UJI

III Jornada «El valor de la creativitat i la imaginació: desafiaments per a la societat del s. XXI»

Última modificació: 11/10/2019 | Font: cufp
 
Data: 14 de octubre​​ de 2019
Acte: conferència i taller
Títol: III Jornada el valor de la creativitat i la imaginació: desafiaments per a la societat del s. XXI
Hora: 14.30 hores
Lloc: sala d'actes de l'Escola de Doctorat i Consell Social
Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de l'UJI
 
Donat l'èxit de participació de la I i II Jornada celebrades al novembre de 2016 i a l'octubre 2018, respectivament, la qualitat acadèmica i l'interès que susciten aquests temes tant en l'àmbit universitari, com en la societat en general, hem considerat oportú realitzar una tercera jornada.  Així, aquesta III Jornada versarà sobre la importància de treballar la creativitat i la imaginació des de l'educació com a reptes d'aquest nou segle, no sols per a fer les paus i transformar els nostres conflictes de manera pacífica, sinó per a saber gestionar estats de crisis, fomentar la felicitat, encarar les exigències i rutines de la vida quotidiana i arribar a ser ciutadans més crítics i compromesos. No obstant això, el seu èmfasi radiqués sobre l'ús de la creativitat per a la construcció de la pau.

Ja que la trajectòria de l'Educació tradicional ha deixat de costat, majoritàriament, aquests conceptes, per a treballar més en una perspectiva científic matemàtica, es requereix una reflexió acadèmica per a recuperar la importància del desenvolupament de la imaginació i la creativitat com a competències i habilitats transversals al currículum educatiu. Així mateix, l'adquisició d'aquestes competències contribuirà a l'educació integral de la nova ciutadania. En aquest sentit, la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau organitza aquesta III Jornada en el marc de les activitats del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Paz, Conflictes i Desenvolupament, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló. 
 
 
La Jornada anirà dirigida a l'estudiantat i al professorat i del màster, així com a aquells professors, mestres, investigadors, estudiants i públic en general de la ciutat de Castelló interessats en aquests temes.
 
 
PROGRAMA:

9.00 h.: Inscripcions
9.30 a 10 h: Inauguració Oficial de la Jornada amb la Sra. Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, la Sra.  Eva Alcón, Rectora de l'UJI i la Sra. Sonia París, Directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau.
10: 00-10:30 h: Pausa cafè
10: 30-12: 00 h: Ética, creatividad e imaginación. Elementos esenciales para la construcción de culturas de paz, a càrrec de la Dra. Dora Elvira García-González, Universidad Tecnológica de Monterrey, Méxic. Coordinadora de la Cátedra UNESCO de Ética, Cultura de Paz y Derechos Humanos
12.00-14:00h: Taller Metodologías y recursos para trabajar la creatividad para la construcción de la paz en contextos de aula,  a càrrec de la Dra. Dora Elvira García-González, Universidad Tecnológica de Monterrey, Méxic. Coordinadora de la Cátedra UNESCO de Ética, Cultura de Paz y Derechos Humanos

 
Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau