UJI

Problemes Mundials: Invitació als Estudis de Pau i Desenvolupament

El professor José María Tortosa impartirà el primer Seminari Intercultural d'aquest curs acadèmic

Última modificació: 23/09/2019 | Font: cufp
  • Problemes Mundials: Invitació als Estudis de Paz i Desenvolupament tortosa tortosa
    Dilluns 23 de setembre a las 14.30 a la sala d'actes de l'Escola de Doctorat

Data: 23 de setembre​​ de 2019
Acte: conferència
Títol: Problemes Mundials: Invitació als Estudis de Pau i Desenvolupament
Hora: 14.30 hores
Lloc: sala d'actes de l'Escola de Doctorat i Consell Social
Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de l'UJI

El Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament convida un ponent excepcional, el professor José María Tortosa, per a impartir el primer Seminari Intercultural d'aquest curs acadèmic titulat «Problemes Mundials: Invitació als Estudis de Pau i Desenvolupament».

El Dr. Tortosa és un analista influït per la teoria del sistema-món i la recerca per a la pau. Entre les seues línies de recerca destaca el maldesenvolupament, la pobresa, les desigualtats socials i la violència. Investiga en política llatinoamericana i anàlisi de conflictes. Tot això emmarcat en el paradigma dels sistemes-món.

Doctor en Ciències Socials i en Sociologia. Ha estat catedràtic i director de l'Institut Universitari de Desenvolupament Social i Paz al qual es troba adscrit com a investigador en l'actualitat. Va ser Secretari de la Associació Espanyola de Recerca per a la Pau. Ha fet classes o conferències en universitats d'Itàlia, Anglaterra, els Estats Units, la Xina, França, Mèxic, l'Equador, Cuba, el Brasil, Algèria i Colòmbia; va investigar a Bolívia i Polònia. Ha realitzat informes per a la Universitat de Nacions Unides i per al II Programa Europeu de Lluita contra la Pobresa. 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau