09/03/2022 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Aquest matí, la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau ha celebrat un acte en reivindicació de la pau, en el qual ha participat l'estudiantat internacional del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament.

Arran de la guerra que recentment ha esclatat a Ucraïna i recordant els altres conflictes actius actualment, avui l'estudiantat del Màster ha dit SÍ a la Pau mitjançant la lectura de frases del filòsof Vicent Martínez Guzmán, fundador de la Càtedra. L'acte ha iniciat amb la presentació de la directora de la Càtedra, Sonia París Albert, qui ha recalcat la responsabilitat que tenim d'actuar de manera pacífica i ens ha convidat a prendre un moment de reflexió sobre les alternatives que tenim per a fer les coses de maneres diferents a la lògica de la violència i la destrucció, usant la interpel·lació, la diplomàcia, el consens, la tendresa o la cura. Posteriorment, les inspiradores cites s'han llegit en 13 idiomes diferents, en els tres oficials de l'UJI i en uns altres com ara, italià, francès, kurd, kazakh, georgià, albanès, chui, àrab, alemany i hongarès, incloent veus de diferents parts del Globo per a impregnar d'aqueix missatge de pau des d'una perspectiva intercultural, idiosincràsia d'aquest programa.

Finalment, l'acte ha acabat aclamant conjuntament SI a la Paz, Yes to Peace, SI a la Pau per tot el públic assistent.

L'objectiu de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau és fer una crida de construcció de cultures de pau tan necessitada en la conjuntura polític-social que estem vivint, per a minimitzar el sofriment de les persones i de la naturalesa cercant alternatives en favor de la vida motivades pel diàleg i la negociació.

En la llarga trajectòria del Màster sempre s'ha mostrat institucionalment la repulsa a les guerres, així com altres tipus de violència, per mitjà de mobilitzacions, concentracions i un altre tipus d'activitats en favor de la pau.

 

Fotos

“Si sabem que podem fer les coses de maneres diferents i no les fem, no tenim excusa, tenim responsabilitat. Ens necessitem per a recordar-nos aquesta responsabilitat, per a aprendre a voler "" fer les paus, per a educar la nostra voluntat” Vicent Martínez Guzmán.

 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau