Conferència de Yayo Herrero

29/11/2021 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 30 de novembre 2021

Acte: Conferència

Títol: «Anotacions sobre la construcció de pau en temps de declivi energètic i material», a càrrec de Yayo Herrero

Hora: 14.30 h

Lloc: ONLINE

Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a Pau 

 

Yayo Herrero presentarà el Seminari Intercultural del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament titulat “Anotacions sobre la construcció de pau en temps de declivi energètic i material", una oportunitat única per a reflexionar sobre una situació que ens afecta directament avui dia amb la més recent crisi de subministraments energètics a més d'albirar algunes alternatives a la nostra manera de vida, consum i sociabilitat amb les seues conclusions després de la conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic a Glasgow.

Ningú pot viure sense energia. Per això, és un bé comú. El cas és que l'ús d'energia té límits que ja estan superats. La pobresa energètica té greus conseqüències en tots els àmbits de la vida dels qui la pateixen. Per aqueix motiu és necessari anteposar les necessitats de les persones als beneficis de les elèctriques.

Yayo  Herrero, antropòloga, educadora social, enginyera tècnica agrícola, professora-col·laboradora de la Càtedra Unesco d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (UNED), referent tant en l'àmbit activista, com en l'acadèmic, una de les veus més influents de l'ecologia social i l'ecofeminismo en l'àmbit europeu. Actualment imparteix docència en l'assignatura del màster de la pau “Desenvolupament i gènere”.

 

 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau