Celebració Dia Escolar de la Noviolencia i la Pau. Uneix-te a la cadena humana per la pau

25/01/2023 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 30 de gener de 2023

Acte: Concentració/ Acte per la Pau

Títol: «Celebració Dia Escolar de la Noviolència i la Pau»

Hora: 12 h.

Lloc: Jardí del Temps

Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau /Semillero DEEP Circle

La Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau organitza junt a Semillero DEEP Circle i l’estudiantat del Màster Universitari i Doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, un acte simbòlic per la pau amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENYP) commemorat a Espanya el 1964 pel poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal i que es practica cada any als espais educatius, el 30 de gener, amb motiu de l'aniversari de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. Així, els centres educatius com ara l'UJI, es comprometem a reivindicar la noviolència i la pau i a promoure una educació inspirada en aquests valors que capaciti l'estudiantat a adquirir coneixements, actituds i competències que en reforcin el desenvolupament com a ciutadans globals crítics i compromesos amb els seus drets i amb els d’altres persones.

L'objectiu de l'acte és fer una crida de construcció de cultures de pau tan necessitada a la conjuntura socio-educativa actual, per minimitzar el patiment de les persones i de la natura buscant alternatives a favor de la vida motivades per l'ètica de la cura i la convivència pacífica.

L'acte tindrà lloc el dilluns 30 de gener al Jardí del Temps a les 12 h. amb la següent planificació:

- Discurs per la Pau a càrrec de Sonia París, directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau i d’una representant de Semillero DEEP Circle

- Cadena Humana per la Pau

Convidem totes aquelles persones compromeses amb la noviolència i la pau que s'uneixin a l'acte.

En el marc d’aquesta celebració, a les 14.20 hores seran guardonats el reconeixement Vicent Martínez Guzmán a la Sala d’Actes de l’Escola de Doctorat.

“Els éssers humans, si volem, podem fer les paus, podem organitzar la nostra convivència de manera pacífica. Tenim competències i responsabilitat. Ens necessitem per recordar-nos aquesta responsabilitat, per aprendre a “voler” fer les paus, per educar la nostra voluntat” Vicent Martínez Guzmán.

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau