cientifico

Anomenada a Comunicacions

Programa

Inscripció


Col·labora

 

Informació proporcionada per: Fundació Isonomia